زلزله‌زدگان آذربایجان بی سرپناه و در معرض سرما

شنبه, 8ام مهر, 1391
اندازه قلم متن

 

بر اثر بارش باران پاییزه در شهرستان ورزقان آب به چادرهای زلزله زدگان نفوذ کرد 

کند بودن روند بازسازی در برخی روستاهای زلزله‌زده

بی بی سی گزارش کرده، بیش از یک ماه پس از زلزله مرگبار استان آذربایجان شرقی ایران، گزارش شده است که به دلیل کندی روند امدادرسانی و ساخت‌وساز در مناطق زلزله‌زده، بیم آن می‌رود که ساکنان این مناطق زمستان آینده را همچنان در چادر به سر برند.

خبرگزاری مهر امروز (شنبه، هشتم مهر) در گزارشی به نقل از ساکنان یکی از روستاهای زلزله‌زده نوشته است که به دلیل کندی روند ساخت و ساز، زلزله‌زدگان همچنان در چادر و اقامتگاه‌های موقت زندگی می‌کنند.

در این گزارش آمده است: مردم ارسباران شب‌ها از شدت سرما می‌لرزند و در شرایط جوی بسیار نامناسبی به حیات خود ادامه می‌دهند.

گزارش شده است که در هفته گذشته دمای منطقه در گرم‌ترین حالت ۸ تا ۱۰ درجه سانتیگراد بوده است.

یکی از اهالی روستای چایکندی که در زلزله روز ۲۱ مرداد امسال صددرصد تخریب شد، به خبرنگار مهر گفت: زمان تحویل مسکن زلزله‌زدگان باید شفاف‌تر و روشن‌تر از قبل مشخص شود و مردم از بلاتکلیفی درآیند یا لااقل تعداد کانکس‌ها را زیاد کنند تا (زلزله‌زدگان) جان خود را از گزند سرما مصون نگه دارند.

شهریار عباسی، مسئول بسیج سازندگی ورزقان هم به خبرگزاری فارس گفته است که خواهان نصب سه هزار کانکس (اتاقک موقت) تا زمان آماده شدن خانه‌های روستایی شده‌اند.

پیش از این گزارش شده بود که به دلیل کمبود منابع مالی، تامین کانکس‌های مورد نیاز زلزله‌زدگان امکان‌پذیر نبوده و حتی از برخی از آنها خواسته شده است تا هزینه‌های تامین این کانکس‌ها را بپردازند.

آقای عباسی گفت که اگر مصالح مورد نیاز تامین شود، عملیات ساخت و ساز “خانه‌هایی که قول داده شده” در مدت ۴۵ روز به پایان می‌رسد.

با این حال، آقای عباسی گفت: اگر به همین روال کار انجام شود، احداث خانه‌ها تا دو ماه آینده (تا آذر ماه) به پایان می‌رسد.

هفته گذشته الله‌وردی دهقانی، نماینده ورزقان در مجلس ایران هشدار داد که “هیچ نوع اسکان موقتی برای زلزله‌زدگان آذربایجان در نظر گرفته نشده است.”

او گفت که حدود ۱۲۰ هزار نفر در شهرهای ورزقان، اهر، هریس و روستاهای اطراف آن در چادر زندگی می‌کنند.

مهاجرت زلزله‌زدگان

در گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی آمده است: در شرایطی که یک ماه دیگر دمای هوا در مناطق زلزله‌زده به زیر صفر درجه می‌رسد، به نظر می‌رسد ساختن سرپناه برای زلزله‌زدگان در چارچوب بروکراسی پرپیچ و خم اداری و قرارداد و پیمانکار راه به جایی نمی‌برد.

در گزارش مهر نیز آمده است که سرمای هوا به حدی است که در برخی مناطق زلزله‌زده برف به زمین نشسته است.

گفته شده است که با سردتر شدن هوا و بارش برف، احتمالا مسیرهای منتهی به برخی روستاها مسدود خواهد شد که باعث می شود زلزله‌زدگان در سرپناه های موقت خود گرفتار بمانند.

مهر به نقل از یکی دیگر از اهالی چایکندی نوشت: دار و ندار ما یکی پس از دیگری در معرض نابودی است؛ کودکانمان مریض می‌شوند و دام‌هایمان که اصلی‌ترین سرمایه تمام روستاییان است، در فضایی باز قرار گرفته‌اند و هر لحظه احتمال تلف شدنشان وجود دارد.

وقوع دو زمین‌لرزه شدید در حوالی شهرهای اهر و ورزقان در روز شنبه، ۲۱ مرداد، در استان آذربایجان شرقی ایران مرگ نزدیک به ۳۰۰ نفر را به دنبال داشت.

یکی از اهالی شهر ورزقان به مهر گفت: تاکنون بیش از ۲۵۰ خانوار از این شهرستان و روستاهای اطرافش به شهرهای دیگر از جمله تبریز، سهند و اهر مهاجرت کرده‌اند، چون “تحمل این همه مشکلات را ندارند.”

در گزارش خبرنگار مهر از روند بازسازی از چند روستای زلزله‌زده آمده است: میزان خانه‌های ساخته‌نشده خیلی بیشتر از خانه‌های ساخته شده است و در مواردی هم تنها در مرحله پی‌کنی متوقف شده‌اند.

با این حال، در کنار گزارش‌هایی که از کند بودن روند بازسازی در برخی روستاهای زلزله‌زده خبر می‌دهند، مهر نوشته است که خانه‌های بازسازی شده در برخی روستاها نیز در حال تحویل هستند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.