ضرورت کمک رسانی به مناطق زلزله زده

یکشنبه, 9ام مهر, 1391
اندازه قلم متن

این روزها کمتر جایی از زلزله ی ماه گذشته ی آذربایجان شرقی سخن به میان آورده می شود. زلزله ای که در آن بیش از ۳۰۰ تن از هم وطنان ما کشته و بیش از ۳۰۰۰ تن نیز زخمی شدند. روستاهای بسیاری ویران شد و تعداد بسیار زیادی از روستاییان مناطق زلزله زده خانه و کاشانه ی خود را از دست دادند.

در روزهای اول پس از وقوع این حادثه ی غم انگیز و در جایی که رسانه های حکومتی چشم بر این اتفاق بستند و مقامات دولتی نیز به جای کمک رسانی سریع و همه جانبه به مناطق آسیب دیده، مشغول کارهای روزمره خود بودند، سیل کمک های خودجوش مردمی به سمت آذربایجان شرقی سرازیر شد. مردم در صف های طولانی برای اهدای خون خود به هم نوعانشان ایستادند و بسیاری از مردم و فعالین اجتماعی از نقاط مختلف کشور راهی مناطق آسیب دیده شدند. مسیرهای منتهی به شهرها و روستاهای آذربایجان شرقی مملو از کامیون هایی بود که مواد غذایی، لوازم بهداشتی و مایحتاج دیگر مردم را حمل می کردند. فضای همدلی و اتحاد میان همه ی مردم ایران در داخل و خارج از کشور فارغ از تفکرات قومی و مذهبی مختلفی که دارند، ایجاد شد و سرتاسر ایران برای کمک به مردم این مناطق بسیج گردید.در این بین ناکارآمدی دولت در یاری رساندن به مردم و عدم اعتماد مردم به دولت همچنین برخی بی نظمی ها، مشکلاتی را در مسیر کمک رسانی به مناطق زلزله زده رقم زد. نکته ی جالب، حضور پر رنگ سپاه پاسداران و مقامات اطلاعاتی- امنیتی در این مناطق بود و آنها حتی پا را هم از این فراتر گذاشته و با مسدود کردن برخی راه های ارتباطی جلوی کمک رسانی را می گرفتند و چند تن از فعالین خوشنام اجتماعی که قصد یاری رساندن به مردم روستاهای آسیب دیده را داشتند، دستگیر و راهی زندان کردند.

اکنون که بیش از یک ماه از زلزله ی آذربایجان شرقی می گذرد، مردم مناطق آسیب دیده از کاهش محسوس کمک های مردمی خبر می دهند و اقدامات دولت را نیز در جهت کمک رسانی و تامین کانکس های مورد نیاز مردم، بسیار ضعیف قلمداد می نمایند. با شروع زودهنگام فصل سرما و بارندگی های شدید در مناطق آسیب دیده، روستاییان ساکن در این مناطق و به خصوص آنهایی که در کوهستان ها زندگی می کنند، دچار مشکلات عدیده ای شده اند.
در این ارتباط “الله وردی دهقانی” نماینده ورزقان به رسانه ها می گوید: “هیچ نوع اسکان موقتی برای زلزله زدگان آذربایجان در نظر گرفته نشده است. در حال حاضر حدود ۱۲۰ هزار نفر در شهرهای ورزقان، اهر و هریس و روستاهای اطراف آن در چادر زندگی می کنند.” او اضافه می کند که تاکنون هیچ کانکسی برای اسکان موقت به مناطق زلزله زده فرستاده نشده و با این روند و مدیریتی که شاهد آن هستیم بعید به نظر می رسد تا چهل روز آینده خانه های دولت و بنیاد مسکن بتواند قولی که درباره ساخت ۱۰ هزار خانه داده است را عملی کند و باید منتظر بروز بحران در مناطق آسیب دیده باشیم.

اسکان زلزله زدگان در مکان های گرم و ساختن سرپناه های موقت از مهم ترین نیازهای مردم منطقه هستند. در این بین مسئولین دولتی نیزتاکنون وعده های خود را عملی ننموده اند و از زیر بار مسئولیت شانه خالی می نمایند و قربانی این نارسایی ها و عدم توجه دولت به مناطق زلزله زده، مردم بی گناهی هستند که در این روزهای سرد و بارانی در روستاهای آسیب دیده و در چادرهای غیر استاندارد شب را به صبح می رسانند.

برف و سرمای فراوان هوا در راه اند. با نگاهی به وضعیت بسیار وخیم مناطق زلزله زده در این روزها، لزوم همدلی بیشتر هموطنان ایرانی در داخل و خارج از کشور و ادامه ی کمک رسانی ها به خصوص رساندن لوازم گرمازا به این مناطق، بیش از پیش احساس می شود. ساکنین روستاهای آسیب دیده همچنان به مانند روزهای اول چشم انتظار کمک هموطنان خود هستند و نگاه شان به دستان پر سخاوت ملت ایران است.

شبکه های اجتماعی در روزهای اولیه نقش پررنگی را در زمینه ی اطلاع رسانی و کمک رسانی در ارتباط با زلزله ی آذربایجان شرقی ایفا نمودند. امروز هم می توان مثل گذشته از این شبکه ها کمک گرفت و صدای مردم بی پناه روستاهای آذربایجان شرقی را به گوش دیگران رساند. فعالیت ها باید با جدیت گذشته تداوم داشته باشد.

همانند روزهای اولیه پس از این حادثه ی اسفناک دست در دست هم به کمک آنها بشتابیم و از هیچ کمکی دریغ نکنیم.آغوش گرم مان را به رویشان بگشاییم و با کمک های خود اندکی از دردهایشان بکاهیم. غم و رنج آنها، غم و رنج تمامی ایرانیان در سرتاسر دنیاست. اهر، ورزقان، هریس و دیگر شهرهای آذربایجان شرقی پاره ی تن ایران و ایرانی هستند و نباید مردم نجیب و نازنین این مناطق را تنها گذاشت.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.