خامنه‌ای: درباره فتنه ۸۸ حساس هستم

یکشنبه, 13ام تیر, 1395
اندازه قلم متن

علی خامنه‌ای، رهبر ایران در دیدار با شماری از دانشجویان گفت: “مواضع من درباره‌ فتنه‌ سال ۸۸ کاملاً صریح است و بر روی این موضوع حساس هستم و ملاک هم، عدم حمایت از کسانی است که سردمدار فتنه بودند و یا از آن سوءاستفاده کردند و تاکنون نیز اعلام تبری نکرده‌اند.”

این اظهارات رهبر ایران در پاسخ به سخنان دانشجویی عنوان شد که از “محدودیت‌های غیرقانونی” بعضی از مسئولان سابق نظام انتقاد کرده بود.

محمدعلی کامفیروزی، نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای، از این امر انتقاد کرد که بعضی از مسئولان سابق نظام از حقوق اولیه شهروندی خود از جمله حق پاسخگویی به “اکاذیب و اهانت” محروم هستند. به نظر می رسد که اشاره او به میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران اعتراضات انتخاباتی سال ۱۳۸۸ بوده است که در حصر خانگی به سر می برند.

رهبر ایران در این دیدار از کسی نام نبرد، اما از افرادی که “در عین ادعای حمایت از نظام و امام و انقلاب، موضع خود را درخصوص فتنه روشن نکرده‌اند”، انتقاد کرد.

آقای خامنه‌ای از اعتراضات صورت گرفته به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ تحت عنوان “فتنه” یاد می‌کند و در در طول ۷ سال سپری شده از آن انتخابات، بارها کسانی را که با آن اعتراضات مخالفت نکرده‌اند، مورد انتقاد قرار داده است.

دیدار چند ساعته آیت‌الله خامنه‌ای با تعدادی از دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های مختلف دانشجویی روز گذشته (شنبه ۲ ژوئیه/۱۲تیر) انجام شد.
آقای خامنه‌ای چند روز پیش نیز در دیدار با اعضای هیئت دولت، با اشاره به اعتراضات انتخاباتی سال ۱۳۸۸ گفته بود: “ممکن است برخی افراد به دلیل گرایش‌های خاص خود، تمایلی به حضور صریح در مقابل فتنه نداشته باشند اما نباید از او هم به نفع فتنه بهره‌برداری شود.”

دانشجوی معترض به رهبر چه گفت؟

محمدعلی کامفیروزی، نماینده‌ مدیران مسئول نشریات دانشجویی، در دیدار با رهبر ایران انتقادهایی کرد که در دیدارهای رسمی او کمتر شنیده می‌شود. گرچه سخنان او هنوز در سایت رهبر ایران و بیشتر خبرگزاری‌ها منتشر نشده، اما بخش‌های زیادی از حرف‌هایش به سرعت در شبکه‌های اجتماعی از جمله توییتر و تلگرام بازپخش شد از جمله انتقادهایش از “محدودیت‌های غیرقانونی” بعضی از مسئولان سابق نظام.

این دانشجوی دکترای حقوق دانشگاه تهران گفت: “محدودسازی حق انتخاب آزادانه ملت و هتک حرمت و حیثیت اشخاص در برخی تریبون‌های رسمی یا رسانه ملی و دیگر رسانه‌ها، بدون ارائه فرصت پاسخگویی، مانند انتساب اکاذیب و اهانت به برخی چهره‌های سیاسی اجتماعی و خصوصا پاره‌ای مسئولان سابق نظام که به دلیل محدودیت‌های غیرقانونی، مستندا به اصل ۲۰، ۳۶، ۳۷ و ۳۹ قانون اساسی، حتی امکان پاسخگویی ندارند، از دیگر مصادیق قابل بیان [تعرض به حقوق شهروندی] است”.

او همچنین با اشاره به این که حق آزادی بیان از اصول قانون اساسی است، خطاب به رهبر ایران گفت: “انتقاد از وضعیت برخی نهادهای تحت نظر جنابعالی یا پرسش از برخی نظرات حضرتعالی منجر به برخورد با نشریات شده و مدیر مسئول و سردبیر و نویسنده را راهی راهروهای پرپیچ و خم دادسرا و دادگاه می‌کند”.

به گفته این دانشجوی منتقد، تحلیل علمی و کارشناسانه آسیب‌های اجتماعی “مصداق سیاه‌نمایی” دانسته شده و منجر به برخورد با نشریات می‌شود.
وجود “فساد سیستماتیک” در جامعه و دانشگاه و همین‌طور تخلف برخی مقام‌های قضایی از قانون اساسی از انتقادهای دیگری بود که آقای کامفیروزی در این دیدار مطرح کرد.

او خطاب به رهبر ایران گفت که با بعضی دیدگاه‌هایش در حوزه سیاست داخلی و عملکرد نهادهای زیر مجموعه رهبری اختلاف نظر دارد، اما می‌داند که اظهارنظر و انتقاد دستاویزی برای برخورد در فضای سیاسی اجتماعی می‌شود. او در پایان با تاکید بر این‌که “دلبسته انقلاب اسلامی” و در عین حال منتقد بخش هایی از حکومت است، از آیت‌الله خامنه‌ای پرسید: “شیوه تعامل با من و امثال من چگونه باید باشد؟”

آمریکا به دشمنی ادامه می دهد

رهبر ایران در دیدار خود با دانشجویان به توافق‌نامه هسته‌ای بین ایران و دولت‌های غربی موسوم به برجام، اشاره کرد و گفت: “در قضیه‌ برجام ثابت شد که آمریکایی‌ها اعم از کنگره و دولت همچنان سرگرم دشمنی با ملت ایران هستند.”

او در همین رابطه تاکید کرد که “عقلانیت حکم می‌کند که با چنین دشمنی با خرد و تدبیر برخورد شود و فریب او را نخوریم و وارد میدانی که او ترسیم کرده، نشویم.”

آقای خامنه‌ای در ادامه اظهارات خود از جمله همچنین به موضوع قراردادهای جدید نفتی اشاره کرد و گفت: “تا زمانی که در چارچوب منافع کشور، اصلاحات لازم در این قراردادها انجام نشود، قطعاً این قراردادها منعقد نخواهد شد.”

پیشتر تعدادی از مخالفان از قراردادهای نفتی تازه این کشور با شرکتهای خارجی انتقاد کرده و آن را مخالف مصالح ملی و برخی از اصول قانون اساسی خوانده بودند. به دنبال برجام دولت ایران تلاش کرده است تا با قراردادهای جدید نفتی، جذابیت‌های طرح‌های نفت و گاز این کشور را برای پیمانکاران داخلی بیشتر و زمینه صدور فناوری روز به ایران را توسط این شرکت‌ها فراهم کند.

آیت‌الله خامنه‌ای گفت که رهبر کشور “نمی‌تواند در تصمیم‌گیری‌های جزئی و اجرایی دستگاه‌ها وارد شود و اگر مسئولین اجرایی دچار اشتباه شوند، باید مجلس از ابزارهای نظارتی همچون استیضاح استفاده کند و یا اینکه رئیس‌جمهور مانع از اجرای آن تصمیم اشتباه شود.”

اگرچه وی تاکید کرد که رهبر ایران “در مواردی که احساس کند برخی اقدامات حتی اقدامات جزئی، موجب انحراف نظام از مسیر اصلی می‌شود، باید ورود پیدا کند و مانع از آن کار شود.”

آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه سخنان خود همچنین به تحولات منطقه‌ای اشاره کرد و گفت که در خصوص این موضوعات، ایران “در چارچوب عقلانیت” عمل می‌کند.

وی در همین رابطه و در اشاره‌ای مختصر به تحولات در سوریه و “ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر تمایل برای مذاکره و هماهنگی با ایران درخصوص مسائل منطقه از جمله سوریه” تاکید کرد: “ما چنین هماهنگی را نمی‌خواهیم زیرا هدف اصلی آنها قطع حضور ایران در منطقه است.”

رهبر ایران خطاب به دانشجویان از آنها خواست تا در مقابل آنچه که وی “جریان رسانه‌ای دشمن” خواند “سوء‌ظن” داشته باشند.

او تاکید کرد: “دشمنان با هزینه‌های گزاف، جریان رسانه‌ای پیچیده و گسترده‌ای را بر ضد نظام اسلامی به راه انداخته‌اند که هدف اصلی آن، پوشاندن نقاط قوت جمهوری اسلامی و برجسته‌سازی برخی نقاط منفی برای ایجاد یأس و ناامیدی در مردم و جوانان است.”
از: بی بی سی
be kanal site Melliun Iran bepeyvandid


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.