میان ساکنان زمینهای کاخ سعدآباد و سازمان میراث فرهنگی همچنان ادامه دارد. مسئولان میراث فرهنگی گفتهاند این افراد باید این زمینها را ترک کنند. از حدود ۲۰ سال پیش پروندهای در این باره در جریان است.
یکی از مدیران سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده کسانی که به طور غیر قانونی در زمینهای متعلق به کاخ سعدآباد اقامت دارند باید این محل را ترک کنند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، یحیی نقیزاده مدیر کل امور موزهها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی گفته در بخش شمالی کاخ سعدآباد و قسمتهای غیر تاریخی، تعدادی از نیروهای بازنشسته سپاه پاسداران و سازمان میراث فرهنگی از سالها پیش اقامت دارند ولی اکنون هم سپاه و هم میراث فرهنگی در تلاشند تا این افراد را از این محل خارج کنند.
به گفته این مقام مسئول ساکنان این محل قبلا وظایفی در کاخ موزه سعدآباد داشتند و به همین علت در آنجا اسکان داده شدند اما حالا باید این محل را ترک کنند.
محمدرضا کارگر، مدیر کل امور موزههای سازمان میراث فرهنگی نیز در این باره گفته است: «پیش از این کاخ سعدآباد با بسیج تفاهمنامهای داشتهاند که البته مشکلی در این زمینه وجود ندارد و بسیج، کاخ احمدشاهی را که پیش از این در آن مستقر بوده، تخلیه کرده است.»
تا حدود ۱۷ سال پیش، اکثر ساکنان زمینهای معروف به “کاخ احمدشاهی” را معلولان و مجروحان شیمیایی جنگ ایران و عراق تشکیل میدادند. این افراد که هیچ کدامشان به علت درصد بالای مجروحیت و مصدومیت دیگر قادر به کار کردن نبودند، در وضعیتی بسیار اسفناک و در اتاقهایی که اغلب خودشان بنا کرده بودند در این منطقه سکونت داشتند.
از همان زمان بین این افراد و سازمان بسیج مستضعفان دعوای حقوقی برای ترک این زمینها جریان داشت. ساکنان این زمینها خواهان آن بودند که یا بسیج و یا بنیاد شهدا و جانبازان ابتدا برای آنها مسکن تهیه کند و بعد آنها را از این جا بیرون کند.
ظاهرا “پرونده قطوری” که مسئولان سازمان میراث فرهنگی از آن حرف میزنند مربوط به همان زمان است. مدیر کل امور موزهها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی گفته است: «در بخش شمالی کاخ و قسمتهای غیرتاریخی برخی افراد از سالها پیش مستقر شدهاند و زندگی میکنند. در حال حاضر مدت زمانی که به آنها اجازه سکونت داده شده بود، تمام شده است و باید این قسمتها را تخلیه کنند، اما تعدادی از آنها مقاومت میکنند.»
مدیر کل امور موزههای سازمان میراث فرهنگی نیز در همین زمینه به ایلنا گفته است: «تعدادی خانواده بعد از انقلاب به شکلی محدود در اطراف کاخ موزه سعدآباد و در زمینهایی که متعلق به سعدآباد است، مستقر شدهاند و زندگی میکنند. این افراد بیشتر کسانی هستند که در گذشته در سعدآباد کار میکردند و بازنشسته شدهاند، البته بخشی از آنها نیز تاکنون محل استقرار خود در زمینهای متعلق به سعدآباد را را ترک کردهاند.»
به گفته محمدرضا کارگر، “پرونده قطور” این ماجرا در دست پیگیری است.
از: دویچه وله