اعدام دو روز پیش شهرام امیری کارشناس هسته ای ایران، روز دوشنبه بازتاب هایی در آمریکا داشت. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست روزانه خود از اظهارنظر مستقیم درباره او خودداری کرد و همزمان موضوع اعدام امیری به جنگ لفظی ستادهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات آمریکا منجر شد.
الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در کنفرانس خبری در مقابل سوالی درباره اعدام شهرام امیری بدون اشاره به او تنها گفت، بار دیگر بر درخواست خود از ایران برای احترام به حقوق بشر در همه پرونده ها تاکید می کند.
شهرام امیری، که از او به عنوان پژوهشگر فیزیک هسته ای در دانشگاه صنعتی مالک اشتر یاد شده ، سال ۱۳۸۸ در مراسم حج ناپدید شد و پس از آن گزارشهایی از اقامت او در آمریکا منتشر شد.
مقامات وزارت امور خارجه ایران، آمریکا را متهم به ربودن شهرام امیری کردند.
او سرانجام یکسال بعد به ایران بازگشت و در فرودگاه مقامات وزارت امور خارجه از او استقبال کردند. آقای امیری گفت که در مراسم حج توسط سرویس های امنیتی آمریکا ربوده و به این کشور منتقل شده بود.
وزیر امور خارجه وقت آمریکا، هیلاری کلینتون، اما اعلام کرد که آقای امیری به میل خود به آمریکا رفت، آزادانه تصمیم به بازگشت گرفت و به ایران بازگشت.
موضوع شهرام امیری در رقابت انتخاباتی آمریکا
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری اعدام شهرام امیری را با موضوع استفاده هیلاری کلینتون از سرور شخصی برای ایمیل های کاری اش ربط داد.
ترامپ در توئیتر خود نوشت: خیلی ها می گویند که ایرانی ها، دانشمندی را که به آمریکا کمک کرد به خاطر ایمیلی های هک شده کلینتون کشتند.
در مقابل ستاد انتخاباتی خانم کلینتون اعلام کرد این اتهامها پوچ و ناشی از مستاصل شدن رقیب است.
تام کاتن، سناتور جمهوریخواه هم یک روز پیش نوشت که ماجرای امیری، “نشان دهنده بی احتیاطی (کلینتون) بخاطر استفاده از سرور شخصی برای ایمیل های محرمانه است.”
اشاره چهره های جمهوریخواه به علنی شدن ایمیل های خانم کلینتون است. وزیرخارجه سابق آمریکا بجای سرور دولتی، ایمیل های محرمانه را روی سرور شخصی نگه داری می کرد.
در برخی ایمیل هایی که سال گذشته فاش شد، تلویحی به شهرام امیری اشاره شده است.
در یکی از ایمیل های علنی شده، ریچار مورنینگستار، معاون کلینتون، ده روز قبل از بازگشت امیری نوشت، ما یک مساله دیپلماتیک و عملیات روانی داریم، نه یک مساله حقوقی. دوست ما باید اجازه خروج داشته باشد. آدم ما به هرحال کاری نمی تواند بکند. اگر باید برود، چاره ای نیست.
با اینکه جمهوریخواهان اعدام امیری را به آنچه سهل انگاری کلینتون نامیده اند، ربط می دهند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، می گوید هیچیک از ایمیلهای مربوط به شهرام امیری محرمانه نبود.
از: صدای آمریکا