مذاکرات هسته‌ای بر رونق صنعت گردشگری ایران افزوده است

جمعه, 24ام بهمن, 1393
اندازه قلم متن

turistha

سهم صنعت توریسم در تولید ناخالص ملی ایران از دو درصد در سال ۲۰۱۳ به نزدیک سه درصد در سال ۲۰۱۴ رسیده است. تعداد گردشگران خارجی که به ایران آمدند نیز در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

گویا زمان حمله به اتوبوس گردشگران خارجی، زورگیری از آن‌ها و پاشیدن اسپری فلفل به گردشگران ایرانی سر آمده است.

حمله به اتوبوس حامل گردشگران اروپایی در تهران در زمان دولت خاتمی روی داد و تحلیل‌گران ارزیابی کردند که این حمله با هدف تضعیف دولت خاتمی از سوی مخالفان اصلاحات صورت گرفته است.

وقوع حوادثی مشابه در دولت روحانی اما یک بار دیگر نگرانی از شیوع این مسئله را افزایش داد.

۲۱ مردادماه امسال در حالی که گروهی از توریست‌های اتریشی کنار پل شادروان در شهر تاریخی شوشتر مشغول بازدید بودند، دو نفر به زورگیری از آن‌ها اقدام کردند و بعد هم متواری شدند.

چهارم دی ماه نیز وقتی تعدادی گردشگر ایرانی باز هم در شهر شوشتر، پس از خروج از یک رستوران با صدای بلند نسبت به نحوه رفتار مردم این شهر با توریست‌ها اعتراض کردند، دو جوان موتورسوار روی صورت‌شان اسپری گاز فلفل پاشیدند.

آمار و ارقام اما به اندازه این دو سه خبر ناامید کننده نیستند و حتی امیدهایی را نیز در دل دلبستگان به گردشگری ایران به وجود می‌آورند.

بر اساس آمارهای شورای جهانی سفر و گردشگری، سهم مستقیم توریسم در تولید ناخالص ملی ایران در سال ۲۰۱۳ تنها ۲ / ۲ درصد بوده است. این رقم در سال ۲۰۱۴ به ۸ / ۲ درصد رسید. کشور ترکیه در سال ۲۰۱۳، ۶ / ۴ درصد از تولید ناخالص ملی‌اش را مرهون صنعت توریسم بود.

هنوز رقم صحیحی از درآمد ایران از صنعت توریسم در سال ۲۰۱۴ منتشر نشده اما این رقم در سال ۲۰۱۳، ۵ میلیارد دلار بوده است. کشور ترکیه در همین سال ۲۷ میلیارد و ۹۹۷ میلیون دلار یعنی بیش از پنج برابر ایران از محل توریسم کسب درآمد کرد.

رئیس سازمان گردشگری ایران معتقد است که ایران قادر است سالانه تا ۳۰ میلیارد دلار از محل توریسم کسب درآمد داشته باشد. در برنامه چشم‌انداز ۱۴۰۴ مبلغ ۲۵ میلیارد دلار درآمد از صنعت توریسم و جذب ۲۰ میلیون گردشگر پیش‌بینی شده است.

تعداد گردشگران ورودی به ایران در سال ۲۰۱۳ میلادی، ‌چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود؛ در حالی که در همین سال هفت میلیون گردشگر از ایران به کشورهای دیگر سفر کردند. رئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی ایران گفته برنامه‌هایی در دست اجراست تا این تراز مثبت شود یعنی تعداد گردشگران ورودی و خروجی ایران یا باهم برابر باشد و یا آمار ورودی‌ها بیشتر شود.

به‌گفته این مقام “تامین زیرساخت‌های سفر، سرعت دادن به توسعه و احداث هتل‌ها با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، ‌تشکیل کارگروه لغو روادید، فراهم کردن حضور منسجم در نمایشگاه‌های گردشگری و برگزاری نمایشگاه‌های مشابه در داخل کشور، بررسی قوانین گردشگری و تلاش برای روان‌سازی مقررات، توجه ویژه به فناوری‌های نوین، استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های بین‌المللی به ویژه سازمان گردشگری” بخشی از برنامه‌های پیش‌روی سازمان گردشگری و میراث فرهنگی است.

توجه به حقوق گردشگران غیر مسلمان

هم‌زمان با آغاز به کار نمایشگاه گردشگری در تهران، معاون اول رئیس جمهوری و نیز رئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی هریک به تشریح سیاست‌های دولت یازدهم در صنعت توریسم پرداختند.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.