سازمان عفو بین الملل روز جاری با انتشار بیانیهای با عنوان «زندانی سالخورده در خطر از دست دادن بینایی» خواستار اقدام فوری در مورد کمال فروغی، زندانی ۷۷ ساله ایرانی-بریتانیایی در زندان اوین شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کمال فروغی شهروند ۷۷ ساله ایرانی-بریتانیایی در بند هفت زندان اوین از بیماری چشمی آب مروارید رنج میبرد.
سازمان عفو بینالملل در این بیانیه تاکید کرد اگر کمال فروغی به درمان تخصصی پزشکی شامل عمل جراحی آب مروارید دسترسی پیدا نکند، با خطر نابینایی هر دو چشم روبروست.
این بیانیه با ارائه جزئیات دیگری از بیماریهای این زندانی امنیتی از جمله «از دست دادن حافظه و درد کمر، احتمال ابتلا به سرطان پروستات و نیاز وی به تحت نظر پزشکی بودن» از دولت ایران خواست فورا در مورد نیازهای پزشکی وی اقدام و همچنین اجازه تماس با وکیل و خانوادهاش در خارج از ایران را به او بدهند.
کمال فروغی در تاریخ پنجم ماه می ۲۰۱۱ توسط ماموران لباس شخصی و بدون ارائه حکم و دلیل بازداشت و به زندان اوین منتقل و به مدت ۱۸ ماه در سلول انفرادی نگهداری شد.
در این مدت وی تنها در سال ۲۰۱۳ و نزدیک به زمان برگزاری دادگاهش با وکیل ملاقات داشته و در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران توسط قاضی صلواتی با اتهامات «جاسوسی» و «نگهداری مشروبات الکلی» به ترتیب به هفت و یک سال، مجموعا هشت سال زندان محکوم شد.
شایان ذکر است، بر اساس گزارش پیشین هرانا، علاوه بر کمال فروغی، زندانیان دیگری از جمله مرتضی رحیم طائفه، جعفر شاکری، بهزاد میرزایی، مصطفی رحیم بصیری، امید شاهمرادی، علی اعلایی، غلامرضا حسینی و یعقوب ملکی بصورت بیمار و محروم از رسیدگی پزشکی در شرایط نامساعد سالن ۱۲ بند هفت در زیر زمین و با هواخوری بسیار محدود و بدون آفتاب نگهداری می شوند.
آلودگی آب آشامیدنی و حتی آب استحمام زندانیان به قدری شدید شده است که اکثر زندانیان یا دچار دردهای کلیوی شده اند یا از ناحیه ی پوست دچار مشکل شده اند. تقریبا همه خدمات پزشکی و دارویی به هزینهی زندانیان ارائه میشود و سازمان زندان ها خصوصا بهداری زندان اقدامی برای درمان بیماران نمیکند و همه ناشی از فشارهایی است که به زندانیان وارد میشود. هم اکنون در زندان اوین و بند قرنطینه (سالن ۱۲ بند هفت) که زندانیان امنیتی و سیاسی در آن نگهداری میشوند بالغ بر ده نفر بیماری شدید دارند که عملا از دسترسی به امکانات پزشکی لازم محرومند. امید کوکبی نیز در همین بند و سالن، پس از دردهای متوالی و سالیان دراز تحمل درد در زندان، زمانی به بیمارستان اعزام شد که منجر به تخلیه کلیه وی شد.
هرانا پیشتر لیست اسامی ۵۵ زندانی سیاسی-امنیتی زندان اوین که با اتهاماتی نظیر «ارتباط با دول متخاصم» و یا «جاسوسی»، بازداشت و یا محکوم و زندانی شده اند را منتشر کرده است.
بند هفت زندان اوین متشکل از هشت سالن، یکی از بندهای بدنام این زندان است که زندانیان عمدتا با جرایم مالی در آن نگهداری میشوند اما دستکم ۵۵ زندانی سیاسی-امنیتی در کنار زندانیان معتاد به مواد مخدر و جرایم مالی برخلاف اصل تفکیک جرائم در وضعیتی بسیار نامناسب حبسهای طولانی مدت خود را طی میکنند. در این بند حداقل ۳۰ زندانی مبتلا به ایدز وجود دارد. هرانا در گزارش «آشنایی با بند هفت زندان اوین؛ تبعیدگاه زندانیان سیاسی-امنیتی» مشروحا به وضعیت این بند پرداخته است.