ژنرال آمریکایی: حکومت ایران مهم‌ترین عامل بی‌ثباتی برای منطقه در بلند مدت است

شنبه, 24ام تیر, 1396
اندازه قلم متن


ژنرال جوزف ووتل

ژنرال جوزف ووتل، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا، (سنتکام)، گفته است که حکومت ایران و اقدامات آن به ویژه فعالیت های نیروی قدس سپاه، مهم‌ترین عامل بی‌ثباتی در منطقه در دراز مدت است.

ژنرال جوزف ووتل در مصاحبه با نشریه «تامپا بی‌تایمز» که روزجمعه منتشر شده است، اظهار داشت: فکر می کنم نفوذ ایران در منطقه مهم است و همانطور که پیشتر من و دیگران گفته ایم، ایران شاید بی‌ثبات‌ کننده ترین (نیرو) در منقطه است.

فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا با این حال اضافه کرده است: ما می بایست بین حکومت ایران و مردم ایران تمایز قائل شویم. من می خواهم مطمئن شوم که چنین تمایزی را بیان کرده ام. ملت ایران، به لحاظ فرهنگی بسیار غنی و عمیق هستند و در این منطقه جایگاه دارند.

ژنرال جوزف ووتل در ادامه اضافه کرده است: اما حکومت ایران و اقدامات آن، به ویژه فعالیت های نیروی قدس سپاه، مهم‌ترین عامل بی‌ثباتی در منطقه در درازمدت است.

به گزارش رسانه های آمریکا، حوزه فعالیت و مسئولیت «ستاد مرکزی آمریکا» در برگیرنده منطقه وسیعی از خلیج فارس تا آسیای مرکزی است که ۸۰ هزار نیرو نظامی را فرماندهی می کند. این ستاد هدایت عملیات علیه گروه حکومت اسلامی، داعش، در عراق و سوریه و همچنین طالبان در افغانستان را برعهده دارد.

در حالی ژنرال ووتل بر لزوم تمایز بین مردم ایران و حکومت این کشور تاکید کرده است که جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، نیز روز دوشنبه گفته بود که امریکا هیچگونه ستیز و اختلافی با مردم ایران ندارد.

وزیر دفاع آمریکاگفته بود در خاورمیانه از قاهره تا تل آویو تا ریاض از عرب گرفته تا یهودی همه ایران را بزرگترین عامل بی‌ثباتی منطقه می دانند.

بحران قطر

ژنرال جوزف ووتل، در بخش دیگری از این مصاحبه به مساله مناقشه قطر و چهار کشور عربی پرداخته و گفته است این بحران برای آمریکا پیامدهایی داشته است.

وی گفته است، بحران قطر باعث شده است که توجه ها به جای این که بر مسایلی مانند ایران متمرکز شود، به مسایل دیگری جلب شود و همچنین این موضوع باعث عدم هماهنگی بین متحدان ما درمنطقه شده است.

ژنرال ووتل با این حال تاکید کرده است، اختلافات عربستان و سه کشور عربی دیگر با قطر تاثیر چندانی بر اقدامات آمریکا در منطقه ندارد.

عربستان، امارات، بحرین و مصر ماه گذشته میلادی مناسبات دیپلماتیک خود را با قطر قطع کرده و راه‌های هوایی، دریایی و زمینی به این کشور را مسدود کردند. مدتی بعد آنها فهرستی شامل۱۳ درخواست برای احیاء مناسبات با قطر را منتشر کردند و برای اجرای این موارد به قطر ۱۰ روز فرصت دادند.

مذاکرات برای حل اختلافات بین عربستان و متحدانش با قطر تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است.
از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.