دوشنبه نهم بهمن دومین دختر خیابان انقلاب با آویزان کردن روسری سفیدش بر سکویی ایستاد که ویدا موحد نخستین بار بر آن ایستاده بود و اندکی بعد تصاویر متعددی از دخترانی که روسریهای خود را در شهرهای مختلف ایران بر سر چوبی آویزان کرده بودند در شبکه های اجتماعی منتشر شد.
به گزارش یورو نیوز، یک روز از از انتشار خبر آزادی ویدا موحد، اولین دختر خیابان انقلاب در صفحه فیس بوک نسرین ستوده، حقوقدان و فعال اجتماعی، دومین دختر خیابان انقلاب در اعتراض به حجاب اجباری روز دوشنبه نهم بهمن بر بالای سکویی در خیابان انقلاب تهران ایستاد که ویدا موحد برای نخستین بار نام «دختر خیابان انقلاب» را بر آن حک کرد.
عکسهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است نشان میدهد دختر دیگری بدون حجابی بر موهایش بر همان سکویی ایستاده است که ویدا موحد، معروف به دختر خیابان انقلاب برای نخستین بار و بطور نمادین روسریش را بر سر چوبی گره زد.
خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز در ایران نیز از بازداشت یکی از دو دختری که در خیابانهای انقلاب و فردوسی به بالای سکو رفته و روسری خود را به چوب گره زده بودند، خبر داد. صحت این موضوع هنوز از سوی مقامات انتظامی و قضایی ایران تائید نشده است.
بعد از حرکت اعتراضی ویدا موحد ۳۱ ساله که مادر یک کودک ۱۹ ماهه نیز هست، دختران دیگری در شهرهای مختلف و نقاط مختلف تهران با اقدامی مشابه کار او را تکرار کرده بودند با این حال این دومین بار است که دختری بر همان سکویی بالا می رود که ویدا موحد اعتراضش را آغاز کرد.
کاربران شبکههای اجتماعی در مواجهه با اقدام دومین دختر خیابان انقلاب همانند همه سوژه های اجتماعی-سیاسی دو دسته شده اند. در توئیتر بیشتر کاربران از اقدام این دختر حمایت کرده اند و تعدادی نیز که بیشتر مشخصاتی نزدیک به جریان های اصولگرا دارند به تمسخر او پرداخته اند.
با این حال در پی دستگیری ویدا موحد و سپس آزادی او که نسرین ستوده وکیل دادگستری خبر آن را منتشر کرد، اقدام این دختر را باید اقدامی توصیف کرد که با آگاهی از احتمال دستگیر شدن و مجازاتی که قانون مجازات اسلامی برای این اقدام در نظر گرفته، انجام شده است.
در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی آمده است: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.»
روسری سفید بکار رفته توسط این دختران معترض با کمپین اعتراضی «چهارشنبه های سفید» مرتبط است که در آن از زنان خواسته شد تا در اعتراض به حجاب اجباری روزهای چهارشنبه روسری سفید بر سر کنند اما این دختران روسری سفید را نه بر سر بلکه بر سر چوب آویزان کردند.
اقدام آنها را می توان هم اعتراض به حجاب اجباری به شیوه ای رادیکال و همزمان اعتراضی صلح آمیز ارزیابی کرد.
با این حال مشخص نیست در صورت گسترش این شیوه از اعتراض، مقامات حکومتی چه واکنشی به آن نشان دهند.
از: پیک ایران