جنگنده اف−۳۵ اسرائیل
به ادعای یک روزنامه کویتی، دو جنگنده اف−۳۵ اسرائیلی بدون رهیابی شدن توسط سامانه دفاع هوایی جمهوری اسلامی وارد آسمان ایران شدهاند. طبق این گزارش، این جنگندهها اهدافی در بندر عباس، اصفهان و شیراز را شناسایی کردهاند.
به ادعای یک روزنامه کویتی، دو جنگنده اسرائیلی بدون رهیابی شدن توسط سامانه دفاع هوایی جمهوری اسلامی وارد آسمان ایران شدهاند
روزنامه کویتی الجریده روز پنجشنبه (۹ فروردین/ ۲۹ مارس) نوشت که دو جنگنده اف−۳۵ اسرائیلی طی ماههای گذشته وارد حریم هوایی ایران شدهاند. الجریده خبر ادعایی خود را “نشانه تنشهای فزاینده منطقهای” بهخصوص با توجه به حملات هوایی اخیر اسرائیل در سوریه، از جمله علیه پایگاههای ایرانی در این کشور، دانسته است.
این روزنامه کویتی با استناد به یک “منبع مطلع” مدعی شده است که این دو جنگنده اسرائیلی با عبور از آسمان سوریه و عراق، وارد حریم هوایی ایران شده و حتی اهدافی در بندر عباس، اصفهان و شیراز را شناسایی کردهاند.
تکذیب عراق
پس از انتشار این خبر تحسین الخفاجی، سخنگوی وزارت دفاع عراق، در گفتوگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک، ورود جنگندههای اسرائیلی به حریم هوایی این کشور را تکذیب کرد. الخفاجی گفت که سامانه پدافند هوایی عراق قادر است به نقض حریم هوایی این کشور واکنش نشان دهد و ایران نیز از رادارهای پیشرفته برخوردار است.
اما به ادعای الجریده، هر دو جنگنده اسرائیلی از پیشرفتهترین جنگندههای جهان هستند و توانستهاند در ارتفاعی بسیار بالا بر فراز نقاطی در ساحل خلیج فارس که احتمال داده میشده مرتبط با برنامه هستهای ایران باشند، پرواز کردهاند.
“دور زدن تمام رادارهای منطقه”
طبق این گزارش، جنگندههای اسرائیلی توانستهاند از چشم تمام رادارها، از جمله رادارهای نصبشده روسیه در سوریه پنهان بمانند. منبع این روزنامه کویتی از تأیید یا تکذیب هماهنگی این عملیات با ارتش آمریکا، که اخیرا با ارتش اسرائیل تمرین مشترک داشته، امتناع کرده است.
منبع الجریده تأکید کرده است، هفت جنگنده اف−۳۵ ارتش اسرائیل که اخیرا در یک سری عملیات در سوریه و مرز سوریه و لبنان شرکت کردهاند، میتوانند بدون سوختگیری دو بار مسیر اسرائیل تا ایران را بپیمایند.
روزنامه اسرائیلی “جروزالم پست” نیز امروز جمعه ضمن انتشار خبر روزنامه الجریده نوشت که اسرائیل در پنج سال گذشته حدود ۱۰۰ حمله هوایی علیه حزبالله لبنان، محمولههای تسلیحاتی برای این جریان مورد حمایت ایران و علیه زیرساختهای سوریه داشته است.
ارتش اسرائیل روز ۲۱ مارس گذشته رسما مسئولیت حمله سال ۲۰۰۷ به تأسیسات اتمی سوریه در شمال آن کشور و نابودی آن را برعهده گرفت.
“حمله به ۱۲ هدف مرتبط با ایران در سوریه”
به گزارش جروزالم پست، جنگندههای اف−۱۶ اسرائیلی در ماه فوریه گذشته با گذشتن از حریم هوایی سوریه به ۱۲ هدف مرتبط با ایران در این کشور حمله کردند. به نوشته این روزنامه اسرائیلی، این حملات در واکنش به ورود پهپاد ایرانی به آسمان اسرائیل بوده که توسط سامانه دفاع هوایی اسرائیل سرنگون شد.
در این میان یک جنگنده اف-۱۶ اسرائیلی سرنگون شد که پدافند هوایی سوریه مدعی ساقط کردن آن است. مقامهای اسرائیلی در پی سرنگون شدن “پهپاد ایرانی” در خاک آن کشور، تهدید کردند که به تکرار چنین اقداماتی واکنشی شدید نشان خواهند داد.
با وجود ادعای ورود جنگندههای اسرائیلی به حریم هوایی ایران، مقامهای نظامی جمهوری اسلامی بر تسلط کامل خود بر آسمان این کشور تأکید میکنند. از جمله فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا، شهریورماه سال گذشته (۱۳۹۶) از آسمان ایران به عنوان “امنترین آسمان جهان” نام برده و گفته بود که جمهوری اسلامی با ۳ هزار و ۷۰۰ نقطه پدافندی در کشور، با هرگونه تجاوزی “قاطعانه” برخورد خواهد کرد. محمدرضا صادقیزاد، فرمانده پدافند هوایی منطقه غرب کشور نیز مهرماه گذشته تأکید کرده بود که پدافند هوایی جمهوری اسلامی “کوچکترین تحرک” در آسمان ایران را رصد خواهد کرد.
از: دویچه وله