اعتراض شهروندان چهارمحال بختیاری به طرح‌های انتقال آب

سه شنبه, 28ام فروردین, 1397
اندازه قلم متن


تصویری از تجمع امروز مردم شهرستان سامان؛ عکس از وبسایت «ایران ما»

صدها نفر از شهروندان شهر سامان در استان چهار محال بختیاری روز سه‌شنبه، ۲۸ فروردین، در اعتراض به طرح‌های انتقال آب زاینده رود تجمع کردند.

براساس فیلم‌های منتشر شده، تجمع کنندگان با سردادن شعارهایی از جمله «این جا چهار محاله، بردن آب محاله» و «استان ما سرچشمه‌اس، اما همیشه تشنه‌اس» اعتراض خود را به طرح‌های انتقال آب زاینده رود اعلام کردند.

در سال‌های گذشته نیز هزاران تن از مردم شهرهای استان چهار محال بختیاری در اعتراض به طرح‌های انتقال آب زاینده رود چندین بار تجمع کرده‌اند.

سرشاخه شماری از رودخانه‌های مهم فلات مرکزی و جنوب ایران مانند زاینده‌رود و کارون در چهارمحال و بختیاری قرار داد که با توجه به کاهش بارندگی در سال‌های اخیر، اجرای طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای از این استان به استان اصفهان و نحوه اجرای این طرح‌ها، اعتراض‌هایی را در چهارمحال و بختیاری به همراه داشته است.

تجمع شهروندان استان چهار و محال و بختیاری در اعتراض به طرح‌های انتقال آب به اصفهان در حالی برگزار شده که کشاورزان شرق اصفهان نیز در اعتراض به دریافت نکردن «حق‌آبه» در ماه‌های گذشته بارها تجمع کرده‌اند. کشاورزان اصفهانی همچنین به انتقال آب زاینده‌رود به یزد اعتراض دارند.

پیشتر گری لوئیس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران، به رویترز گفته بود که کمبود آب اکنون به عمده‌ترین چالش امنیتی انسانی در ایران تبدیل شده است.

در این ارتباط برخی از تحلیل‌گران از عبارت «جنگ آب» برای توصیف مناقشه‌های احتمالی آینده بر سر آب در ایران یا بین کشورها استفاده می‌کنند و برخی تا آنجا پیش رفته‌‌اند که پیش‌بینی‌می‌کنند جنگ جهانی احتمالی آینده بر سر آب آغاز شود.

علاوه بر خشکسالی، آن چه مدیریت و استفاده نادرست از منابع آبی موجود عنوان شده، به خشک شدن بسیاری از دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌های حیاتی ایران در سال‌های اخیر منجر شده است.

«چهار هزار روستای استان فارس خالکی از سکنه شده است»

در همین حال کمال پاک‌فطرت، مدیرکل دفتر روستایی استان فارس، در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم خبر داد که چهار هزار از هشت هزار روستای این استان به دلیل نبود آب خالی از سکنه شده است.

محدثه همتی، مسئول دبیرخانه تالاب‌های استان فارس نیز گفت که تالاب‌های استان از جمله «بختگان»،« کمجان»،« کافتر» و «طشک» همه خشک شده‌اند و این موضوع سبب تغییر و از بین رفتن تنوع زیستی منطقه، پوشش گیاهی و گونه‌های جانوری شده است.

به گفته خانم همتی، تنها دریاچه «مهارلو» ۵۰ درصد آب دارد و دو دریاچه کوچک و فصلی« هیرم» و «هرم» در لارستان نیز ۳۰ تا ۳۵ درصد آب دارند.

در کنار خشک شدن بسیاری از دریاچه‌ها و تالاب‌های ایران، مقام‌های ایرانی نیز خبر می‌دهند که از ۶۰۰ دشت کشور، ۳۵۵ دشت «بی‌آب است».

در همین زمینه روزنامه نیویورک‌تایمز به تازگی بر اساس محاسبات کارشناسان نوشت که از ۳۱ استان ایران، ۱۲ استان «در ۵۰ سال آینده منابع آب زیرزمینی خود را تمام خواهند کرد».
از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.