سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، دستگیر شده است.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، به نقل از رئیس کل دادگستری استان مازندران این خبر را تأیید کرده و گزارش داده که آقای مرتضوی “در یکی از شهرهای شمالی شناسایی و بازداشت شده است.”
محمدعلی تقویفرد به میزان گفت: “محکوم خانهای به اتفاق یکی از بستگان درمنطقه سرخرود مازندران اجاره کرده بود که با نیابت از مرجع اجرای احکام تهران وی دستگیر و تحت الحفظ [همراه مأموران] ساعاتی پیش به مرجع قضایی در تهران اعزام شد.”
خبرگزاریهای مختلف به نقل از منابع آگاه نوشتهاند که قرار است آقای مرتضوی بعد از رسیدن به تهران به بند ۲۴۱ بازداشتگاه اوین منتقل شود.
در چند روز گذشته فشارهای عمومی از جانب شهروندان برای اجرای حکم دو سال زندان آقای مرتضوی افزایش یافته بود.
رسانهها گزارشهایی از ناپدید شدن آقای مرتضوی منتشر کرده بودند. غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضایی ایران به خبرنگاران گفته بود: “حکم جلبش صادر شده ولی هنوز متأسفانه گیرش نیاوردهاند، حالا نمیدانم چطور است!”
این موضوع باعث شد تا هشتگهایی مانند #مرتضوی و #سعید_مرتضوی #کهریزک و #سعید_مرتضوی_کجاست؟ در شبکههای اجتماعی داغ شود.
سعید مرتضوی در دو پرونده جنجالی متهم اصلی بود: پرونده کهریزک و پرونده مرگ زهرا کاظمی در زندان. او در نهایت در پرونده کهریزک به دو سال حبس قطعی محکوم شد.
اسفند ماه سال گذشته پس از چند سال در نهایت دادگاه تجدید نظر حکم دو ساله حبس آقای مرتضوی را تایید کرد.
آقای مرتضوی در معاونت به قتل محسن روحالامینی که در بازداشتگاه کهریزک کشته شد، مجرم شناخته شد و دادگاه دو سال حبس برای وی درنظر گرفت.
گاهشمار اظهارات مرتضوی در مورد کهریزک: از انکار تا عذرخواهی
به گفته خبرنگاران، هر چند معاونت در قتل، بنابر ماده ۲۰۷ قانون مجازات اسلامی میتواند ۱۵ سال حبس در پی داشته باشد اما دادگاه “ابراز ندامت” آقای مرتضوی را پذیرفت و یک درجه در مجازات تخفیف داد و تنها دو سال حبس برای او در نظر گرفت.
پیشینه
آقای مرتضوی در جریان اعتراضات انتخاباتی سال ۱۳۸۸ به عنوان دادستان تهران دستور انتقال گروهی از معترضان بازداشت شده را به بازداشتگاه کهریزک صادر کرده بود و متهم شده بود که در مقابل بدرفتاری با آنها با سهلانگاری واکنش نشان داده است.
چند نفر از بازداشتشدگان، از جمله آقای روحالامینی بعدا در اثر بدرفتاری شدید مأموران بازداشتگاه جان خود را از دست دادند.
یک هیئت تحقیق که از سوی مجلس ایران مسئول بررسی موضوع شده بود، آقای مرتضوی را به خلافگویی و رفتار غیرقانونی متهم کرده بود.
او در سال ۱۳۸۹ با حکم دادگاه انتظامی قضات از سمتهای قضایی برکنار شد. محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق، آقای مرتضوی را نخست به ریاست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق مواد مخدر و ارز منصوب کرد و او در سال ۱۳۹۰ به ریاست سازمان تامین اجتماعی رسید.
در پرونده مربوط به عملکرد او در سازمان تامین اجتماعی، دادگاه کارکنان دولت سعیدی مرتضوی را به اتهام تصرف غیرقانونی و اهمال در انجام وظیفه به ترتیب به تحمل ۷۰ و ۶۵ ضربه شلاق محکوم کرده اما وی خواستار تجدید نظر در این حکم شده است. این پرونده در شعبه ۶۸ دادگاه تجدید نظر تهران در دست بررسی است.
آقای مرتضوی در آخرین جلسه رسیدگی به اتهاماتش در مورد پرونده بازداشتگاه کهریزک حاضر نشده و تنها متن لایحه دفاعیه خود را برای دادگاه فرستاده بود.
از: بی بی سی