بیست و ششمین روز تجمعات اعتراضی کارگران فولاد اهواز/ تداوم بی‌خبری از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه

چهارشنبه, 14ام آذر, 1397
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه بیست و ششمین روز تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز در مقابل استانداری خوزستان، مقابل دفتر نماینده آیت‌الله علی خامنه‌ای در استان خوزستان و بازار نادری اهواز ادامه داشت. از روز گذشته حضور زنان و خانواده کارگران در این تجمعات افزایش داشته است. از سوی دیگر اسماعیل بخشی و علی نجاتی دو فعال کارگری و سپیده قلیان، فعال مدنی که در جریان تجمعات نیشکر هفت تپه بازداشت شده‌اند، کماکان در بازداشت و بی‌خبری به‌سر می‌برند. ادامه اعتراضات کارگران در استان خوزستان روز جاری نیز واکنش تعدادی از مسئولین و حمایت گروه‌های مختلف را در پی داشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۹۷، بیست و ششمین روز تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز شکل گرفت.

کارگران معترض در این روز نیز با حضور در مقابل استانداری خوزستان، مقابل دفتر نماینده آیت‌الله علی خامنه‌ای در استان خوزستان و در بازار امام اهواز با سر دادن شعارهایی از جمله “فلسطین، سوریه، عامل بدبختیه”، ” مرگ بر مافیا”، “کارگر زندانی آزاد باید گردد”، “می‌ایستیم می‌میریم حقمونو می‌گیریم”، “ما کارگران آهنیم ریشه ظلمو می‌کنیم”، “نه تهدید نه زندان دیگه فایده نداره” و “نه حاکم نه دولت نیستند به فکر ملت” خواهان رسیدگی به مطالباتشان شدند.

خواسته اصلی کارگران ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.

در حالی که برخی مسئولین دولتی طی روز‌های اخیر خبر از پرداخت دو ماه از حقوق معوقه کارگران داده‌اند، به گفته منابع کارگری، کارگران تاکنون حقوق معوقه خود را دریافت نکرده‌اند و در عین حال، خبری از راه‌اندازی تولید در این واحد نیست و دو ماه حقوق معوقه تنها برای ۱۲۰ تن از کارگران پرداخت شده است.

اعتراضات هفته‌های اخیر کارگران در شهرهای مختلف کشور به ویژه استان خوزستان روز جاری نیز واکنش برخی مسئولین و حمایت گروه‌ها و سازمان‌های دیگر را در پی داشته است.

پنجاه و یک تن از وکلای دادگستری در بیانیه‌ای ضمن حمایت از اعتراض کارگران در نقاط مختلف کشور به ویژه در استان خوزستان، ضمن اعلام حمایت از آنها، آمادگی خود را بری قبول وکالت آنها اعلام کردند.

در بخشی از این بیانیه که متن کامل آن ساعاتی پیش توسط هرانا منتشر شده آمده است: “با عنایت به اعتراضات اخیر کارگران نسبت به جفاهایی که در حق آنها رفته است و رسالت وکلای دادگستری در دفاع از حقوق جامعه و برقراری عدالت، ما جمعی از وکلای دادگستری ضمن حمایت از اعتراض کارگران در نقاط مختلف کشور به ویژه خوزستان، آمادگی خویش را برای اعلام وکالت از آنها اعلام می نماییم. به حکومت نیز اندرز می‌دهیم که با سرلوحه قرار دادن اصول ۲۰، ۲۲، ۲۷، ۲۸، ۲۹ و بند های ۲ و ۴ اصل ۴۳ قانون اساسی و میثاق‌ها و مقاوله نامه‌های بین‌المللی که آنها را امضاء کرده است، به جای برخورد با کارگران، به تکالیف قانونی خود در حمایت از آنها عمل کرده و به خواسته‌های به حق آنها تمکین و زمینه‌ی تحقق آنها را فراهم نماید”.

همچنین اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای (URTU) نیز در فراخوان خود به کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد خواستار اقدام فوری جهت آزادی اسماعیل بخشی و علی نجاتی کارگران بازداشت شده هفت تپه و حمایت از تظاهرات کارگران ایران شده است.

عصر روز جاری حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در نشست خبری با اهالی رسانه در آخرین برنامه سفر دولت در استان سمنان، وعده داده است که حقوق کارگران و کارمندان ۲۰ درصد افزایش می‌یابد. وی گفته است “افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان و کارگران ممکن است نگرانی مردم را به طور کامل رفع نکند اما توان دولت در این مقطع بیش از این نیست و دولت منابع بیشتری در اختیار ندارد ضمن اینکه مردم باید برای تحولاتی آماده شوند”.

همچنین علی ساری، نماینده مردم اهواز و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس روز جاری در صحبت‌های خود اعتراضات کارگران هفت‌تپه و فولاد خوزستان را به حق دانسته و از عدم حضور وزیران مربوطه در جلسات مربوط به حل مشکل کارگران معترض انتقاد کرد.

کریم یاوری، نماینده ویژه وزیر کار در رسیدگی به وضعیت گروه ملی فولاد و نیشکر هفت تپه گفته است “بانک ملی به عنوان سهامدار اصلی نسبت به انجام وظایف سهامداری‌اش کوتاهی می‌کند”. وی همچنین مدعی شد که “دو ماه حقوق عقب افتاده کارگران فولاد خوزستان پرداخت شده است”.

گروه ملی صنعت فولاد توسط گروه سرمایه‌گذار امیرمنصور آریا در اهواز اداره می‌شد. به گفته کارگران بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده که اعدام شد، این واحد صنعتی زیر نظر قوه قضاییه قرار گرفت و بعد به بخش خصوصی منتقل شد.

کارگران فولاد خوزستان که در روزهای قبل مقابل استانداری تجمع کرده بودند، چند ماه است که حقوق نگرفته‌اند. آنها اواخر سال گذشته نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق، دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

کارگران فولاد خوزستان در اعتراضات خود از کارکنان معترض شرکت نیشکر هفت‌تپه که آنها هم مدت‌هاست حقوق دریافت نکرده‌اند، حمایت کردند و خواهان آزادی بازداشت شدگان تجمعات نیشکر هفت تپه شدند.

علیرغم اینکه از روز شنبه گزارشی از تجمع کارگران در هفت تپه مخابره نشده است، با این حال برخی فعالان کارگری این مجتمع از احتمال از سرگیری تجمعات در روزهای آتی سخن گفته‌اند.

همچنین منابع کارگری روز گذشته گفته‌ بودند خانواده اسماعیل بخشی و سپیده قلیان موفق به ملاقات با آنان شده و گفته‌اند ضمن وضعیت نامناسب جسمی آثار ضرب و شتم بر بدن آنان نمایان بوده است.

پیشتر صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ضرب و شتم نماینده کارگران هفت‌تپه را تکذیب کرده اما منابع کارگری می‌گویند که اسماعیل بخشی و سپیده قلیان علاوه بر ضرب و شتم در انفرادی نگهداری می‌شوند و خانواده آنها پس از ملاقات گفته‌اند آنها در اثر فشار وارده توانایی تشخیص روز از شب را نیز نداشته‌اند.

اسماعیل بخشی و علی نجاتی، دو فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که در جریان تجمعات اعتراضی هفته‌های اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند کماکان در بازداشت بوده و با وجود پیگیری وکیل و خانواده آنها اطلاع دقیقی از وضعیتشان در دست نیست.

سپیده قلیان فعال مدنی اهل اهواز در تاریخ ۳ آذر طی تماس کوتاه تلفنی خانواده خود را از احتمال صدور قرار بازداشت یک ماهه مطلع کرده بود.

مجتمع صنعتی کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد. حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.