علت مرگ بسیاری از فرماندهان سپاه در ایران با رازها، پرسشها و ابهامهای زیادی همراه بوده است. «قدرتالله منصوری»، فرمانده قرارگاه «ثامنالائمه» نیروی زمینی سپاه پاسداران یکی از همین فرماندهان است که دو روز پیش ابتدا خبر رسید به علت بیماری و بعد گفتند به دلیل یک حادثه هنگام نظافت اسلحه شخصی خود جان باخته است.
«خبرگزاری صداوسیما» و «باشگاه خبرنگاران جوان» دو رسانهای بودند که ابتدا علت مرگ این فرمانده سپاه را «بیماری» اعلام کردند اما ساعتی بعد سپاه پاسداران ترجیح داد علت مرگ این فرمانده را یک حادثه اعلام کند.
سپاه در بیانیه خود نوشت منصوری هنگام تمیز کردن اسلحه خود دچار حادثه شده و جانش را از دست داده است؛ علتی که برای بسیاری باورپذیر نیست. به همین خاطر هم در ۴۸ ساعت گذشته موجی از پرسشها درباره علت واقعی مرگ این فرمانده سپاه در شبکههای اجتماعی به راه افتاده است.
در پست ها و کامنت های کاربران این شبکه ها، از خودکشی، درگیری درون سازمانی و حتی ترور از سوی گروههای «تکفیری» به عنوان سه عامل احتمالی مرگ این فرمانده سپاه نام برده میشود که هیچیک از آن ها قابل اثبات نیستند و تنها در حد یک فرضیه اند.
قدرتالله منصوری دومین فرمانده سپاه طی دو سال اخیر به شمار می رود که علت مرگش پر حرف و حدیث بوده است. اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵، «محمد ناظری»، فرمانده نیروی ویژه دریایی سپاه بعد از بازگشت از مراسمی که برای خانوادههای پاسداران برگزارشده بود، نیمه شب دچار سکته قلبی شد و درگذشت.
ناظری فرمانده و بنیان گذار یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه پاسداران، مرکز آموزش هوابرد سپاه و از بنیان گذاران «دافوس»(دانشگاه فرماندهی و ستاد سپاه) بود. او در پرش هوایی در سطح تکاوری سپاه هم رکورد داشت. متخصص در فنون دریایی، غواصی، بار ریزی هوایی، هلیبرن و رشتههای رزمی، از جمله جودو نیز بود و از متخصصان طرحریزی عملیاتهای منظم و نامنظم بهشمار میرفت.
از ناظری به عنوان یکی از مهم ترین افراد در دستگیری ملوانان امریکایی و بریتانیایی در خلیج فارس نام برده میشد که همین موضوع پرسشها و ابهامها درباره علت واقعی مرگش را دوچندان می کرد. زیرا «علیرضا تنگسیری»، جانشین وقت فرمانده نیروی دریایی سپاه در مورد علت مرگ ناظری گفته بود او هنگام انجام ماموریت در منطقه دریایی «نازعات»، به دلیل عارضه شیمیایی جان باخته است.
خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به سپاه هم در آن زمان علت مرگ محمد ناظری را ایست قلبی اعلام و از «درگذشت» به جای «شهادت» برای وی استفاده کرده بود. در مقابل اما خبرگزاری «فارس»، دیگر رسانه وابسته به سپاه پاسداران از کلمه «شهید» برای او استفاده کرد و نوشت او به دلیل عارضه شیمیایی به جا مانده از جنگ با عراق جان باخته است.
این تفاوت روایتها در اخبار مربوط به فرماندهان سپاه، آن هم توسط دو رسانه وابسته به این نیروی نظامی کمسابقه بود و ابهامها در مورد علت مرگ این فرمانده سپاه را بیش تر کرد.
اواخر سال ۱۳۹۰ نیز چهار فرمانده سپاه به فاصله اندکی جان باختند که در آن زمان خبر درگذشت آن ها خبرساز شد. «وفا غفاریان» ۵۲ ساله، «عباس مهری» ۵۲ ساله، «احمد سیافزاده» ۵۵ ساله و «منصور ترکان»۵۰ ساله چهار فرمانده سابق سپاه پاسداران بودند که گفته شد بر اثر بیماری درگذشتهاند.
وفا غفاریان رییس هیات مدیره «شرکت مخابرات ایران» و از مدیران ارشد سابق سپاه و صنایع دفاع در حوزه جنگ الکترونیک بود. او اول بهمن ۱۳۹۰ آنطور که رسانهها گزارش کردهاند، بر اثر بیماری درگذشت.
عباس مهری از دیگر فرماندهان ارشد سپاه بود که در آن زمان اعلام شد بر اثر سکته مغزی درگذشته است. مهری زمان مرگ، جانشین دانشکده فرهنگی «دانشگاه جامع امام حسین» بود.
احمد سیافزاده، رییس سابق دانشگاه فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران (دافوس) هم آنطور که رسانهها اعلام کردند، در آن ایام بر اثر عارضه قلبی درگذشت.
منصور ترکان، مدیرعامل «شرکت یادمان سازه»، وابسته به شهرداری تهران و از سرداران سابق سپاه بود که اول بهمن ماه گفته شد بر اثر سکته مغزی چشم از جهان فرو بسته است.
«حسن تهرانیمقدم»، فرمانده «سازمان جهاد خودکفایی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یکی از پایهگذاران برنامه موشکی این نیرو نیز آبان ماه سال ۱۳۹۰ به همراه ۳۶ نفر دیگر در ملارد کشته شد.
تهرانیمقدم ۲۱ آبان بر اثر انفجار زاغه مهمات در پادگان «شهید مدرس» در شهرستان ملارد جان باخت و سپاه پاسداران علت مرگ این فرمانده را یک حادثه هنگام تست موشک اعلام کرد. اما در عین حال، گزارشهای تایید نشده حاکی از آن هستند که اسراییل در مرگ وی نقش داشته است.
اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ برای نخستینبار و به طور علنی «محمد تهرانیمقدم»، برادر حسن تهرانی مقدم در گفتوگو با نشریه «رمز عبور» گفت که برادرش قربانی یک عملیات تروریستی شده است.
سایت رسمی سپاه پاسداران ۲۵ اردیبهشت همان سال به نقل از فرمانده نیروی هوافضای سپاه، دخالت «صهیونیستها» در کشته شدن حسن تهرانی مقدم را شایعه دانسته و از طرح آن در برخی رسانهها اظهار تاسف کرده بود.
حاجیزاده گفته بود: «سردار تهرانی مقدم روز حادثه نیز در حال تست سوخت در کارگاه بودند که این اتفاق افتاد و پس از شهادت ایشان، طرحهای وی به اتمام رسید.»
پیش از او نیز «حسن فیروزآبادی»، رییس وقت ستاد کل نیروهای مسلح در آبان ماه سال ۱۳۹۰ گفته بود امریکا و اسراییل در انفجار یک پادگان سپاه پاسداران در اطراف تهران دست نداشتهاند.
در آن زمان، گزارشهای مختلفی در رسانههای بینالمللی پیرامون دخالت اسراییل در این انفجار منتشر شد اما سپاه این گزارشها را رد کرد.
«احمد کاظمی»، فرمانده نیروی زمینی سپاه از دیگر نظامیانی است که مرگ وی در سال ۱۳۸۴ در پی سقوط هواپیمای «فالکن ۲۰» در نزدیکی ارومیه همواره با رازها و ابهامهای زیادی همراه بوده است.
فرمانده وقت سپاه پاسداران در آن زمان علت وقوع این حادثه را از کار افتادن دو موتور هواپیما اعلام کرد که منجر به کشته شدن دستکم ۱۱ عضو سپاه شد.
«سعید مهتدی جعفری» فرمانده لشکر ۲۷ «محمد رسولالله»، «سعید سلیمانی» معاون عملیات، «نبیالله شاهمرادی» معاون اطلاعات، «غلامرضا یزدانی» فرمانده توپخانه و «صفدر رشادی» معاون طرح و برنامه نیروی زمینی سپاه پاسداران از دیگر فرماندهانی بودند که با سقوط این هواپیما جان خود را از دست دادند.
درباره مرگ تمامی این فرماندهان سپاه حرف و حدیثها، پرسشها و ابهامهای متعددی وجود دارد که تاکنون برای آن ها پاسخ قانع کننده و روشنی داده نشده است.
از: ایران وایر