خدمه نفتکش از هند، روسیه، لتونیا و فیلیپین هستند
نگرانی ها درباره خدمه نفتکش توقیف شده بریتانیایی توسط ایران در خلیج فارس افزایش یافته است.
شرکت های مدیریت استینا بالک و نوردرن مارین که مالک نفتکش هستند می گویند خدمه این کشتی که در ساحل بندرعباس متوقف شده در کشتی محصور شده اند.
سپاه پاسداران ایران روز جمعه ۱۹ ژوئیه اعلام کرد نفتکش بریتانیایی “استینا ایمپرو” را به خاطر آنچه رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی خواند، در تنگه هرمز توقیف کرد.
با این همه بریتانیا این اقدام سپاه را معادل راهزنی دولتی خوانده است.
اریک هانل مدیر ستینا بالک، از دولت های ایران و بریتانیا خواسته است که راه حلی فوری بیابند تا ۲۳ خدمه این کشتی بتوانند از این وضع رها شوند و نزد خانواده هایشان بازگردند.
آقای هانل گفته است: “ما تاکید می کنیم هیچ شاهدی مبنی بر اینکه استینا ایمپرو برخوردی داشته وجود ندارد و این کشتی در زمان توقیف کاملا در مسیر رفت و آمد خود و خارج از آبهای ایران بوده.”
“تمام دستگاه های لازم مسیریابی از جمله ترانسپوندرها درست و مطابق مقررات دریایی کار می کردند.”
دولت ایران می گوید سپاه این کشتی را بعد از برخورد با یک قایق ماهیگیری توقیف کرده است.
استینا بالک هفته گذشته بعد از آن که برای اولین بار با خدمه خود تماس گرفت، از سلامتی آنها خبر داد. خدمه استینا ایمپرو تبعه کشورهای هند، روسیه، لتونی و فیلیپین هستند.
سفارت ایران در هند نیز به خبرگزاری رویترز گفت خدمه این کشتی از جمله ۱۸ شهروند هندی آن سلامت هستند.
توقیف کشتی پس از آن روی داد که نیروهای بریتانیایی به مقام های جبل الطارق برای توقیف یک نفتش ایرانی به نام گریس یک کمک کردند.
ناخدای این نفتکش به بی بی سی گفته است نیروی دریایی بریتانیا از قوه قهریه غیرضروری علیه خدمه کشتی که مسلح هم نبودند استفاده کرده است.
حدود یک ماه پیش نیروی دریایی بریتانیا به دولت جبل الطارق کمک کرد این نفتکش را توقیف کند چون مقامات جبل الطارق بر این باور بودند که بر خلاف تحریمهای اتحادیه اروپا برای سوریه نفت حمل میکند. این کشتی حامل دو میلیون تن نفت ایران بود. ایران میگوید مقصد کشتی سوریه نبوده است.
کاپیتان کشتی به بیبیسی گفت که سربازان نیروی دریایی بریتانیا او و خدمه کشتی را در حالی که به سمت آنها نشانه رفته بودند مجبور کردند در عرشه زانو بزنند.
وزارت دفاع بریتانیا میگوید توقیف کشتی مطابق “قوانین و عرف بینالمللی” بوده است.
از: بی بی سی