علیرضا حاتم زاده، معاون آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفهای ایران نرخ بیکاری در میان فارغالتحصیلان دانشگاهها در این کشور را دو برابر بی سوادان اعلام کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای حاتم زاده گفته: “حداقل ۷۰ درصد، مشاغل موجود در بازار کار نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارند، اگریک روز در مسیر محل کار نگاهی به مشاغل اطراف بیندازید به راحتی متوجه می شوید که بخش زیادی از مشاغل نیازمند تحصیلات دانشگاهی نیست. اما فرهنگ غلطی که در کشور وجود دارد، مدارک را بر مهارت ترجیح می دهند.”
او تعداد فارغالتحصیلان بیکار را حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار اعلام کرده است.
بر اساس آمارهای رسمی در سال ۹۷ حدود ۴۰ درصد کارآموزان مراکز فنی و حرفهای فارغ التحصیلان دانشگاهها بودهاند؛ به گفته آقای حاتم زاده “مراجعه کنندگان حتی در سطح دکترا هم بودهاند.”
در سالهای اخیر موضوع بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهها از دغدغههای مهم بسیاری از خانوادههای ایرانی بوده است.
مرکز آمار ایران اعلام کرده سهم جمعیت بیکار فارغالتحصیل از مراکز آموزش عالی از کل بیکاران در تابستان امسال ۴۳/۸ درصد بوده که از پارسال ۵ درصد افزایش داشته است؛ این سهم در بین زنان به نسبت مردان و در نقاط شهری در مقایسه با نقاط روستایی بیشتر است.
شاغلان فارغالتحصیل دانشگاهها و مرکاز آموزش عالی بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیرویکار مرکز آمار، نزدیک به ۲۵ درصد کل شاغلان در ایران را در بر میگیرند.
در بین افراد ۱۸-۳۵ سال نرخ بیکاری در تابستانی که گذشت نزدیک به ۱۸ درصد اعلام شد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دو هفته پیش در یک کنفرانس خبری به کاهش نرخ بیکاری در ایران اشاره کرده و گفته بود: “در تابستان امسال نسبت به سال گذشته بیکاری به ده و نیم درصد کاهش پیدا کرده است و این به معنای موفقیت ایران در بخش اقتصادی است.”
نرخ بیکاری درایران در تابستان امسال بیش از ۱۰ و نیم درصد اعلام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (تابستان ۱۳۹۷) نزدیک به دو درصد کاهش یافته است.
در گزارش اخیر مرکز آمار شاخص فلاکت که شامل مجموع نرخ بیکاری و تورم است، ۴۸/۴ درصد اعلام شده؛ شاخصی که در سالهای اخیر روندی صعودی داشته است.
از: بی بی سی