کشف «دیوار چین» ایرانی در سرپل‌ذهاب

پنجشنبه, 16ام آبان, 1398
اندازه قلم متن

استان‌وایر- تیمی از باستان شناسان ایرانی موفق به شناسایی بقایای یک دیوار سنگی دو هزار و ۷۰۰ ساله در منطقه سرپل‌ذهاب شدند.

طول این دیوار حدود ۱۱۵ کیلومتر است و چهار متر عرض و حدود سه متر ارتفاع دارد.این سازه، قابل‌ مقایسه با دیوار مشهور باستانی «هادریان» است که توسط رومی‌ها در انگلستان ساخته‌ شده بود.

این دیواره سنگی از شمال به جنوب امتداد داشته و از کوه‌های بمو در شمال به منطقه‌ای در نزدیکی روستای ژاومرگ در جنوب می‌رسد.

سفال‌های موجود در کناره این دیوار حاکی از آن است که این بنا در دو دوره زمانی بین قرن چهارم پیش از میلاد و قرن ششم میلادی ساخته‌ شده است.

بقایای سازه‌هایی که اکنون ویران‌ شده‌، در مناطق متعددی در امتداد این دیوار قابل‌ مشاهده است، شامل یک میلیون متر مکعب سنگ است.

این آثار ممکن است برج‌های‌دیده‌بانی یا ساختمان‌های نگهبانی کوچکی باشد. برای ساخت این دیوار از مصالح بومی که در دسترس معماران باستانی بوده، استفاده‌ شده است.

اگرچه وجود این دیوار برای باستان شناسان ناشناخته بود، اما مردم محلی و کسانی که در نزدیکی آن زندگی می‌کنند، مدت‌هاست از وجود این دیوار آگاهی داشته و آن را «دیوارگاوری» می‌نامند.

امید قادری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه هم گفته «قبلا هم از وجود این دیوار اطلاعاتی داشتیم؛ در حال حاضر از ابعاد دقیق این دیوار چندان مطلع نیستیم.»

قادری افزوده «باید صبر کرد تا با مطالعات کارشناسی ابعاد دقیق و اطلاعات بیشتری در این خصوص به‌دست بیاوریم.»

از: ایران وایر 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.