برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، از احتمال کشته شدن “بیش از یک هزار نفر در اعتراضات ایران” خبر داده است.
آقای هوک روز پنجشنبه (۵ دسامبر) در یک کنفرانس خبری در واشنگتن همچنین گفت گزارش هایی که به دست وزارت امور خارجه آمریکا رسیده حکایت از آن دارد که هزاران نفر زخمی و حداقل هفت هزار نفر هم بازداشت شده اند.
او گفت: “در حالی که حقیقت به تدریج در حال بیرون آمدن از ایران است، به نظر میرسد که رژیم میتواند بیش از یک هزار شهروند ایران را زمان شروع اعتراضات به قتل رسانده باشد.”
آقای هوک در عین حال افزود از آن جایی که “رژیم مانع جریان اطلاعات می شود” نمیتواند درباره تعداد دقیق کشتهها اطمینان کامل داشته باشد.
این مقام آمریکایی مدعی شد که نیروهای امنیتی در ماجرای نیزار ماهشهر خوزستان احتمالا حداقل ۱۰۰ نفر را با رگبار گلوله کشتند. او گفت: “وقتی که (تیراندازی) تمام شد، رژیم جسدها را بار کامیون ها کرد. ما هنوز نمی دانیم که جسدها را کجا بردند.”
برایان هوک گفت که مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اسامی ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ (زندان فشافویه) و زندان قرچک را که بیشتر بازداشتیهای وقایع اخیر به آن فرستاده شده اند را برای تحریم به کنگره ارائه کرده است.
او گفت که آمریکا خواهان آزادی فوری همه بازداشتی هاست.
برایان هوک گفت در آمریکا در مورد حمایت از مردم ایران اتفاق نظر وجود دارد و از جامعه بین المللی نیز خواست که از شهروندان ایران حمایت کنند.
او گفت: “مردم ایران می خواهند که رژیم ایران به جای گروه های نیابتی روی مردم خودش سرمایه گذاری کند. آنها از جنگ های نیابتی رژیم به ستوه آمده اند.”
این مقام وزارت امور خارجه همچنین تایید کرد که نیروی دریای آمریکا در روز ۲۵ نوامبر امسال در سواحل یمن یک محموله تسلیحاتی پیشرفته و قطعات پیشرفته موشک های کروز که به نظر میرسد از طرف ایران برای حوثی های یمن فرستاده شده بود را ره گیری و ضبط کرده است.
او ایران را متهم کرد که برای اعمال قدرت در منطقه تلاش می کند جنگ داخلی یمن را طولانی تر کند.
این مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا همچنین گفت که واشنگتن برای دریافت اطلاعات درباره یکی از فرماندهان ارشد نیروی قدس در یمن به نام عبدالرضا شهلایی ۱۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
عبدالرضا شهلایی پیشتر به اتهام دست داشتن در نقشه ترور سفیر وقت عربستان سعودی در واشنگتن تحریم شده بود.
اعتراض های خیابانی در شماری از شهرهای ایران از جمعه شب ۲۴ آبان و همزمان با اعلام افزایش قیمت بنزین آغاز شد. کمتر از یک روز پس از آغاز این اعتراض ها اینترنت در ایران قطع شد. علی ربیعی، سخنگوی دولت و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قطع اینترنت را به دستور شورای امنیت کشور عنوان کرده اند.
از: بی بی سی