ایران خودرو و سایپا «دو میلیون خودرو» را بدون مجوز پیش‌فروش کرده‌اند

سه شنبه, 19ام آذر, 1398
اندازه قلم متن

روز دوشنبه گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره شرکت‌های خودروسازی در جلسه این کمیسیون قرائت شد

دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی می‌گوید شرکت‌های ایران خودرو و سایپا دو میلیون خودرو را بدون مجوز پیش‌فروش کرده‌اند.

محمدرضا امیرحسنخانی گفت گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره شرکت‌های خودروسازی در جلسه روز دوشنبه ۱۸ آذر این کمیسیون قرائت شده است.

وی گفت بر اساس این گزارش، مجوز پیش‌فروش ۱۸۸ هزار خودرو از محصولات سایپا صادر شده بود اما این شرکت یک میلیون و ۱۸۸ هزار خودرو را پیش‌فروش کرده است.

به گفته آقای حسنخانی، ایران خودرو نیز باید حدود ۱۷۰ هزار خودرو پیش‌فروش می‌کرد اما یک میلیون و ۱۵۰ هزار خودرو پیش‌فروش کرده است.

وی همچنین گفت شرکت‌های سایپا و ایران خودرو برای تامین قطعات، «رابطه‌ای انحصاری با دو شرکت دارند و تنها از دو شرکت کروز و عظام قطعات خود را تامین می‌کنند».

سال گذشته و پس از نوسانات در بازار ارز ایران و افزایش قیمت خودرو، شرکت‌های خودروسازی از هجوم میلیونی متقاضیان برای خرید خودرو خبر داده بودند.

از جمله شرکت خودروسازی سایپا از «هجوم شش میلیون نفری» به سایت فروش این شرکت برای خرید ۵۰ هزار پراید، تیبا و ساینا خبر داده بود.

مقامات قوه قضائیه و نمایندگان مجلس از تخلفات متعدد در پیش‌فروش خودروها گزارش داده‌اند، از جمله اینکه خودروسازان از طریق «برخی مراکز فروش خاص» اقدام به فروش خودروهای خود با قیمت بازار می‌کنند.

در همین حال، غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه، گفته است «یکی از خودروسازان که پرونده‌اش در حال رسیدگی است ۶۰۰ نمایندگی در سطح کشور دارد، اما با زد و بند ۱۵ نمایندگی خاص را انتخاب می‌کند و تولیداتش را به آنان می‌دهد تا با افزایش تقاضا این خودروها را با قیمت بالا به مردم بفروشند».

همچنین عباس جعفری دولت آبادی، دادستان سابق تهران، در مهر ۹۷ پرونده‌های تخلف در پیش فروش خودرو را «دومین تجربه تلخ» پس از موضوع موسسات مالی-اعتباری خوانده و خبر داده بود که برای این موضوع ۱۷ پرونده با ۸۵۰۰ شاکی تشکیل شده است.

در همین حال فریدون احمدی و محمد عزیزی، نمایندگان زنجان و ابهر در مجلس، روز ۳۰ مرداد به اتهام «اخلال در بازار خودرو» بازداشت و پس از چند روز با سپردن وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی آزاد شدند.

دو روز پیش از آن نیز هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو، بازداشت شده بود. همچنین شش نفر از مدیران شرکت سایپا و نمایندگی‌های این شرکت خودروسازی هم دستگیر شده‌اند. رسانه‌های ایران پیش از این گزارش داده بودند که جواد سلیمانی، مدیرعامل سایپا ممنوع‌الخروج شده است.

مجلس ایران روز هفتم شهریور ۹۷ طرح تحقیق و تفحص از «عملکرد صنایع خودروسازی کشور» را تصویب کرد ولی هنوز گزارشی در این زمینه منتشر نکرده است.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.