اعتراضات ایران؛ انتقاد نهادهای صنفی و مدنی از سرکوب معترضان

سه شنبه, 26ام آذر, 1398
اندازه قلم متن

تجمع اعتراضی و مسدود شدن اتوبان امام علی تهران

تجمع اعتراضی و مسدود شدن اتوبان امام علی تهران

شماری از اعضای جامعه پزشکی ایران در بیانیه‌ای‌ از برخورد حاکمیت در جریان اعتراض‌های اخیر ایران انتقاد کرده‌اند. هم‌زمان تشکل معلمان عدالت‌خواه با انتشار بیانیه‌ای نام ۱۹ تن از دانش‌آموزانی را منتشر کرده‌ که در سرکوب‌ اعتراض‌های اخیر کشته شده‌اند.

۱۵۰ تن از پزشکان ایران با انتشار بیانیه‌ای نوشته‌اند نحوه مقابله با اعتراض‌های اخیر “نشان از اوج شکاف ملت-دولت در زمانه ماست”.

انتشار بیانیه‌ از سوی پزشکان ایران درباره اعتراض‌های اجتماعی در کشور کم‌سابقه است. این ۱۵۰ پزشک نام خود را زیر این بیانیه آورده‌اند.

آنها نوشته‌اند “همانند چهار دهه گذشته مسئولان ایران و تصمیم گیرندگان این اقدام نابخردانه مصون از خطا جلوه داده شده‌اند و مردم معترض با انواع و اقسام اتهامات و برچسب ها تنها گناهکاران این وقایع بودند”.

پزشکان در این بیانیه ضمن تشکر”از کلیه همکاران پزشک و کادر پزشکی که در طی این روزهای سخت به مداوای مردم مظلوم و آسیب‌دیده” پرداختند، مواجهه خشونت‌بار با اعتراضات مردمی را محکوم کردند.

آنها تصریح کردند که “نیروهای پیدا و پنهان نظامی، انتظامی و امنیتی به روی مردم آتش گشودند”.

انتشار اسامی ۱۹ تن از کشته‌شدگان ۱۳ تا ۱۸ ساله

علاوه بر پزشکان، “معلمان عدالت‌خواه” که یک تشکل صنفی مستقل به شمار می‌آید اسامی ۱۹ دانش‌آموز ۱۳ تا ۱۸ ساله‌ای را منتشر کرده‌اند که در جریان اعتراضات کشته‌ شدند.

این معلمان پیشتر در بیانیه خود “مأموران امنیتی جمهوری اسلامی” را مسئول کشتن این نوجوانان دانسته‌اند.

این معلمان هشدار داده‌اند که ده‌ها دانش‌آموز و کودک نیز همچنان در بازداشت هستند که تعدادی از آنها به کانون اصلاح و تربیت منتقل شدند.

در روزهای گذشته شماری از نهادهای مدنی و صنفی به اعتراضات آبان‌ماه در ایران واکنش نشان دادند.

از جمله ۱۶۰ تن از وکلای ایرانی با انتشار نامه‌ای سرگشاده‌ با یادآوری مسئولیت قانونی رئیس جمهوری در ایران، از حسن روحانی خواسته‌اند تا به منظور “اقناع افکار عمومی” درباره اعتراضات آبان تحقیق شود و مسئولان خاطی عزل یا تحت تعقیب قرار گیرند. این حقوقدانان ایرانی از حسن روحانی انتقاد کرده‌اند که به جای دلجویی “نمک بر زخم” شهروندان می‌پاشد.

پیشتر، شماری از دانشجویان نیز در روز دانشجو تجمعاتی در همبستگی با اعتراض‌ها در ایران بر پا کردند. در همین زمینه کانون نویسندگان ایران هم با انتقاد از حاکمیت از حق اعتراض دفاع کرده بود.

هفت تشکل کارگری و فعال در عرصه اجتماعی نیز در همبستگی با کشته‌شدگان از فراخوان پدر پویا بختیاری از کشته‌شدگان اعتراضات اخیر حمایت کرده بودند.

هزاران نفر در جریان اعتراض‌های ماه آبان بازداشت شدند و مقامات ایران می‌گویند صدها شهر و ۲۹ استان از ۳۱ استان ایران درگیر این اعتراضات بوده است.

سازمان عفو بین‌الملل برآورد کرده است که در این ناآرامی‌ها دست کم ۳۰۴ معترض جان خود را از دست داده‌اند. بعضی گزارش‌ها تعداد کشته‌شدگان را بیش از این تخمین زده است.

از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.