خبرگزاری هرانا – آرش گنجی، مترجم و منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران نزدیک به یک ماه پیش توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است. آقای گنجی در تاریخ ۱ دی ماه امسال توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین و نهایتا طی هفته گذشته به بند عمومی این زندان منتقل شده است. ماموران در زمان بازداشت اقدام به تفتیش منزل وی کرده و برخی از وسایل شخصی او را نیز ضبط کردند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۸، با گذشت نزدیک به یک ماه، آرش گنجی، مترجم و منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد.
آقای گنجی صبح روز یکشنبه ۱ دی ماه ۱۳۹۸ در پی مراجعه نیروهای ماموران امنیتی به خانهاش بازداشت و به یکی از سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد بود.
این عضو کانون نویسندگان ایران نهایتا طی هفته گذشته از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شده است.
ماموران در زمان بازداشت اقدام به تفتیش منزل ایشان کرده و برخی از وسایل و مدارک شخصی او را نیز ضبط کرده و با خود بردند.
تا لحظه تنظیم این گزارش، کماکان از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این عضو کانون نویسندگان ایران اطلاع دقیقی در دست نیست.
کانون نویسندگان ایران پیشتر در تاریخ ۴ دی ماه امسال، طی بیانیهای در اعتراض به بازداشت آرش گنجی، بازداشت وی را در ادامه سرکوب اعتراضات اخیر خوانده و خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط او و همه زندانیان سیاسی و عقیدتی شد. در بخشی از این بیانیه آمده است: “آرش گنجی بیمار قلبی است و بازداشت و فشار ناشی از بازجوییهایی که در پایمال کردن حقوق انسانی و قانونی متهمان شهرهی عالم است، جان او را در معرض خطر قرار میدهد. مسئولیت هر گونه آسیب بر عهده نهاد بازداشت کننده و حاکمیتی است که نشان داده است در برابر حق آزادی بیان مردم جز ضرب و جرح، زندان و کشتن پاسخی ندارد”.
آرش گنجی مترجم و منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران است. وی کتابهایی از جمله «مبارزه بر سر شیوه تفکر در جنبش طبقه کارگر» و «غروب خدایان بر فراز نظم نوین جهانی» را ترجمه کرده است.
کانون نویسندگان ایران یک نهاد غیردولتی متشکل از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و بخشی از انجمن جهانی قلم است، این کانون در سال ۱۳۴۷ رسما با هدف تشکل یابی صنفی نویسندگان و مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد، کانون نویسندگان و اعضای آن از ابتدای تشکیل و به ویژه طی دهه های ۶۰ و ۷۰ با درجات مختلف سرکوب، از سانسور و تعقیب قضایی گرفته تا قتل روبرو بودهاند. محمدجعفر پوینده و محمد مختاری از از جمله اعضای کانون نویسندگان بودهاند که در جریان قتلهای زنجیرهای توسط وزارت اطلاعات به قتل رسیدند.
محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، دو روشنفکر سرشناس و از اعضای کانون نویسندگان ایران، در دهه ۷۰ بودند که به دست وزارت اطلاعات در پروژهی قتلهای زنجیرهای کشته شدند.