شب گذشته در نشست خبری کاخ سفید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به شاخص امنیت سلامت ارائه شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز اشاره کرد و گفت که در این مطالعه جامع، کشورها از لحاظ آمادگی برای اپیدمی ارزیابی شدهاند و آمریکا در رتبه نخست قرار دارد.
شاخص امنیت بهداشتی جهان را دانشگاه جانز هاپکینز، واحد اطلاعات اقتصادی مجله اکونومیست، و موسسه غیرانتفاعی برنامه تهدید هستهای در ماه اکتبر سال ۲۰۱۹ منتشر کردند و در آن ۱۹۵ کشور جهان را از لحاظ آمادگی برای مقابله با بیماریهای همهگیر جهانی مورد ارزیابی قرار دادهاند.
در اندازهگیری این شاخص از معیارهایی مانند توان پیشگیری و تشخیص بیماری، امکانات بهداشتی، و واکنش سریع نظام سلامت مدنظر قرار داده شده است.
در این شاخص، صد بالاترین رقم است. رتبه نخست را ایالت متحده آمریکا با امتیاز ۸۳.۵ کسب کرده است و در پیشگیری، تشخیص زودهنگام، و ارائه گزارش، واکنش سریع و کارآیی نظام سلامت در رتبه اول نشسته است و از دیگر کشورهای جهان برای مقابله با بیماریهای همهگیر آمادهتر است.
ایران، از صد امتیاز ممکن، ۳۷.۷ امتیاز به دست آورده و در میان ۱۹۵ کشور دنیا، در رتبه نود و هفتم قرار گرفته است.
پایینترین رتبه ایران (۱۸۶ از ۱۹۵) در تلاش برای بالابردن توانایی ملی در مقابله با بیماریهای همهگیر، استفاده بهینه از منابع مالی، و پیروی از معیارهای بینالمللی است.
این شاخص همچنین نشان میدهد یمن، کره شمالی، و سومالی در مقابله با بیماریهای همهگیر جهانی، پایینترین میزان آمادگی را دارند.
این گزارش در کل نشان میدهد هیچ کشوری صد درصد برای مقابله با بیماریهای همهگیر جهانی آماده نیست. دانشگاه جانز هاپکینز ضمن انتشار این گزارش ۳۲۴ صفحهای، توصیههایی را نیز برای پرکردن خلاءهای موجود ارائه داده است.
از: صدای آمریکا