ملی شدن صنعت نفت روز رهایی ملت ایران
از بند استعمارگران
هم میهنان،
شصت و نه سال پیش در بیست و نهم اسفند ماه ۱۳۲۹ خورشیدی ملتی به پا خاسته به پایمردی «مصدق» بزرگ این عاشق دیرپای ملک و ملت، صنعت نفت در سراسر کشور ملی شد. درود بر مصدق که از درههای تاریک و فراموش شده تاریخ، سر بر آورد و جامعه فرو خفته را به آزادگی برانگیخت. این آموزگار خردمند کی بود که بیش از ۶۹ سال بی وقفه در پیکار با استعمار، استبداد و ارتجاع گذراند. میگفت:
“اجنبی، اجنبی است، شمال و جنوب فرق نمیکند.”
گوهر وجودش در کورهی خیزش مشروطیت گداخته شد و همواره مشروطهخواه بود. حکومتش نماد راستین مردمسالاری واقعی بود. لازمهی داشتن حیاتی مردمی را در داشتن پیشینهی پاک سیاسی و شجاعت اخلاقی میدانست نه جنجالهای تبلیغاتی و شعارهای بیدرون مایهی ضد ملی تبعیضها و دستهبندی شهروندان به درجه یک و دو. مصدق این مرد قانون در مدت بیست و هفت ماه حکومت خود، هر سه روز با توطئه و دسیسههایی چون قتل، آدمربایی، تحریک و تنشهای روانی و اغتشاش پی در پی و اعتصابات گوناگون و تظاهرات رو به رو بود؛ ولی هرگز از بنیادهای فکری خود دور نشد و به بهانه شرایط تند اجتماع، از دایره قانون تجاوز نکرد و به بگیر و به بند مردم روی نیاورد. مصدق بر بریدن دست بیگانه از صنعت نفت اکتفا نکرد، بلکه تلفن، جنگلها و شیلات را هم ملی کرد و به ایجاد بیمههای اجتماعی کارگران، تغییر قانون کار و تقلیل سهم مالکانه به سود کشاورزان، قانون مالیات بر درآمد، افزایش بودجه آموزشی، تعدیل اجاره بها، احداث راهها، اصلاح نهاد دادگستری، اصلاح قانون مطبوعات و پیش بینی قانون انتخابات که در آن به زنان حق رای میداد همه و همه در بیست و هفت ماه حکومت در راستای سود و صلاح ملت و بهزیستی همگانی بود.
هم میهن؛
این همه در سایه آزادی و همبستگی ملی به رهبری فرزانه مردی از تبار مشروطهخواهان که هرگز حاضر نبود منافع ملی و حاکمیت ملی را به بند و بست بنشیند، به دست آمد. هدف دکتر مصدق از پیگیری بحث ملی شدن صنعت نفت، بیشتر دنبال کردن استقلال سیاسی بود؛ چون ملی شدن نفت تنها در محدودهی اقتصادی تاثیر گذار نبود، گر چه منافع اقتصادی آن نیز از آن ملت ایران بوده است. آن چه دکتر مصدق بر آن تاکید داشت نهادینه کردن ویژگی استقلال کشور بوده است. استقلال ایران و رهایی از قید امپریالیستها و هم زمان نیفتادن به دام شوروی بود که به حق او را سرآمد و شایسته عنوان آموزگار رهایی ملتهای آزادیخواه خاور زمین نمود و دگرگونیهای حاصله در صنعت نفت، قلمروهای دیگری را در راستای هر چه نا وابستهتر کردنمان گشود از آن جمله تغییر الگوی مصرف انرژی با دکترین مشهور اقتصاد بدون نفت و موازه منفی با وجود هدفها و تحریمها که در آن هنگامه که از سوی جهان غرب با تحریم خرید نفت رو به رو بودیم، شوروی هم در حرکتی در راستای اهداف امپریالیسم برای جلوگیری از فروش نفت ایران، سی درصد قیمت نفت خود را پایینتر آورد تا ژاپن نفت ایران را نخرد.
هم میهنان! آن گاه که ملتی به پا خاستن را اراده کند، میتواند با اتحاد، پشت بزرگترین قدرتهای جهان را به خاک مالد که این امر از شگفتیهای آزادی در دوره کوتاه ۲۷ ماه زمامداری و رهبری مصدق بود و از دستآوردهای استقرار عدالت و رفع تبعیض میان یکاک افراد ملت است.
حزب ملت ایران با درسآموزی از آموزههای ارزشمند تاریخی خود راه خروج از هر گونه بن بست داخلی و خارجی را روی آوردن به ملت و پس دادن همه حقوق قانونی ملت به مردم از طریق برگزاری انتخاباتی سالم به دور از هر گونه خشونت و تبعیض و دخالتهای فرا قانونی و استصوابی نهادهای انتصابی میداند، نه بگیر و به بند و ایجاد جو خفقان و وحشت در جامعه!
حزب ملت ایران ملی شدن صنعت نفت این حماسهی استقلالطلبانه ملت ایران از سلطه استعمارگران که گام بلندی در پیکارهای رهایی بخش از استبداد وابسته است را به ملت ایران شادباش میگوید.
آزادی زندانیان سیاسی و مدنی خواست ملت ایران است
گرامی باد ۲۹ اسفند روز ملی شدن نفت
حزب ملت ایران
تهران- ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۸ خورشیدی