فرزند محمد نوری‌زاد،‌ زندانی سیاسی در ایران، به بیش از ۴ سال زندان محکوم شد

جمعه, 5ام اردیبهشت, 1399
اندازه قلم متن

علی نوری‌زاد،‌ فرزند محمد نوری‌‌زاد

علی نوری‌زاد،‌ فرزند محمد نوری‌‌زاد

علی نوری‌زاد، فرزند محمد نوری‌زاد زندانی سیاسی در ایران، توسط دادگاه انقلاب به ۴ سال و ۲ ماه زندان محکوم شد.

بر اساس اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی،‌ روز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت،‌ شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، علی نوری‌زاد را با صدور دادنامه‌ای از بابت اتهاماتی همچون «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق شرکت در تجمعات دی ماه ۱۳۹۸»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، و «توهین به رهبری» به ۴ سال و ۲ ماه زندان و ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌ها و دسته جات سیاسی محکوم کرد.

این حکم در حالی برای علی نوری‌زاد صادر شده است که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، در صورت تائید این حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر تنها ۳ سال و ۶ ماه از آن به عنوان اشد مجازات قابل اجرا خواهد بود.

بر اساس اطلاعات موجود، این حکم به صورت غیابی صادر و روز سه‌شنبه با مراجعه آقای نوری‌زاد به دادگاه انقلاب به وی ابلاغ شده است. همچنین آقای نوری زاد در دادنامه صادره از اتهام توهین به رهبری که پیش از این با آن مواجه بوده نیز تبرئه شده است.

داوود فرهادپور، فعال مدنی ساکن تهران، نیز با انتشار این خبر در اینستاگرام خود اعلام کرده است که حکم صادر شده برای فشار آوردن مقامات جمهوری اسلامی به محمد نوری‌زاد، ‌فعال مدنی زندانی، و وادار کردن او به سکوت است.

محمد نوری‌زاد،‌ یکی از امضاکنندگان نامه استعفای آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، که از تاریخ ۲۲ مرداد ۹۸ در بازداشت به سر می برد، روز یکشنبه ۱۰ فروردین با صدور دادنامه‌ای توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی از بابت اتهامات «عضویت در گروه‌های مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور»،‌ «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تاسیس و اداره کانال تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۱۵ سال زندان محکوم و در حال حاضر دوران محکومیت خود را در زندان وکیل آباد مشهد سپری می‌کند.

بر اساس اطلاعات موجود علی نوری‌زاد،‌ پیش از این در تاریخ ۲۱ دی ماه سال ۹۸ در جریان تجمعات اعتراضی به ساقط شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران ایران بازداشت و پس از مدتی در تاریخ ۱۳ بهمن همان سال با سپردن وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.

همچنین لازم به ذکر است این اولین‌بار نیست که جمهوری اسلامی یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۸ را به زندان محکوم می‌کند. پیش از این نیز صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که پنج نفر از شهروندان آمل به نام‌های شورا فکری، میثم خلیلی، محسن رضایی، سلمان فرخی، و فردی دیگر با نام خانوادگی راعی که در اعتراضات دی ماه ۹۸ بازداشت شده بودند، توسط دادگاه انقلاب مجموعا به ۳۰ ماه زندان محکوم شده‌اند.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه ۲۹ فروردین در صدمین روز از سقوط این هواپیمای مسافربری در ایران در پیامی توئیتری گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۰۰ روز پیش هواپیمای پرواز پی‌اس۷۵۲ را هدف قرار داده و سرنگون کرد و ۱۷۶ سرنشین و خدمه آن را به قتل رساند.»

از: صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.