آلمان حزب‌الله لبنان را ‘سازمان تروریستی’ اعلام کرد

پنجشنبه, 11ام اردیبهشت, 1399
اندازه قلم متن

حزب الله لبنان

آلمان فعالیت حزب‌الله لبنان از گروه‌های تحت حمایت ایران را در خاک خود ممنوع کرد و این گروه را در لیست تروریستی قرار داد.

پلیس آلمان صبح امروز با هجوم به برخی خانه‌ها و مکان‌ها، شماری از افراد مشکوک به عضویت در حزب‌الله لبنان را بازداشت کرد.

حزب‌الله “جنبش مقاومت” شیعی در لبنان است که از حمایت همه‌جانبه ایران برخوردار است.

به باور مقامات امنیتی این کشور، دستکم ۱۰۵۰ نفر در این کشور عضو جناح افراطی حزب‌الله لبنان هستند.

سخنگوی وزارت کشور آلمان در توییتر اعلام کرد: “هورست زهوفر، وزیر کشور گروه شیعه تروریستی حزب الله لبنان را در آلمان ممنوع کرد”.

آلمان پیشتر بین شاخه سیاسی و شاخه نظامی حزب‌الله که در کنار بشار اسد می‌جنگید تفاوت قائل بود.

بریتانیا نیز اسفند سال ۱۳۹۷، اعلام کرده بود که شاخه سیاسی جنبش حزب‌الله لبنان را هم مانند شاخه نظامی این گروه به فهرست “سازمان‌های تروریستی” خود اضافه می‌کند. حزب‌الله لبنان در واکنش به تصمیم گفت “دولت بریتانیا چیزی جز دست نشانده آمریکا نیست”.

در آن زمان آلمان اعلام کرد موضع بریتانیا، تاثیری در مواضع این کشور و اتحادیه اروپا نخواهد داشت. هرچند اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳، شاخه نظامی حزب‌الله لبنان را در فهرست “گروه‌های تروریستی” قرار داد.

گفته می‌شد آلمان تحت فشار آمریکا و اسرائیل برای اقدام علیه حزب‌الله لبنان قرار داشت.

وزارت خارجه آمریکا از سال ۱۹۹۷ حزب الله لبنان را به عنوان “سازمان تروریستی” می‌شناسد و از سال ۲۰۱۵ هم قانونی را با عنوان “ممانعت از تامین بین‌المللی حزب‌الله” به اجرا گذاشته و افراد و نهادهایی را در ارتباط با این گروه هدف گرفته است.

تابستان سال گذشته نیز، مقامات آرژانتین در بیست و پنجمین سالروز بمبگذاری سال ۱۹۹۴ میلادی در ساختمان انجمن همیاری اسرائیلیان و آرژانتین (آمیا) در بوئنوس آیرس، حزب‌الله لبنان را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دادند.

جنبش حزب‌الله لبنان که در جریان جنگ داخلی این کشور در سال ۱۹۸۲ و به عنوان جنبش مقاومت در برابر اسرائیل تشکیل شد، اکنون گروهی بسیار بانفوذ محسوب می‌شود که در صحنه سیاسی لبنان هم حضور جدی دارد.

از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.