کاوه الحمودی: نکات و ملاحظاتی در باره انتخابات امریکا

پنجشنبه, 10ام مهر, 1399
اندازه قلم متن

در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری امریکا بدلیل ورود پارامتر های غیر معمول و بدلیل شرایط خاص موجود در امریکا و جهان، گمانه زنی قطعی نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا امری بغرنج و تا حدودی غیر ممکن شده است.

یکی از پارامتر های مهم این دور انتخابات ریاست جمهوری امریکا شیوع پاندومی کوید ۱۹ می باشد که به کاندید رقیب فرصت استثنایی میدهد حریف خود را غیر شفاف، ناتوان و بی کفایت جلوه بدهد.

موضوع کرونا به نظرم پارامتر بسیار مهمی است و در صورت هشیاری، رقیب ترامپ می تواند حریف خود را به طور اساسی در گوشه رینگ گیر انداخته و بطور اساسی به زیر علامت سئوال ببرد، بخصوص که با توجه به امار بالای تلفات کرونا در امریکا عملکرد ترامپ در این زمینه بشدت ضعیف و از شیوع همه گیری در ایالات متحده تا کنون مواضع ترامپ چندان هشیارانه و قابل توجیه نبوده است.

واقعیت این است که جو بایدن تیپ جذابی برای رای دهنده امریکایی نیست، لیکن از حق نباید گذشت که انتخاب و معرفی سناتور کاملا هریس بعنوان معاون بایدن عملی بسیار هوشیارانه بوده است و حضور این زن محبوب و کاریسماتیک تا حدود زیادی می تواند نقطه ضعف شخصیتی بایدن را بپوشاند.

قطعا انتخاب این خانم جامایکایی هندی تبار جاذبه ای قوی برای جامعه رنگین پوست امریکایی جاذبه ای مهم و قوی بشمار میرود.

در کمپ جمهوریخواهان نیز با مرگ یک قاضی دیوان عالی یک موقعیت استثنایی بوجود امده است.

۱۸ سپتامبر روث بدر گینسبرگ قاضی برجسته دادگاه عالی امریکا، قهرمان و مبارز برابری جنسیتی پس از یک دوره طولانی ابتلا به سرطان در سن ۸۷ سالگی درگذشت.

با مرگ گینسبرگ، جمهوریخواهان فرصت یافته اند نفوذ خود را بر این نهاد مهم حقوقی را افزایش دهند. روث دومین زن در این مقام در تاریخ امریکا بود و بخاطر فعالیتش در امر برابری زنان بسیار محبوب بود.

با مرگ روث بدر گینسبرگ، قاضی برجسته دیوان عالی آمریکا، جمهوری‌خواهان فرصت یافته ‌اند نفوذ خود بر این نهاد مهم را افزایش دهند. گینسبرگ دومین زن در این مقام در تاریخ آمریکا بود و به خاطر حمایتش از حقوق زنان محبوبیت زیادی داشت.

 دیوان عالی ایالات متحده امریکا متشکل از ۹ قاضی، عالی ترین نهاد قضایی امریکا و مرجع قانونی تفسیر قانون اساسی ایالات متحده امریکا می باشد.

براساس قانون اساسی ایالاات متحده امریکا در سیستم حقوقی امریکا، رسیدگی به درخواست های تجدید نظر چه از سوی دادگاههای ایالتی و یا از سوی دادگاههای فدرال در دیوان عالی مطرح گردند. دیوان عالی همچنین مرجع رسیدگی به شکایات ایالات علیه یکدیگر می باشد، دیوان عالی وظیفه نظارت بر مصوبات گنگره ایالات متحده، مجالس قانونگذاری ایالت ها را بر عهده دارد و در صورتی که دیوان عالی مصوبات انها را مغایر با اصول قانون اساسی امریکا تشخیص بدهد مصوبات را لغو و بی اعتبار اعلام خواهد کرد. احکام دیوان عالی قطعی و لازم الاجرا می باشند.

بهمین دلیل دیوان عالی نقش دادگاه قانون اساسی را ایفا می کند و تصمیمات دیوان عالی تاثیر چشمگیری بر تحولات سیاسی و اجتماعی امریکا دارند.

قضات دیوان عالی امریکا به صورت مادام العمر می باشند و در صورت مرگ و یا بازنشستگی هر کدام از قضات رئیس جمهور وقت یک جایگزین تعیین می کند و بعد از دریافت رای اعتماد از مجلس سنای امریکا مادام العمر بعنوان قاضی دیوان عالی خواهد بود.

بهمین دلیل در بین دو حزب دمکرات و جمهوریخواه برای وارد کردن قضات وابسته به خود در این نهاد مهم قضایی رقابت بسیار فشرده ای در جریان است.

ماراتون کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا از ماه اکتبر به بعد با سوپرایزهای بسیاری همراه خواهد شد و هنوز بسیاری برگ ها را هر دو رقیب برای همدیگر در استین دارند که در مراحل نهایی رو خواهند کرد.

این روزها سران جمهوری اسلامی تمام وقت و تمام قوا برای امدن بایدن به کاخ سفید تلاش می کنند، به قطع و یقین باید گفت که اگر این تلاش ها را برای امدن امام زمان می کردند، امروز حکومت امام زمان در ایران مستقر شده بود.

صرفنظر از نتیجه انتخابات امریکا و این که کدامیک از این دو کاندید پیروز انتخابات گردد و بر اریکه قدرت در امریکا تکیه بزند، هر کسی رئیس جمهور اینده امریکا بشود بی شک نخواهد توانست چشمان خود را بر تهدیدات و یاغی گری ملایان و تلاش انان برای گسترش تشیع و اعمال بی ثبات کننده ببندد، قدر مسلم اینست که برای ملایان درب بر همان پاشنه قبلی خواهد چرخید.

برداشتن تحریم ها برای ملایان خواب پنبه دانه است که بهیچ وجه محقق شدنی نیست.

ملایان گول شعارهای انتخاباتی بایدن را خورده اند در حالیکه واقعیت کاخ سفید به گونه دیگری است و ملایان در حقیقت کلیه ظرفیت ها و فرصت ها را سوزانده اند و اب رفته به جوی باز نخواهد گشت.

مرتجعان حاکم بر ایران نه ظرفیت رفرم و نه چیزی در چنته دارند که بتوانند روی میز مذاکرات مفروض بگذارند، زیرا انها به این دوران تعلق ندارند و تا همین جا حداقل دو دهه بیش از سهمیه خودشان حکومت کردند.

اگر ملتی عزم آزادی داشته باشد و حقوق شهروندی و انسانی خود را مطالبه کند هیچ قدرتی نخواهد توانست ان را نادیده بگیرد، به این ایمان داشته باشیم که تغییر فقط و فقط در دستان مردم ایران است.

کاوه ال حمودی

Kaveh179@gmail.com


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.