تلاش نمایندگان مجلس سوئد برای آزادی زندانیان سیاسی ایران

جمعه, 25ام مهر, 1399
اندازه قلم متن

شش تن از نمایندگان ایرانی تبار و سوئدی پارلمان سوئد با آنا ماریا لیند وزیر خارجه این کشور دیدار کرده‌اند. در این دیدار درباره وضعیت زندانیان سیاسی در ایران گفت‌وگو شده است، از جمله در باره علی یونسی و نسرین ستوده.    

Iranisch-schwedische Abgeordnete Azadeh Rojhan (Privat)آزاده رجحان (دوم ا ز چپ) در دیدار با وزیر خارجه سوئد (سوم از چپ) به همراه سایر نمایندگان پارلمان سوئد

چند تن از نمایندگان ایرانی تبار پارلمان سوئد روز ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر)  با وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرده و درباره وضعیت حقوق بشر در ایران با او گفت‌وگو کردند. این دیدار به دعوت آنا ماریا لیند، وزیر خارجه انجام شده است.

آزاده رجحان گوستاوسون از حزب سوسیال دموکرات، آرمان تیموری از حزب لیبرال، علیرضا آخوندی از حزب میانه، کرستین لوندگرن نایب رییس پارلمان سوئد و سخنگوی حزب میانه‌، فردریک مالم مسئول سیاست خارجه حزب لیبرال و جوآر فورسل از همین حزب در این دیدار شرکت داشتند.

در ماه سپتامبر پس از انتشار گزارش عفو بین‌الملل درباره شکنجه معترضان بازداشت‌شده در ایران، ۱۱ نماینده پارلمان سوئد طی نامه‌ای از سیاستمداران این کشور خواستند تا برای آزادی زندانیان سیاسی دست به “اقدام فوری” بزنند.

این نامه زمانی منتشر شد که حکم اعدام نوید افکاری نیز صادر شده بود. به همین دلیل این نمایندگان در نامه خود از برادران افکاری نیز نام بردند و خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از اعدام نوید افکاری شدند. اما متاسفانه چد روزی پس از انتشار این نامه، نوید افکاری اعدام شد.

علی یونسی، امیرحسین مرادی، محمد رجبی، سعید تمجیدی از جمله زندانیانی هستند که نمایندگان پارلمان سوئد خواستار رسیدگی فوری به وضعیت آنها و نیز آزادی‌شان شده‌اند. این نمایندگان همچنین از نسرین ستوده و نرگس محمدی نیز نوشته و خواهان آزادی این دو مدافع حقوق بشر شدند. نرگس محمدی هفته گذشته از زندان آزاد شد.

پس از انتشار این نامه وزیر خارجه سوئد از این نمایندگان دعوت می‌کند تا به دیدار او رفته و درباره وضعیت این زندانیان و نیز وضعیت کلی حقوق بشر در ایران با او تبادل نظر کنند.

شنیدن صوت۰۵:۱۴

بشنوید: گفت‌و گو با نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سوئد

تلاش‌های پارلمانی با هدف فشار بر دولت‌ها

آزاده رجحان یکی از نمایندگان شرکت‌کننده در این دیدار به دویچه‌وله می‌گوید: «من بر این باورم که نه فقط دولت سوئد بلکه همه دولت‌های اتحادیه اروپا اگر در این موارد بیشتر صحبت کنند و بیشتر روی این مسائل تاکید کنند میتواند تاثیر زیادی داشته باشد.»

او می‌گوید تلاش نمایندگان ایرانی‌تبار پارلمان سوئد این است که بتوانند تعداد بیشتری از کشورهای اتحادیه اروپا را درگیر مسئله نقض حقوق بشر در ایران کنند.

خانم رجحان در پاسخ به این پرسش که راه‌های دیپلماتیک برای وادار کردن جمهوری اسلامی به تن دادن به اصول حقوق بشر چیست، می‌گوید: «فکر می‌کنم راه‌های دیپلماتیک را بهتر است دولت تشخیص بدهد. من در نقش نماینده پارلمان سعی می‌کنم با مطرح کردن این مسائل و اینکه درموردش بیشتر صحبت شود، تاثیرگذار باشم. به این شکل دولت هم متوجه می‌شود که علاقه زیادی برای این مسائل هست و باید توجه بیشتری به این مسائل نشان دهد. شیوه‌اش را دولت خودش حتما می‌تواند پیدا کند ولی نقش من این است که بیشتر در این مورد فعال باشم و با همکاران دیگرم سعی کنم دنبال این موضوع را بگیرم.»

این نماینده پارلمان سوئد تصریح می‌کند که در احزاب مختلف سوئد موضوع ایران بسیار موضوع مهم و مطرحی است و احزاب خیلی به آن علاقه‌مندند. به همین دلیل او اظهار امیدواری می‌کند که تمامی احزاب بتوانند در این زمینه با هم همکاری کنند.

پارلمان سوئد ۱۰ نماینده ایرانی تبار از احزاب مختلف دارد.

پرونده علی یونسی

آزاده رجحان نماینده ایرانی تبار پارلمان سوئد به دویچه‌وله می‌گوید که درباره پرونده علی یونسی نیز با وزیر امور خارجه این کشور صحبت کرده‌اند. او اما از ذکر جزئیات این گفت‌وگو خودداری می‌کند.

علی یونسی دانشجوی نخبه فیزیک در فروردین ماه امسال به همراه امیرحسین مرادی بازداشت شد. اتهامات او “ارتباط با سازمان مجاهدین” و “اقدامات خرابکارانه” عنوان شده است. او و خانواده‌اش این اتهامات را رد کرده‌اند.

در پرونده علی یونسی اما اتفاقات کم سابقه‌ای  رخ داده است، از جمله تشکیل جلسه‌ای با عنوان دیدار با انجمن اسلامی دانشجویان مستقل که در حقیقت نوعی جلسه بازجویی بوده است و دیگر اینکه به این زندانی گفته‌اند که قرار است با سفیر سوئد دیدار کند.

مصطفی نیلی، وکیل انتخابی علی یونسی شهریورماه به انصاف نیوز گفت که ضابطان پرونده به علی یونسی گفته‌اند، برادر او با مقامات بلندپایه سوئدی ملاقات داشته و اگر او مایل است، می‌تواند با سفیر سوئد ملاقات کند.

رضا یونسی، برادر علی مقیم سوئد است.

آزاده رجحان می‌گوید قرار است در آینده نزدیک نمایندگان امضاکننده نامه سمینار مشترکی با سازمان عفو بین‌الملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران برگزار کنند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.