دو مقام استان بوشهر از خودکشی یک نوجوان که به دلیل فقر و زندانی بودن پدرش ترک تحصیل کرده و به کار در یک سنگفروشی مشغول بود به عنوان دومین مورد از خودکشی کودکان و نوجوانان در این استان در کمتر از یک هفته خبر دادند.
مجید خورشیدی، معاون استاندار بوشهر، از خودکشی این نوجوان در جنوب این استان و اینبار در شهر کنگان خبر داد و این موضوع را نگرانکننده خواند.
معاون استاندار بوشهر گفت که خانواده این نوجوان ساکن کنگان، به دلیل حبس پدر با محکومیت قتل عمد، از فقر اقتصادی و آسیبهای اجتماعی رنج میبردند.
به گفته خورشیدی، خانواده این نوجوان درحالی که بومی شهرستان کنگان نبودند در یک خانهباغ در این منطق سکونت داشتند و پدر خانواده نیز در یکی از استانهای همجوار بوشهر زندانی و در حال تحمل کیفر بوده است.
خورشیدی سن دومین قربانی خودکشی در جنوب بوشهر را ۱۵ سال اعلام کرد و گفت که این نوجوان از دو سال پیش و در پی زندانی شدن پدر ترک تحصیل کرده بود و در یک کارگاه سنگفروشی کار میکرد.
همزمان اکبر احمدی، دادستان کنگان، با تایید خودکشی یک نوجوان در این شهر گفت که پنجشنبه شب، ۲۴ مهرماه، «گزارشی مبنی بر خودکشی نوجوانی در یک خانه باغ در اطراف کنگان واصل شد» و بررسیهای اولیه حکایت از آن داشت که این نوجوان اهل شهرستان کوهدشت استان لرستان بوده و با مادر و خواهران خود در خانه باغی در اطراف کنگان زندگی میکرده است.
دادستان کنگان، این نوجوان را ۱۶ ساله و انگیزه یا دلیل خودکشی او را نامشخص عنوان کرد و گفت که در حال حاضر انگیزه خودکشی در دست بررسی است.
با این حال علیاکبر فاطمی، نماینده بوشهر در شورای عالی استانها، به خبرگزاری ایلنا گفت این نوجوان خودش را حلقآویز کرده است.
به گفته او، در دو هفته اخیر بوشهر شاهد خودکشی سه جوان و نوجوان بوده است؛ دانش آموز ۱۱ ساله دیری، نوجوان ۱۶ ساله لرستانی ساکن در کنگان و کارگر ۲۱ سالهای در جم که همگی آنها با حلق آویز کردن به زندگیشان پایان دادند.
از سوی دیگر، معاون استاندار بوشهر، با اشاره به خودکشی محمد موسویزاده دانشآموز ۱۱ ساله در بندر دیر و خودکشی این نوجوان ۱۵ ساله در کنگان، افزود که خودکشی دو کودک و نوجوان در شهرهای جنوبی استان بوشهر در کمتر ازیک هفته موضوع بزرگی است و نگرانیهایی را در جامعه ایجاد کرده است.
خورشیدی نسبت به الگوسازی در این ارتباط هشدار داد و گفت که وقتی یک پدیده اجتماعی رخ میدهد «احتمال الگوسازی و تسری به دیگران» را نیز به دنبال خود دارد.
این مقام استان بوشهر تاکید کرد که در همه وقایع و حوادث از جمله در ارتباط با خودکشی این دو کودک و نوجوان، مسئولان باید پاسخگو باشند.
معاون استاندار بوشهر همچنین افزود که اداره کل آموزش و پرورش باید از علت ترک تحصیل کودکان و نوجوانان اطلاع کسب کند و به ایجاد بانک اطلاعاتی از آنها اقدام کند.
استان بوشهر دارای بزرگترین منابع گاز ایران است و بخش بزرگی از منطقه ویژه پارس جنوبی در کنگان قرار دارد، با این حال مقامهای محلی بارها از نبود پیوستهای اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی منطقه ویژه پارس جنوبی و آثار آن بر زندگی ساکنان این مناطق هشدار دادهاند.
هویت نوجوانی که در کنگان خودکشی کرده است از سوی مقامهای استان بوشهر اعلام نشده است. این در حالی است که کمتر از یک هفته قبل، محمد موسویزاده دانشآموز پایه پنجم دبستان باهنر شهرستان دیر نیز با خودکشی به زندگی خود پایان داد.
فاطمه نجار، مادر محمد، درباره دلیل خودکشی فرزندش را فقر و نداشتن گوشی تلفن همراه برای حضور در کلاسهای آنلاین شاد عنوان کرد. مقامهای مسئول، از رییس دادگستری دیر تا محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش، اما در اظهاراتی ضد و نقض تاکید کردند که نداشتن گوشی انگیزه خودکشی این دانشآموز نبوده است.
از: ایران اینترنشنال