همراهی کاربران توییتر با فریاد دادخواهی مادران ابراهیم کتابدار و پویا بختیاری

سه شنبه, 27ام آبان, 1399
اندازه قلم متن

در پی انتشار مصاحبه  برنامه چشم انداز ایران‌ اینترنشنال با مادران پویا بختیاری و ابراهیم کتابدار، دو جوان کشته‌شده توسط ماموران امنیتی در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸، کاربران رسانه‌های اجتماعی ضمن ابراز همدردی با آن‌ها خواستار پاسخگویی و دادخواهی از جمهوری اسلامی شدند.

کاربران توییتر از یکشنبه ۲۵ آبان‌ماه با بازنشر ویدیوی صحبت‌های مادر پویا بختیاری و ابراهیم کتابدار نوشتند آن‌ها نیز دادخواه و همدرد خانواده کشته‌شدگان آبان ۱۳۹۸ و سایر قربانیان اعتراضات علیه جمهوری اسلامی هستند.

لادن برومند، از موسسان بنیاد حقوق بشری عبدالرحمان برومند، نوشت: «روزی سرگذشت این قهرمان را برای فرزندان ایرانی که دوست داشت حکایت خواهند کرد.»

کاربران دیگر از «بغض» و «گریه» خود با شنیدن صدا و درد ناهید شیربیشه و سکینه احمدی،‌ مادران این دو جوان کشته‌شده، گفتند.

شهناز اکملی، مادر مصطفی‌ کریم‌بیگی از کشته‌شدگان اعتراضات سال ۱۳۸۸، در همین زمینه نوشت: «یازده سال است درد می‌کشم، یازده سال است که تمام وجودم آتش است، آتشی به سوزانی همان گلوله‌ای که پیشانی پسرم را شکافت.»

مریم کریم‌بیگی، خواهر این جوان کشته‌شده نیز در توییتر نوشت وقتی مادرش این مصاحبه تلویزیونی را می‌دید «زار زار» گریه می‌کرد و زمانی که مجری تلویزیون درباره دادخواهی پرسید، مادرش زیر لب گفت: «یازده سال به هر دری زدم، کو دادخواهی؟»

حساب توییتر دادخواهی برای جانباختگان هواپیمای اوکراینی که با موشک‌های سپاه پاسداران منهدم شد، نیز ویدیوی این مصاحبه‌ها را با هشتگ «دادخواهی» بازنشر داده است.

کاربران توییتر انتشار گسترده صدای مادران کشته‌شدگان اعتراضات علیه حکومت را «وظیفه همگانی» خوانده‌اند.

ابراهیم کتابدار جوان تبریزی متولد ۱۳۶۸ و پدر دو دختر چهار و دو ساله بود که در جریان اعتراضات در کرج کشته شد. پویا بختیاری هم متولد سال ۱۳۷۱ و یکی دیگر از جوانانی بود که در مهرشهر کرج با گلوله ماموران امنیتی جانش را از دست داد.

مادران آن‌ها در مصاحبه‌شان با ایران اینترنشنال از برخورد و بی‌احترامی‌های ماموران امنیتی با خود در قبال دادخواهی روایت کردند.

به مادران گفتند خوب کردیم کشتیم

مسیح علینژاد، روزنامه‌نگاری که خود در این مصاحبه شرکت داشت، در توییترش نوشت: «می‌دانید چرا مادر ابراهیم کتابدار و مادر پویا بختیاری رفتند در خیابان فریاد زدند پسرم را اینجا کشتند؟‌ چون به مادری گفتند خوب کردیم که کشتیم، به مادری دیگر گفتند همه اعضای خانواده را بازداشت می‌کنیم.»

برخی کاربران نیز این جمله ماموران اطلاعاتی حکومت ایران را که به مادر کتابدار گفتند «خوب کاری کردیم پسرت را کشتیم» بازنشر کرده‌اند.

کامرون خوانساری‌نیا، مدیر سیاستگذاری «اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران»،‌ از هشتگ «کدام آبان» که همزمان با نخستین سالگرد اعتراضات آبان داغ شده استفاده کرد و نقش علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ولی فقیه، در دستور این «جنایت» را مورد اشاره قرار داد.

کاربری به نام ماری هم صدای این مادران را «صدای شیون مادر ایرانی» خواند و از هشتگ «آبان ادامه دارد» استفاده کرد.

علیرضا اعظمی، شاعر، با بازنشر این مصاحبه نوشت: «این نقطه پایان پلیدی‌ست…»

شهروندان دیگری به صورت گسترده این ویدیو را در اینستاگرام خود منتشر کرده و کشته‌شدن این جوانان به دست ماموران انتظامی و امنیتی را با مرگ جورج فلوید،‌ آمریکایی آفریقایی‌تبار کشته‌شده توسط پلیس مینیاپولیس آمریکا، مقایسه کردند.

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.