گزارش سه روز آکسیون برای آزادی احمدرضا جلالی در برابر سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل

جمعه, 14ام آذر, 1399
اندازه قلم متن

jalali2.jpg

با پخش خبر اعدام قریب الوقوع دکتر احمد رضا جلالی سریعا نهادها و سازمان‌های بین المللی و ایرانیان آزادیخواه و دمکرات دست به کار شدند تا در برابر چنین اقدام جنایتکارانه‌ای اعتراض کنند. سازمان عفو بین الملل و اساتید و آکادمیسین‌های دانشگاه‌های آزاد بروکسل مانند بسیاری دیگر از نهادی‌های اروپایی در دیگر کشورها، تلاش‌ها و آکسیون‌های بیشماری را برای لغو اعدام و آزادی دکتر احمد رضا جلالی سازماندهی کردند. در بروکسل با وجود باران و هوای سرد، سه روز آکسیون در برابر سفارت جمهوری اسلامی برگزار شد. در پلاکارد بزرگی که توسط سازمان عفو بین الملل تهیه شده بود روی آن نوشته شده بود “دکتر جلالی آزاد شود”. بیش از صد و پنجاه نفر ظرف سه روز (۱۸ ساعت) در ساعات مختلف به این آکسیون سر زدند. اساتید، آکادمیسین‌ها، فعالین حقوق بشر، فعالین سازمان عفو بین الملل، دانشجویان دانشگاه آزاد بروکسل، برخی نمایندگان مجلس، خبرنگاران و آژانس سراسری و خبری بلگا، فعالین سیاسی و حقوق بشری ایرانیان و… در ساعت مختلف برای همبستگی با توقف اعدام دکتر جلالی و آزادی وی در این آکسیون سه روزه شرکت کردند.

انجمن‌های حقوق بشری، فرهنگی و مدنی ایرانیان ساکن بلژیک به روسای عالی اتحادیه اروپا آقای ژوزف بورل نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و آقای دیوید ساسولی، رئیس پارلمان اروپا دو نامه مشترک در ارتباط با وضعیت دشوار دکتر احمد رضا جلالی نوشتند و خواهان انجام تمام اقدامات لازم ممکن برای تأثیرگذاری بر مقامات ایرانی برای در امان ماندن زندگی دکتر احمد رضا جلالی شدند. در نامه به آقای “ژوزف بورل” آمده است: ” نجات زندگی دکتر جلالی تنها با فشار سیاسی فوری و پایدار در بالاترین سطوح می‌تواند انجام گیرد. ما از شما می‌خواهیم تماس‌های لازم را برقرار کرده و وزرای خارجه اتحادیه اروپا را سازماندهی کنید که همین کار را انجام دهند”. در نامه به رئیس پارلمان اروپا آقای “دیوید ساسولی”، انجمن‌های ایرانی همچنین “خواهان این شده بودند که نجات زندگی دکتر جلالی تنها با فشار سیاسی فوری و پایدار در بالاترین سطوح می‌تواند انجام گیرد. به همین منظور، ما از پارلمان اروپا می‌خواهیم که یک بحث اضطراری را در این هفته در جلسه عمومی خود پیش ببرد”.

نامه‌های فوق برای اطلاع و پیگیری در اختیار دیگر ارگان‌های پارلمان اروپا مانند آقای داوید مک آلیستر، رئیس کمیته روابط خارجه پارلمان اروپا، خانم ماریا آرنا، رئیس زیر کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا، خانم کورنیلیا ارنست، رئیس گروه ایران در پارلمان اروپا گذاشته شد. در هنگامی که آکسیون سه روز برگزار می‌شد نمایندگان پارلمان اروپا در جلسه عمومی خود در بروکسل شرکت داشتند. برخی نمایندگان پارلمان و نمایندگان بخش‌های مختلف آن در ارتباط با آزادی دکتر جلالی و لغو حکم اعدام وی موضعگیری مختلفی کردند. وزیر امور خارجه بلژیک با سفیر جمهوری اسلامی و وزیر امور خارجه آن تماس گرفت و خواهان دریافت اطلاعات و متوقف شدن اعدام و دکتر جلالی شد. تماس با رئیس گروه ایران و سوگروه کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا توسط برخی از مسئولین این تشکل‌های مدنی و حقوق بشری و برخی احزاب ایرانی شرکت کننده گرفته شد.

در این سه روز نمایندگانی از تشکل‌های ایرانی که به لحاظ قانونی در قوانین کشور بلژیک ثبت شده‌اند مانند انجمن امید، فدراسیون اروپرس، انجمن فرهنگی- اجتماعی پرسپولیس، انجمن دوستی ایران – بلژیک و نیز از میان احزاب سیاسی ایرانی نمایندگانی از فعالین تشکل‌های جمهوریخواه و اعضای حزب چپ ایران (فدائیان خلق) و افراد مستقل دمکرات در آکسیون شرکت فعال داشتند. بازتاب سه روز آکسیون در شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر و دیگر وسایل ارتباط جمعی کشور بلژیک بسیار گسترده بود و احزاب سیاسی بلژیکی از چپ تا راست همبستگی خود را با دکتر جلالی اعلام کردند و خواهان آزادی او شدند.

پس از پایان آکسیون پلاکاردی حاوی شعار “احمد رضا جلالی آزاد شود” که بمدت سه روز همراه شرکت کنندگان در آکسیون بود در بالای درب دانشگاه آزاد بروکسل روبروی سفارت جمهوری اسلامی آویخته شد.

گزارش از علی صمد

از: گویا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.