معاون اطلاعات و فناری بانک مرکزی ایران گفته است که اطلاعات «۷۰ هزار قمارباز فعال» به مراجع قضایی داده شده است.
مهران محرمیان اطلاعاتی درباره کل افراد درگیر قمار اینترنتی در ایران منتشر نکرده است ولی پیش از این خبرگزاری مهر در گزارشی نوشته بود که ۲.۳ میلیون نفر از ایرانیان حداقل برای یکبار قمار آنلاین بازی کردهاند.
در سالهای اخیر با توجه به اینکه بسیاری از سایتها و شبکههای قمار اینترنتی از شبکههای پرداخت داخلی برای فعالیتهای خود استفاده میکنند، انتقاداتی متوجه بانک مرکزی ایران بوده است.
آقای محرمیان روز ۲۵ آذر نیز خبر داده بود که «شناسایی هوشمند درگاههای مرتبط با قمار و شرطبندی به تازگی عملیاتی شده» است و احتمالا شناسایی «۷۰ هزار قمارباز فعال» مربوط به دور تازه فعالیتهای بانک مرکزی ایران است.
به گفته معاون بانک مرکزی ایران، تاکنون «۲۰ هزار حساب و درگاه» که با قمار و شرطبندی مرتبط بودهاند، مسدود شدهاند.
پلیس فتا هم پیش از این خبر داده بود که ۴۰ هزار سایت فعال در زمینه قمار مسدود شده است.
اطلاعاتی که مقامهای رسمی حکومت ایران در این زمینه منتشر میکنند، به صورت کلی و فاقد جزئیات یا بخشهای تفکیکی است و بدین جهت قابل راستیآزمایی نیست.
تأسیس مراکز و وبسایتهای شرطبندی در ایران هم به لحاظ قانونی و هم به «شرعی» که مبنای عملکردهای قانونی است، ممنوع است.
با این حال انبوه سایتهای شرطبندی با استفاده از امکانات شبکه شاپرک بانک مرکزی و بدون نظارت قانونی بر دارایی و درآمد (آنچنانکه در برخی کشورها رایج است)، به کسب درآمدهای کلان مشغولاند و گزارشهای پراکندهای نیز از «پولشویی، باجگیری و سوءاستفاده از حسابهای بانکی» از این طریق نیز منتشر شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس و سایت رادیو فردا/ر.ح/ ک.ر
از: رادیو فردا