تجارت ایران و اندونزی از دو میلیارد یورو به ۶۰۰ میلیون یورو رسید

شنبه, 18ام بهمن, 1399
اندازه قلم متن

عکس از آرشیو

عکس از آرشیو

یدالله طاهرنژاد،‌ رئیس کمیته مشترک ایران و اندونزی، گفته است در طول سه سال گذشته، تجارت ایران و اندونزی از دو میلیارد یورو به ۶۰۰ میلیون یورو کاهش یافته است.

او از تحریم، مشکلات مربوط به نقل و انتقال پول، مقررات پیچیده بانک مرکزی، سخت‌گیری گمرک و بروکراسی اداری به عنوان عوامل مهم در کاهش تجارت دو کشور نام برده و گفته است بحث تهاتر کالا به کالا بین دو کشور نیز موفق نبوده است.

پیش از این محمدرضا کرباسی، معاون امور بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران نیز با اشاره به مشکل حمل و نقل پول بین دو کشور پیشنهاد داده بود که ایران به اندونزی محصولات پتروشیمی بفروشد و در مقابل روغن نخل دریافت کند.

در حال حاضر روغن نخل مورد نیاز ایران به طور عمده به روش تهاتر از مالزی وارد می‌شود.

ایران از اندونزی کاغذ، مواد غذایی و روغن پالم وارد می‌کند و قیر، فولاد و میوه به این کشور صادر می‌کند.

تحریم‌های اعمال شده بر ایران، پیامدهای جانبی هم بر روابط دو کشور داشته است.

در هفته‌های گذشته توقیف یک نفتکش کره‌ جنوبی که دو نفر از خدمه آن شهروند اندونزی بودند و سپس توقیف یک نفتکش ایرانی توسط اندونزی، منجر به بروز اختلافات دیپلماتیک بین دو کشور شده است.

دو روز پیش دولت ایران اعلام کرد که خدمه کشتی توقیف‌شده کره‌ جنوبی می‌توانند ایران را ترک کنند ولی هنوز گزارشی درباره عملی ‌شدن این موضوع منتشر نشده است.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.