یک سازمان حقوق بشری بریتانیایی بر اساس گزارشی از چند متخصص میگوید که نازنین زاغری، شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران، «قربانی شکنجه» است و در پی حبس طولانیمدت نیاز به درمان روانی فوری دارد.
سازمان خیریهای به نام «التیام» [Redress] از چند پزشک متخصص خواسته است که از راه دور خانم زاغری را ارزیابی کنند. این گزارش ماه گذشته میلادی کامل شده و روز پنجشنبه، ۲۱ اسفندماه، برای دولت بریتانیا ارسال شده است.
نازنین زاغری رتکلیف، شهروند بریتانیایی ایرانی، در این ارزیابی که در پایان سال گذشته میلادی، ۲۰۲۰، از طریق اینترنت انجام شده به پزشکان گفته است که در زندان دچار ریزش مو و همین طور وسواس تمیزی شده است.
خانم زاغری که در ابتدای بازداشت خود ماهها را در زندان انفرادی گذرانده است همچنین به این پزشکان گفته است که در مقطعی مجبور بوده به صدای حرف زدن زندانبان خود در حال حرف زدن با دخترش [زندانبان] گوش کند، در حالی که خود او از فرزند خردسالش جدا و دور بوده است.
نازنین زاغری در فروردین ۹۵ در پایان سفری به تهران همراه با دختر خردسالش برای دیدار با خانواده، در فرودگاه تهران بازداشت شد و سپس به اتهام «جاسوسی» دادگاهی و به پنج سال زندان محکوم شد.
او به عنوان کارمند بنیاد تامسون رویترز، بخش خیریه موسسهای رسانهای فعالیت داشت. این شهروند ایرانی بریتانیایی تمامی اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کرده است.
محکومیت نازنین زاغری روز یک شنبه هفته جاری رسما به پایان رسید، اما در همین روز وکیل او خبر داد که او باید هفته آینده بار دیگر برای اتهامی دیگر در دادگاه حاضر شود.
Based on this appalling new evidence, the UK government should publicly acknowledge that Nazanin is a victim of torture in Iran, and do everything in its power to protect her from further harm.@FreeNazanin https://t.co/ISvGkV95QT
— REDRESS (@REDRESSTrust) March 11, 2021
این در حالی است که بر اساس گزارش پزشکان او دچار اختلال استرس پس از تروما [ضایعه روحی]، افسردگی و همین طور وسواس است که در نتیجه «تجربیات بسیار پراسترس و ضایعهبار در زندان در ایران» و «عدم اطمینان از سرنوشت خود» ایجاد شده است.
در این گزارش آمده است که او در ابتدای بازداشت و محکومیت «بین هشت تا ۹ ساعت در روز با چشمبند» تحت بازجویی بوده و بارها توسط بازجو تهدید شده است.
نازنین زاغری همچنین به پزشکان گفته است که سلول انفرادی او بسیار کوچک بوده و او اصلا قادر به تشخیص شب و روز نیز نبوده است.
این گواهی خانم زاغری یادآور دادخواستی است که ۲۹ نفر از فعالان سیاسی و مدنی ایران که در دوران بازداشت خود مدتها در سلول انفرادی محبوس بودند هفته گذشته در دادگستری ثبت کردند.
۲۹ فعال سیاسی و مدنی ساکن ایران دادخواستی علیه «سلول انفرادی» ثبت کردند
در بیانیهای که به امضای برخی از این فعالان سیاسی و مدنی رسیده بود با اشاره به اینکه «تحمل حبس انفرادی، بسیاری از متهمان را به بیماریهای جسمی و روحی دچار کرده» تاکید شده است که «اخذ اعتراف و اقرار تحت شکنجه روحی و روانی حاصل از سلول انفرادی» زمینهساز «صدور احکام سنگین زندان و حتی اعدام توسط دادگاهها شده» است.
گزارش خیریه بریتانیایی یک روز پس از آن برای دولت بریتانیا ارسال شده که بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، روز چهارشنبه در تماس تلفنی با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، خواستار آن شد که به نازنین زاغری اجازه داده شود نزد خانوادهاش در بریتانیا بازگردد.
شبکه جهانی بیبیسی در گزارش خود نوشته است که نه خانم زاغری و نه همسر او ریچارد رتکلیف توانایی روحی و روانی خواندن کامل ارزیابی پزشکان را ندارند.
از: رادیو فردا