درخواست ۴۵ نهاد اینترنتی و حقوق بشری برای تضمین دسترسی مردم به اینترنت

جمعه, 28ام خرداد, 1400
اندازه قلم متن

 
 
نویسندگان این نامه نوشته‌اند فراهم‌شدن امکان برقراری ارتباط، مناظره و کسب اطلاعات و آشنایی با نظرات نامزدهای انتخاباتی در کنار گزارش نقض حقوق و آزادی‌های فردی از امکاناتی است که ارتباطات مجازی در اختیار شهروندان ایران قرار می‌دهد.

این درخواست در شرایطی مطرح شده که در هفته‌های اخیر شماری از روزنامه‌نگاران و فعالان داخل ایران، اعلام کرده‌اند که مقام‌های امنیتی در تماس به آن‌ها هشدار داده‌اند که انتقاد از ابراهیم رئیسی، نامزد اصلی نظام جمهوری اسلامی در انتخابات، تحمل نخواهد شد.

در این نامه به سابقه قطع اینترنت در ایران و مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها از جمله در جریان اعتراضات آبان ۹۸، و در جریان تازه‌ترین ناآرامی‌ها در استان سیستان بلوچستان و نیز فیلترینگ پیام‌رسان سیگنال و کلاب‌هاوس در ایران اشاره شده است.

درخواست‌های مشخص دیگر در این نامه از مقام‌های جمهوری اسلامی عبارتند از: توقف مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها و وب‌سایت‌های مختلف، توقف جلوگیری از استفاده شهروندان از وی‌پی‌ان‌ها برای دسترسی به این شبکه‌ها، فراهم کردن دسترسی با کیفیت و ایمن برای همه شهروندان طی انتخابات و دستور به همه شرکت‌های اینترنتی برای اطلاع‌رسانی عمومی درباره هرگونه اختلال احتمالی.

این نامه را سازمان‌هایی چون بنیاد عبدالرحمن برومند، بنیاد سیامک پورزند، آرتیکل ۱۹، مرکز حقوق بشر در ایران، دیده‌بان حقوق بشر، فعالان حقوق بشر در ایران و اتحاد برای ایران امضا کرده‌اند.

حکومت ایران به طور معمول در جریان اعتراض‌های سال‌های اخیر اقدام به قطع اینترنت کرده است که در برخی رویدادها مثل اعتراض‌های آبان ۹۸ به قطع چند روزه اینترنت منجر شد.

در اعتراض‌های آبان ۹۸ اینترنت در سیستان و بلوچستان نیز قطع شد و به گفته این نهادهای حقوق بشری «در آن برهه، با توجه به ادامه اعتراضات در سیستان و بلوچستان این استان یکی از آخرین مناطقی بود که اینترنت به آن بازگشت».

اوایل اسفند سال ۹۹، سازمان عفو بین‌الملل به همراه سه گروه حقوق‌ بشری «آرتیکل ۱۹، اکسس نا و گروه میان» در بیانیه‌ای مشترک با اشاره به اعتراضات سراوان و «قطعی تقریبا کامل اینترنت در استان سیستان و بلوچستان» نوشتند این اقدام برای «پنهان کردن ارتکاب نقض جدی حقوق بشر و جرائم بین‌المللی مانند قتل‌های فراقضایی» انجام می‌شود.

رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.