ایران با گروه طالبان یک توافق‌نامه تجاری ۱۶ ماده‌ای امضا کرد

چهارشنبه, 14ام مهر, 1400
اندازه قلم متن

تصویری از نفت‌کش‌ها و تانکرهای حامل گاز و نیز کامیون‌های حامل دیگر مواد در گمرک اسلام قلعه در مرز میان ایران و افغانستان. AP – Rahmat Gul

در حالی که بیشتر کشورهای جهان، از جمله ایالات متحده آمریکا هنوز امارت اسلامی طالبان را به رسمیت نشناخته‌اند، جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه پنجم اکتبر/۱۲ مهر، نخستین توافق‌نامه تجاری خود با این گروه را به امضا رساند.

هر چند بیشتر کشورهای جهان به رسمیت شناختن و برقراری روابط با امارات طالبان را به عمل کردن این گروه به تعهداتش مشروط کرده‌اند، جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه پنجم اکتبر/۱۲ مهر با طالبان توافق‌نامه تجاری امضا کرد. 

توافق‌نامه تجاری اخیر پس از سفر محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان رضوی به ولایت هرات و دیدار وی با مولوی عبدالقیوم روحانی، والی گروه طالبان در این ولایت صورت گرفت.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان و سرپرست وزارت فرهنگ این گروه با انتشار اعلامیه‌ای در حساب توئیتر خود امضای این توافق‌نامه‌ ۱۶ ماده‌ای با جمهوری اسلامی ایران را تایید کرد.

در اعلامیه ذبیح‌الله مجاهد آماده است که جلسه‌ای روز دوشنبه میان نمایندگان امارت اسلامی طالبان و هیأت اعزامی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط اقتصادی و تسهیل مسائل تجاری بین دو کشور برگزار شد و توافقی نیز صورت گرفت. 

طبق ماده نخست توافق‌نامه تجاری جمهوری اسلامی ایران با امارت اسلامی طالبان، مرز دوقارون – اسلام قلعه برای تسریع تجارت میان دو کشور به صورت بیست و چهار ساعته فعال خواهد بود.

ایران و طالبان همچنین توافق کرده‌اند که برای بهبود روند انتقال گاز مایع، یک خط لوله از دوقارون به اسلام قلعه کشیده شود. طبق اعلامیه ذبیح‌الله مجاهد، کار ساخت این لوله گاز «در آینده نزدیک» آغاز خواهد شد.    

یکی از ماده‌های دیگر توافق‌نامه تجاری جمهوری اسلامی ایران با امارت اسلامی طالبان بر بهبود خطوط جاده‌ای دوقارون – اسلام قلعه تاکید دارد.  

دو کشور همچنین توافق کرده‌اند که هیأتی از گروه طالبان برای گفت‌وگو با وزارت نفت ایران به این کشور اعزام شود تا در مورد مسائل مربوط به سوخت گفت‌و‌گو کنند.  

طالبان و ایران در مورد موضوعاتی مهم دیگری از جمله معادن سنگ آهن افغانستان، تسهیل تجارت میوه‌های خُشک این کشور از بندر چابهار به سمت هند و گشایش نمایشگاه تجاری ایران در افغانستان به توافق رسیده‌اند.  

ایران و افغانستان بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و گذرگاه‌های دوقارون در استان خراسان رضوی، زابل در سیستان و بلوچستان و یزدان در خراسان جنوبی از مهمترین معابر مرزی دو کشور محسوب می‌شود.

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.