تجمع معلمان با درخواست‌هایی از جمله آزادی معلمان زندانی در شهرهای مختلف ایران

سه شنبه, 23ام آذر, 1400
اندازه قلم متن
 

بر اساس گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده، تجمع معلمان معترض روز ۲۲ آذر در مراکز برخی استان‌ها از جمله تهران، قم، رشت، کرمان، اهواز، یاسوج، یزد و شیراز برگزار شد.

علاوه بر این، این تجمع‌ها در شهرستان‌هایی چون مریوان و سقز در استان کردستان، آمل در استان مازندران، دهدشت و لیکک در استان کهگیلویه و بویراحمد و ایذه در استان خوزستان به صورت جداگانه در مقابل ساختمان‌های اداره آموزش و پرورش در این شهرها برگزار شد.

کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار ویدیویی از هجوم نیروهای امنیتی به معلمان تجمع‌کننده در تهران خبر داد و معلمان در اعتراض شعار «بی‌شرف، بی‌شرف» سر دادند.

 

 

همچنین بر اساس گزارش این کانال تلگرامی، محمود بهشتی نایب رئیس کانون صنفی معلمان ایران در تجمع معلمان معترض در رشت سخنرانی کرد.

در تهران و شیراز نیز معلمان با درخواست آزادی معلمان زندانی، شعار «معلم زندانی، آزاد باید گردد» سر دادند.

روز شنبه و همزمان با برگزاری تحصن معلمان، رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان، در خانه خود بازداشت شد.

بر اساس گزارش‌ها، ماموران با هجوم به خانه این فعال صنفی «ضمن ضرب وشتم ، حتی اجازه پوشیدن لباس مناسب را نیز از او سلب کردند» و «همه وسایل ارتباطی رسول بداقی، حتی گوشی همراه همسرش هم توسط ماموران ضبط شده است.»

به تازگی هیات اجرایی آموزش بین‌الملل هم با تصویب قطعنامه‌ای، از تشکل‌های عضو این نهاد خواست به فراخوان و تلاش‌های آموزش بین‌الملل برای آزادی اسماعیل عبدی و دیگر فعالان صنفی زندانی معلمان بپیوندند.

 

 

معلمان شاغل خواستار اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد هیات علمی و معلمان بازنشسته خواستار اجرای همسان‌سازی حقوق و تحقق دیگر خواسته‌های خود هستند.

آنها روزهای شنبه و یکشنبه نیز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در بسیاری از شهرهای کشور دست به تحصن اعتراضی زدند.

اتحادیه آزاد کارگران خبر داد که آمانج امینی، عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه، صبح روز شنبه ۲۰ آذر به اداره اطلاعات این شهرستان احضار شد و ماموران در مدت چهار ساعت بازجویی او را «مورد ضرب و شتم شدید و آزار روحی» قرار دادند و به اخراج از کار و «تصادف» تهدید کردند.

همچنین شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای در اعتراض به بازداشت رسول بداقی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان اسلامشهر، اعلام کرد که «معلمان مطالبه‌جو، مرعوب این برخوردها نخواهند شد».

همزمان با تحصن معلمان در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش گفت که لایحه مطرح در مجلس در این باره «بیشتر همسان‌سازی حقوق است تا رتبه‌بندی»، چون برای رتبه‌بندی «باید روی سندی کار شود که اثرش را روی کیفیت آموزش بگذارد و به حق معلم هم توجه شود».

پیشتر، محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی گفت بار مالی آنچه کمیسیون آموزش برای رتبه‌‌بندی معلمان در نظر گرفته بیشتر از اعتبار پیش‌بینی شده است و میزان اعتبار لایحه برای تصویب، باید کاهش یابد.

بر اساس اعلام رسمی، اعتبار مورد نیاز این لایحه در صورت تصویب، سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، اما برای سال ۱۴۰۰،از ۳۱ شهریور و با سقف ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان محاسبه می‌شود.

لایحه رتبه‌بندی معلمان ۲۵ اسفند گذشته به مجلس ارائه شد و با اینکه کلیات آن ۱۸ خرداد امسال به تصویب رسید اما جزییات این لایحه، به دلیل بحث‌ها درباره بودجه مورد نیاز آن، تاکنون تصویب نشده است.

در ماه‌های گذشته، معلمان در شهرهای مختلف ایران بارها در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان و اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی تجمع کردند و شعارهایی از جمله «صدای ما بی‌صداست» سر دادند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.