تخریب خانه بنان

شنبه, 4ام آبان, 1392
اندازه قلم متن

انتقاد مشاور میراث فرهنگی از تخریب خانه بنان

khane banan

پس از انتشار خبر تخریب خانه قدیمی خواننده شهیر ایران، غلامحسین بنان، مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی، محمد بهشتی به این کار انتقاد کرد. او می‌گوید: «خاطره‌های این شهر را صاحبان این خانه‌ها به وجود آورده‌اند.»

در ادامه تخریب شماری از عمارت‌های قدیمی شهر تهران خبرگزاری میراث فرهنگی روز پنج‌شنبه (۲ آبان ۹۲/ ۲۴ اکتبر) گزارش داد خانه غلامحسین بنان، استاد فقید آواز ایران نیز که در منطقه نیاوران قرار داشت تخریب شده است.

محمد بهشتی، مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی با ابراز تاسف از تخریب این خانه گفت: «تهران شهر خاطره است. خاطره‌های این شهر را صاحبان این خانه‌ها به وجود آورده‌اند. اکنون شنیده‌ام که خانه بنان را تخریب کرده‌اند.»

bananسرنوشت خانه‌ی بسیاری از مشاهیر

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، بهشتی می‌گوید: «تهران کجاست؟ تهران چیست؟ آیا تهران جز خاطره است؟ جز یک رویاست؟ جز چیزی است که دلمان برای آن تنگ می‌شود؟»

سایت شبکه ایران در گزارشی نوشت، این‌که خانه یکی از اساتید مسلم موسیقی ایرانی به فهرست بناهای تخریبی راه یابد “هم عجیب است و هم حاشیه‌برانگیز.” در ادامه این گزارش آمده است: «خانه استاد بنان هم به فهرست بلند تخریبی‌های خانه‌های تاریخی تهران پیوست.»

خانه‌ی تخریب شده عمارتی دو طبقه بود که بنان از سال ۱۳۵۴ خورشیدی در آن سکونت داشته است. به نوشته شبکه ایران، “خانه استاد آواز ایران تخریب شده تا جایش یک ساختمان بلند سیمانی سر به فلک بکشد”.

غلامحسین بنان از مفاخر آواز ایرانی. خانه او را که باید به موزه تبدیل می شد ویران کردند غلامحسین بنان از مفاخر آواز ایرانی. خانه او را که باید به موزه تبدیل می شد ویران کردند
خبرگزاری میراث فرهنگی نیز در مورد تخریب این خانه که هنوز علت و جزییاتش روشن نیست می‌نویسد: «این خانه در حالی تخریب شد که امروز در دنیا با ارج نهادن بر خانه مشاهیر٬ نه تنها هویت ملی را حفظ می‏‌کنند که خوراک خوبی برای گردشگری فرهنگی نیز پدید می‌آورند.»

خاطرات تخریب شده

اول آبان‌ماه، یک روز پیش از انتشار خبر تخریب خانه بنان مراسمی زیر عنوان “جشن تهران” برگزار شده که محمد بهشتی در آن در مورد “جایی بودن” و “چیزی بودن” شهر به سخنرانی پرداخت.

مشاور ارشد میراث فرهنگی می‌گوید ما امروز نمی‌توانیم به درستی به این پرسش پاسخ دهیم که “تهران کجاست؟” زیرا “چندین دهه در قرنطینه نسیان به سر بردیم.”

بهشتی با اشاره به تخریب عمارت‌هایی که جزیی از خاطره جمعی را می‌سازند گفت: «ما هنوز یاد نگرفتیم، شواهد مربوط به خاطراتمان را حفظ کنیم. دوران سختی را داریم طی می‌کنیم. شهر به مثابه چیزی بودن با شهر به مثابه جایی بودن در تضاد و تعارض است.»

خانه تخریب شده بنان یکی از مکان‌هایی بود که چند نسل می‌توانستند خاطرات خود را با دیدن آن مرور کنند. صدای بنان از ۱۳۲۱ از رادیو ایران پخش شده است و بسیاری از تصنیف‌هایش همچنان محبوب و خاطره‌انگیزند. بنان هشتم اسفند ۱۳۶۴ در سن ۷۴ سالگی در تهران درگذشت.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.