وزارت بهداشت ایران: مصرف لبنیات در دو سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است

جمعه, 17ام دی, 1400
اندازه قلم متن

یک مقام مسئول در وزارت بهداشت ایران از کاهش ۳۰ درصدی لبنیات در سفره مردم در دو سال گذشته خبر داد.

زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت، روز جمعه، ۱۷ دی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا از جمله دلایل این کاهش مصرف را «تبعات اقتصادی کرونا و افزایش قیمت مواد غذایی و تورم» در کشور عنوان کرد.

خانم عبداللهی در ادامه همچنین گفت که در صورت تداوم افزایش قیمت شیر و لبنیات، این کاهش مصرف در سال‌های آینده تا ۶۰ درصد هم افزایش خواهد یافت.

خبرگزاری ایمنا در گزارشی که پیشتر منتشر کرده بود، از گران شدن ۶۱ تا ۱۰۷ درصدی انواع لبنیات در مهر امسال در مقایسه با شش ماه قبل از آن خبر داده بود.

بر اساس این گزارش، قیمت شیر و ماست در مهر امسال در مقایسه با ماه فروردین به‌ ترتیب ۶۹.۲ و ۷۵.۷ درصد افزایش یافته و بیشترین افزایش قیمت در این بازه زمانی با ۱۰۷.۵ درصد به کره مربوط بوده است.

با وجود ادعای مقامات دولت سیزدهم از جمله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، مبنی بر رونق اقتصادی در ماه‌های گذشته، اتاق بازرگانی ایران پیشتر با انتشار یک گزارش پژوهشی از کاهش تقاضا در بازار در ماه‌های پیش از آن خبر داده بود.

خبرگزاری ایلنا هم در گزارشی با اشاره به آمارهای رسمی وزارت کار نوشته بود که متوسط قیمت بیش از ۸۳ درصد اقلام خوراکی از حد بحران فراتر رفته است.

در این گزارش از اقلام خوراکی مانند برنج، مرغ، لبنیات، حبوبات و قند به عنوان نمونه‌هایی نام برده شده که روند افزایش قیمت آنها ادامه دارد.

اواسط شهریور هم قاسم علی‌حسنی، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، از کاهش ۳۵ درصدی فروش مواد غذایی از مرداد سال گذشته تا مرداد امسال خبر داده و گفته بود که قیمت شکر ۹۰ درصد، روغن ۳۵ درصد، حبوبات ۳۰ تا ۵۰ درصد، و برنج ۴۸ درصد طی یک سال افزایش یافته است.

اقتصاد ایران به‌خصوص در یکی دو دههٔ اخیر تحت‌ تأثیر سیاست‌های جمهوری اسلامی در سرمایه‌گذاری بر انرژی هسته‌ای و ایفای نقش نظامی در منطقه از یک سو و فساد گسترده داخلی از سوی دیگر با بحران روبه‌رو شده و طی یکی دو سال اخیر کرونا نیز بر شدت بحران افزوده است.

در پی این فشارها، قدرت مردم در خرید بسیاری از مواد غذایی از جمله گوشت و برنج کاهش چشمگیری یافته است.

از: رادیو فردا

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.