احسان مهرابی: پاتک ناموفق به فایل صوتی بازجویی اسراییل در خاک ایران

یکشنبه, 18ام اردیبهشت, 1401
اندازه قلم متن

احسان مهرابی

سایت «نورنیوز»، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی بازجویی از منصور رسولی در خاک ایران را «داستان‌سرایی و دروغ‌پردازی» خواند.

سایت «نورنیوز»، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی آن را «داستان‌سرایی و دروغ‌پردازی» خوانده است

یک هفته پس از انتشار فیلمی در رسانه‌های اسراییل مبنی بر بازجویی از «منصور رسولی» در خاک ایران، سکوت جمهوری اسلامی ادامه دارد؛ اما سر و کله این فرد در یک ویدیوی دیگر پیدا شد و سخنانش را درباره تلاش برای سه ترور در اروپا تکذیب کرد. با وجود بازتاب گسترده فایل صوتی بازجویی از این فرد، فیلم تکذیب آن بازتاب چندانی نداشته است. این موضوع اما عملا نمادی از ادامه نبرد تبلیغاتی ایران و اسراییل است.

منصور رسولی در فیلم جدید خود چه گفته است؟

منصور رسولی با انتشار یک ویدیو گفت که مدتی پیش ربوده شده و این اعترافات از او گرفته شده است. با این حال او در ابتدای فیلم می‌گوید، وقتی ویدیوی اعترافاتش را در رسانه‌ها دیده، تعجب کرده است. رسولی در عین حال توضیح نمی‌دهد که آیا توقع داشته، یا به او وعده داده شده که اعترافاتش منتشر نخواهد شد.

او همچنین از احتمال افشای اطلاعات گوشی تلفن همراه خود ابراز نگرانی می‌کند؛ اما می‌گوید که ممکن است، ربایندگان «بعدا تصاویری را منتشر کنند و بگویند که از گوشی من بوده است.» با این حال او توضیحی درباره این تصاویر و محتویات گوشی خود نمی‌دهد.

ساعاتی بعد، «ایران اینترنشنال» یک فیلم از اعترافات قبلی رسولی را منتشر کرد که می‌گوید نامش «منصور رسولی هاشم‌آباد» است و از او خواسته شده سه نفر را ترور کند.

منصور رسولی ساکن کجاست و چه سابقه‌ای داشته است؟

«هاشم‌آباد» که رسولی خود را متولد آن ذکر کرده، روستایی از توابع بخش سیلوانا و در شهرستان ارومیه، استان آذربایجان غربی ایران واقع شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، «هاشم‌آباد روستایی خانوادگی است که تقریباً بیشتر ساکنان آن پیوندی خونی با یکدیگر دارند و از یک قوم و قبیله‌اند، تمامی این خانواده‌ها از مردم کُردزبان و اکثرا از اعضای ایل هرکی هستند و با پسوند هاشم‌آبادی شناخته می‌شوند.»

 با این حال این فیلم در شبکه‌های اجتماعی سلماس نیز به صورت گسترده منتشر شده است که ممکن است، بستگانش ساکن این شهر باشند.

در برخی گزارش‌ها نیز این فرد قاچاقچی معرفی شده که یادآور استفاده جمهوری اسلامی از «ناجی شریفی زیندشتی»، عضو شبکه قاچاق مواد مخدر برای ربودن و ترور مخالفانش است.

روزنامه «صباح»، چاپ ترکیه ۲۴آذر۱۳۹۹ گزارش داده بود که سازمان اطلاعات ترکیه (میت) ۱۱ نفر را که عضو شبکه قاچاق مواد مخدر ناجی شریفی زیندشتی بوده‌‌اند و در ربودن «حبیب چعب»، معروف به «اسیود» نقش داشتند، به ظن جاسوسی برای حکومت ایران بازداشت کرده است.

تقویت فرضیه ربوده شدن رسولی توسط گروه‌های مسلح کرد

سخنان منصور رسولی و محل زندگی او فرضیه قبلی درباره احتمال ربوده شدن و بازجویی از این فرد توسط گروه‌های مسلح کرد مخالف حکومت را تقویت می کند.

در این یک هفته، هیچ‌یک از مقامات جمهوری اسلامی به گزارش بازجویی این فرد واکنش نشان نداده‌اند و تنها سایت «نورنیوز»، رسانهنزدیک به شورای عالی امنیت ملی آن را «داستان‌سرایی و دروغ‌پردازی» خوانده است.

«حسین دلیریان»، دبیر دفاعی سابق خبرگزاری تسنیم در توییتر نوشته است: «معمولا این خبرسازی‌ها، یا فریب است یا کد دادن به سرویس مقابل.» این سخنان می‌تواند حاوی این کنایه باشد که منصور رسولی یک جاسوس دوطرفه و یک مهره سوخته برای اسراییل بوده و موساد با انتشار این فیلم، او را برای تبلیغات خود هزینه کرده است.

تاکید فرمانده نظامی بر محاصره جمهوری اسلامی توسط موساد، میت و اقلیم کردستان عراق

«اسماعیل کوثری»، نماینده مردم تهران در مجلس و جانشین پیشین فرمانده قرارگاه ثارالله نیز گفته است: «مقر جاسوسی اسراییل در اربیل با موشک زده شده و حالا تحت فشار این موضوع دست به هر ترفندی می‌زنند تا آن موضوع را تحت‌الشعاع قرار دهند.»

این تحلیل‌ها و واکنش‌ها در عین رد کردن موضوع بازجویی از منصور رسولی در ایران، ناخواسته موضوع ارتباط اتفاقات رخ‌داده درباره او با گروه‌های کرد را پیش می‌کشد. اگر بازجویی از رسولی صحت نداشته است، پس چرا باید کوثری انتشار این فیلم را مرتبط با حمله موشکی به اربیل بداند؟

این سخنان از سوی دیگر موضوع محاصره شدن جمهوری اسلامی توسط موساد، میت و گروه‌های کرد را مطرح می‌کند. در این میان، خودِ مقامات جمهوری اسلامی در سخنان خود اقلیم کردستان عراق را نیز در ائتلاف با اسراییل معرفی می‌کنند و تصویری از محاصره کامل خود ارائه می‌دهند.

در ماجرای رسولی نیز پس از گزارش ایران اینترنشنال، رسانه‌های اسراییل اعلام کردند که سازمان جاسوسی اسراییل، «موساد» طرح جمهوری اسلامی ایران برای ترور یک کارمند کنسولگری اسراییل در استانبول ترکیه را خنثی کرده که نماد دیگری از همکاری میت و موساد است.

نام «واحد ۸۴۰» در نیروی قدس سپاه پاسداران ایران که در این پرونده مطرح شده نیز بیشتر در رسانه‌های اسراییل مطرح می‌شود.

جنگ روانی و تحقیر جمهوری اسلامی، همزمان با پخش سری جدید سریال «تهران» 

اتفاقات مربوط به منصور رسولی و جنگ روانی و تحقیر جمهوری اسلامی با آغاز فصل دوم سریال اسراییلی «تهران» آغاز شده است. سریالی که ماجرای ورود یک مامور موساد به ایران برای انجام عملیاتی ویژه را به تصویر می‌کشد. 

موضوعی که نماد دیگری از جنگ روانی بین ایران و اسراییل است و در مقابل جمهوری اسلامی در این حوزه نیز قافیه را از پیش باخته است. موضوعی که کیهان نیز به آن اذعان کرده و نوشته بود: «سینمای ایران سال‌هاست از تولید فیلم و سریال ضداسراییلی کوتاه آمده و محصول قابل اعتنایی در این زمینه نمی‌بینیم؛ در مقابل، رژیم صهیونیستی خط تولید آثار ضدایرانی راه انداخته است.»

از: ایران وایر 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.