در سومین روز از فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان و همزمان با ادامه تلاشها برای یافتن افراد گرفتار زیر آوار، مقامهای رسمی در مورد خطر ریزش دوباره در این ساختمان هشدار دادند.
ویدئوهای متعددی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد خانوادههای مفقودان در اطراف ساختمان منتظر کسب خبر هستند و برخی نیز بدون مهارتها و ابزار لازم، در حال گودبرداری برای رسیدن به اعضای خانواده و دوستان خود زیر آوارها دیده میشوند.
در همین حال احمد وحیدی، وزیر کشور، از جمله افرادی است که در مورد خطر جدی ریزش دوباره باقیمانده سازه متروپل و امکان بروز یک «فاجعه» هشدار داده است.
خودش از خونهاش دستگاه هیلتی آورده داره تونل حفر میکنه تا صبح برسه به سه طبقه زیرزمین.
— محمد مالی (@mohammademali) May 24, 2022
رضا معراج: متروپل آبادان pic.twitter.com/vN2FVZlvAX
وی با اشاره به حضور شهروندان در اطراف محل ساختمان گفت: «احتمال ریزش مجدد سازه با ریسک بالایی وجود دارد؛ مردم با خروج از این محل اجازه کار را به ماشینآلات و نیروها بدهند.»
آقای وحیدی روز چهارشنبه همچنین از افزایش آمار قربانیان حادثه به ۱۶ نفر خبر داد. این آمار از ۲۴ ساعت پیش تاکنون بهروز نشده بود.
اظهارات وزیر کشور در شرایطی منتشر میشود که گزارشهای زیادی در شبکههای اجتماعی مبنی بر تعداد کم نیروهای امدادی حاضر در محل منتشر شده و در بسیاری از عکسها نیز حضور مردم عادی و نه افراد متخصص برجسته است.
اینجا ایران، صدای ما را از زیر آوار میشنوید: هیچکدوم از این مامورا و مسئولین نیستن، فقط اومدن عکس و فیلمشونو گرفتن و رفتن. میگیم برامون چهارتا نیرو بفرستید، ماشین ضدشورش فرستادن. هیچکی به داد ما نرسید، همینطور غریب گیر کردیم. pic.twitter.com/TSqgYKlCJi
— +۱۵۰۰تصویر (@۱۵۰۰tasvir) May 25, 2022
ویدئوهایی نیز از تلاش شهروندان عادی برای نجات جان عزیزانشان از زیر آوار در فضای مجازی دست به دست میشود.
در این ویدئوها برخی شهروندان با ابزارآلات خانگی و حتی سگهای خود که فاقد آموزش لازم برای یافتن افراد زیر آوار هستند، برای نجات جان مفقودان تلاش میکنند.
افزایش تعداد قربانیان متروپل در آبادان به «۱۴ نفر»؛ مالک ساختمان در حادثه «جان باخت»
روز گذشته گزارشهایی مبنی بر تماس چند نفر از کافیشاپی زیر ساختمان متروپل با اعضای خانواده خود منتشر شده بود که درخواست کمک کرده بودند.
اما مقامهای امدادی و هلال احمر میگویند به دلیل امکان ریزش باقیمانده سازه، کار آواربرداری زیرزمین متروپل به کندی پیش میرود.
هنوز به طور دقیق مشخص نیست چه تعداد از مردم آبادان زیر آوار ماندهاند و آیا هنوز کسی در زیرزمین متروپل زنده است یا خیر. همزمان با گذشت هر ساعت از امکان زنده پیدا شدن افراد کاسته میشود.
ناباوری در برابر فیلم تائید هویت جسد مالک ساختمان متروپل
پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر کشته شدن حسین عبدالباقی، مالک ساختمان متروپل، در ریزش این ساختمان از سوی قوه قضائیه و شک و تردیدها نسبت به درستی آن، تلویزیون ایران در گزارشی بیسابقه ویدئویی از تائید هویت عبدالباقی به وسیله برادرانش پخش کرد.
در این گزارش که کاربران شبکههای مجازی آن را «ساختگی» و «تصنعی» نامیدهاند، برادران حسین عبدالباقی تائید میکنند که جسدی که در سردخانه دیدهاند، جسد برادر آنها است.
این در حالی است که یک مقام قضایی روز سهشنبه گفته بود که چهره این فرد غیر قابل تشخیص است و تنها از روی اوراق هویتی که «در البسه او» یافت شده دادستانی به این نتیجه رسیده است که جنازه متعلق به حسین عبدالباقی است.
خشم ونفرت مردم آبادان از مسئولین دزد و دروغگو رژیم آخوندی درشب گذشته که هنوز پیکر عزیزانشان از زیر آوار ساختمان فرو ریخته متروپل بیرون نیامده است
— بگونه (@begoonah1) May 25, 2022
باشعار:
مسئولین بی غیرت، عبدالباقی بیشرف، عبدالباقی نمرده#متروپل_آبادان pic.twitter.com/pUFLYbty3V
تردید در مورد مرگ حسین عبدالباقی پس از آن رخ داد که یک روز پس از انتشار گزارشها از بازداشت وی، قوه قضائیه ایران روز سهشنبه خبر کشته شدن وی در ساختمان را در اختیار رسانهها گذاشت.
من از اینکه دیوارهای اعتماد چنان فروریخته که حزب اللهیترین کاربران فضای مجازی رسما میگویند روایت رسمی دستگاههای حکومت از زیر آوارماندن مالک #متروپل_آبادان را باور نمیکنند میترسم.
— وحید اشتری (@va_ashtari) May 24, 2022
خوش به حال حاکمانی که ماجرای #سینما_رکس و بلایی که بر سر رژیم گذشته آورد را دیدند و خوابند!
در سکوت اطلاعرسانی دقیق درباره هلدینگ عبدالباقی، برخی کاربران شبکههای اجتماعی نوشتهاند که فرد بازداشت شده، یکی دیگر از برادران عبدالباقی بوده که به عنوان پیمانکار این پروژه فعالیت داشته است.
پیش از این اتفاق، شماری از خبرنگاران و رسانههای محلی از فساد و استفاده «هوشمندانه از روابط رانتی» از سوی هلدینگ عبدالباقی خبر داده بودند، نکاتی که به نظر میرسد مالک ساختمان با اتکا به آنها به ساخت این بنای ضعیف ادامه داده است.
به گفته استاندار خوزستان، این ساختمان «در شش طبقه طراحی شده بود، اما بعد سه طبقه و بعد از آن مجددا دو طبقه دیگر به آن اضافه شده است».
از: رادیو فردا