الهه سعادتی، جانشین معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران اعلام کرد ۱۳هزار و ۵۵۰ نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در نوبت دریافت حق پرستاریاند اما برای پرداخت آن بودجه وجود ندارد. با توجه به شخصیت حقوقی سعادتی، به نظر میرسد این آمار تنها در ارتباط با استان تهران باشد.
او تأکید کرد که تعداد افراد در نوبت برای دریافت حق پرستاری در حال افزایش است و بودجه تصویب شده جوابگو نیست.
روز ۲۳ خرداد نیز فریده باغ علیشاهی، سرپرست دفتر امور مراکز توانبخشی سازمان بهزیستی، گفته بود ۱۳۲ هزار نفر در نوبت دریافت مستمری از این سازمان هستند.
پیش از این انجمنهای حمایت از معلولان هم اعلام کرده بودند مستمری پرداخت شده به آنان کافی نیست.
افزون بر این موارد، مشکلات افراد دارای معلولیت در ایران با بیتوجهی مسئولان و شهروندان روبهروست. به عنوان مثال طراحی فضاهای شهری به صورتیست که اساسا این افراد امکان جابهجایی آسان را ندارند و در شهر به چشم نمیآیند. این وضعیت باعث شده است تا افراد دارای معلولیت بعضا انزوا و گوشهگیری پیشه کنند.
نبود بودجه برای پرداخت حق پرستاری به بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ معلول شدید و خیلی شدید
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) June 18, 2022
گفتوگو با نعیمه دوستدار، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان pic.twitter.com/MpBYxXIGjs
از سوی دیگر اما بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان، مهر ماه ۱۴۰۰ با اشاره به پرداختهای ناچیز به معلولان اعلام کرد در دوران کرونا «برخی افراد دارای معلولیت به زبالهگردی روی آوردهاند و برخی حتی ویلچر خود را فروختهاند.»
روز ۲۵ خرداد امسال، گروهی از معلولان در اعتراض به مشکلات خود در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. مأموران نیروی انتظامی اما از این تجمع اعتراضی در مقابل وزارتخانه جلوگیری و معلولان را به داخل ساختمان هدایت کردند.
پس از این تجمع، کمپین معلولان فیلمی منتشر کرد که معلولان تجمع کننده اعلام کردند از توضیحات مقامهای تأمین اجتماعی قانع نشدهاند و قرار شده جلسه دیگری با مقامات این سازمان داشته باشند.
از: ایران اینترنشنال