ریزش ساختمان شش طبقه در اهواز. بامداد دوشنبه ۲۶ آذر
یک ساختمان شش طبقهٔ ۱۶ واحدی در شهر اهواز به دلیل «نقص سازهای» ریزش کرد.
به گفته مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان این ساختمان که در منطقه زیتون کارمندی شهر اهواز قرار داشت بامداد روز دوشنبه، ۲۶ آذرماه فروریخته و به دلیل اطلاعرسانی مدیر ساختمان، هنگام ریزش خالی از سکنه بوده است.
وحید شعبانی علت ریزش را «ناایمن بودن سازه» عنوان کرده و گفته است که این ساختمان در زمینلرزهٔ ۱۰ روز پیش دچار افت نشست شده بود و در این مدت چند بار احتمال ریزش داده شده بود. روز پنجشنبه ۱۵ آذرماه، زلزلهای به بزرگی ۵.۶ ریشتر هفتکل و مسجد سلیمان در استان خوزستان را لرزانده بود.
این اولینبار نیست که یک حادثه ساختمانی در استان خوزستان خبرساز شده است. در دوم خردادماه ۱۴۰۱ فروریختن ساختمان متروپل آبادان با ۴۳ تن کشته و ۳۷ نفر مصدوم جنجالهای زیادی را بر سر روند ساختوساز ناایمن در شهرهای استان خوزستان به راه انداخت.
در این حادثه گفته میشد که «اضافه شدن چند طبقه» به ساختمان متروپل با وجود هشدارهای مکرر ناظران و «جوشکاری غیراستاندارد» عامل حادثه بوده است. خبرنگاران محلی استان خوزستان به دنبال این حادثه نسبت به زدوبندهای حسین عبدالباقی، مالک برج متروپل، با مقامهای استانی و بیتوجهی به اصول ساختمانسازی و ایمنی هشدار داده بودند.
مقامهای رسمی کشور نیز از واگذاری این پروژه به عبدالباقی، بدون «صلاحیت ساختوساز» و تنها به صِرف «توان مالی»، به عنوان یکی از بزرگترین تخلفات یاد کرده بودند. پرونده این حادثه نهایتاً در آذرماه همان سال با صدور حکم نهایی برای ۲۱ نفر از متهمان به پایان رسید. دادستانی اهواز در گزارش این پرونده به نقش حسین عبدالباقی، مالک متروپل که گفته شد در حادثه جانباخته است، اشارهای نکرد.
پس از این حادثه تجمعاتی اعتراضی در آبادان و دزفول درگرفت که در آن معترضان شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند. کاربران شبکههای اجتماعی نیز با انتقاد از «فساد در روندهای اداری» نسبت به نقش نهادهای ناظر در به خطرانداختن جان مردم هشدار دادند.
با وجود اینکه گفته میشد ساختمانهای زیادی در تهران ممکن است به سرنوشت متروپل دچار شوند، گزارشی از رسیدگی جدی به این معضل منتشر نشده است. فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوهسازان ایران پیش از این با اشاره به «شبیه بودن تخلفات ۲۰۰ ساختمان تهران به متروپل آبادان» خواستار رسیدگی فوری به وضعیت این ساختمانها شده بود.
پس از حواشی مربوط به ریزش ساختمانها در ایران، مهدی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران وعده داد که به وضعیت هزار ساختمان از ۱۶ هزار ساختمان ناایمن در تهران تا پایان سال ۱۴۰۱ رسیدگی میشود. در این ارتباط قرار بود فهرستی از ساختمانهای ناایمن منتشر شود که شهرداری تهران با همکاری برخی نمایندگان مجلس از انتشار آن جلوگیری کرد. علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در مخالفت با انتشار این فهرست گفته بود که «اگر لیست را ارائه کنیم، از فردا کسی در شهر نمیماند».
در نهایت دادستانی تهران فهرستی از ساختمانهای ناایمن منتشر کرد که در آن نام بسیاری از اماکن مهم از جمله انبار نفت شهران، بیمارستانها و مجتمعهای تجاری متعدد به چشم میخورد.
از: رادیو فردا