خودکشی یک جوان اهوازی به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره خانه

شنبه, 19ام شهریور, 1401
اندازه قلم متن
 
سجاد الباجی شهروند اهوازی روز ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۱ در منزل مادرش در شهر شوش خودکشی کرده و جان خود را از دست داده است.
سجاد الباجی شهروند اهوازی روز ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۱ در منزل مادرش در شهر شوش خودکشی کرده و جان خود را از دست داده است.

منابع حقوق بشری در خوزستان از خودکشی جوان ۲۶ ساله‌‌ای از اهالی کوی زویه شهر اهواز به دلیل ناتوانی در تامین وثیقه یک شاکی خصوصی و همچنین مبلغ اجاره‌بهای منزلش خبر دادند.

طبق اطلاع ایران‌وایر سجاد الباجی شهروند اهوازی روز ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۱ در منزل مادرش در شهر شوش خودکشی کرده و جان خود را از دست داده است.

این شهروند اهوازی یک سال قبل از محل کارش اخراج شده بود و به دلیل درگیری با صاحب کار و شکایت توسط او بازداشت و با قرار وثیقه آزاد بود.

سجاد الباجی و خانواده‌اش که در منزلی اجاره‌ای در زویه از مناطق حاشیه شهر اهواز زندگی می‌کرد بصورت ماهیانه باید علاوه بر اجازه منزل مبلغی را نیز به صاحب وثیقه پرداخت می‌کرد اما به دلیل بیکاری و فشارهای اقتصادی صاحب خانه به او گفته بود در صورت عدم پرداخت اجاره‌های عقب افتاده باید منزل را تخلیه کند.

این شهروند اهوازی روز جمعه هفته قبل خانواده‌اش را به شوش منزل مادر خود برد و دوشنبه ۱۴ شهریور ماه در آنجا به خودکشی اقدام کرد و جان خود را از دست داد.

 خودکشی‌های اقتصادی یکی از آسیب‌های اجتماعی شایع در کشورهایی است که شرایط اقتصادی ناپایداری دارند.

دکتر امیر حسین جلالی ندوشن رئیس کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان درباره آمار خودکشی در ایران به روزنامه همشهری گفته است که  در چند سال گذشته «حدودا ۴۲۰۰ مرگ سالانه بر اثر خودکشی به ازای جمعیت کشور داشته‌ایم که عدد متوسط آن ۶.۲ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را شامل می‌شود.»

به گفته دکتر جلالی شرایط اجتماعی ناپایدار، کاهش جدی سرمایه اجتماعی، نزول وضعیت همبستگی اجتماعی، وجود مواردی نظیر فقر و بیکاری و تبعیض‌ها را از جمله عواملی عنوان کرده است که ممکن است افراد در صورت مواجهه با آن به خودکشی اقدام کنند.

او در این‌باره گفته است: « وقتی شهروندی با زمینه‌های نظیر افسردگی و کمبود توانایی‌های لازم برای نگهداشت حجم بالایی از احساس ناکامی و خشم، خبری را مبنی بر اینکه “یک شهروند باید ۷۰ سال کار کند تا بتواند در تهران مالک یک واحد یک خوابه آپارتمان باشد” را بخواند، احساس خواهد کرد حمایتی ندارد و نمی‌تواند بر سرنوشت خود اثر مشخصی بگذارد. چراکه آینده ای برای او وجود ندارد و اگر هم وجود دارد چشم اندازی در این آینده نیست.»

به گفته رئیس کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان  ، طی ۱۰ سال گذشته یعنی از سال ۸۸ تا ۹۸، شیب موارد خودکشی در ایران رو به بالا بوده است.

از: ایران وایر  


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.