ابراز همبستگی جهانی با دختران ایران در روز جهانی دختر، حمایت سینماتِک فرانسه، دانشگاهیان فرانسه با شعار «زن، زندگی، آزادی» و اهدای شهروندی افتخاری پاریس به مهسا امینی

چهارشنبه, 20ام مهر, 1401
اندازه قلم متن

زن، زندگی، آزادی

ابراز همبستگی جهانی با دختران ایران در روز جهانی دختر

سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۲ ، یازدهم اکتبر را روز جهانی دختر نامگذاری کرد.

این روز با هدف پشتیبانی از فرصت‌های بیشتر برای دختران و بالا بردن آگاهی در مورد نابرابری جنسیتی دختران در سطح جهان تعیین شده است.

این نابرابری شامل مواردی مانند حق دسترسی به آموزش، تغذیه، حقوق قانونی، مراقبت‌های پزشکی و محافظت در برابر تبعیض، خشونت علیه زنان، ازدواج اجباری و کودک‌همسری است و جشن روز دختر، منعکس‌کننده ظهور موفقیت‌آمیز دختران و زنان جوان در همه جوامع است.

امسال اما این روز تحت تاثیر دختران شجاع ایرانی قرار گرفت. زنان و دخترانی که بعد از تحمل ۴۰ سال ظلم و تبعیض و نابرابری در حکومت اسلامی حالا در خط مقدم مبارزه با ظلم و خشونت و اجبار هستند.

بانوی اول ایالات متحده روز سه‌شنبه با انتشار توییتی به مناسبت روز دختر از «شجاعت» زنان و دختران ایرانی در اعتراضات جاری ایران تقدیر کرد.

جیل بایدن، ‌همسر رئیس جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه ۱۹ مهر، نوشت: «زنان و دختران دلاور ایرانی با اقدامات شجاعانه و شعارهای زن، زندگی، آزادی صدای‌شان را به گوش همه می‌رسانند.»

در ادامه این توییت که با هشتگ «روز دختر» همراه شده، آمده است: «بدانید که جهان می‌بیند و ما می‌شنویم.»

سخنگوی کاخ سفید نیز در ابتدای کنفرانس خبری خود با اشاره به روز جهانی دختر، شجاعت زنان و دختران ایرانی در اعتراضات جاری را تحسین کرد.

کارین ژان پییر، گفت :«روز جهانی دختر، فرصتی است برای تجلیل از قدرت زنان و دختران جوان در سراسر جهان و به ویژه امروز یاد می‌کنیم از زنان و دختران شجاعی که تظاهرات جاری در ایران را رهبری می کنند، آنها که می‌خواهند و باید بتوانند آنچه می‌خواهد بپوشند و آنچه را که می‌خواهند بگویند، بدون آنکه مورد خشونت یا آزار و اذیت قرار گیرند.»

وزارت امور خارجه آمریکا هم در رشته توییتی نوشت که دختران نیرویی پرتوان در حرکت به سوی برابری جنسیتی هستند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده در ادامه این رشته توییت، با به رسمیت شناختن اعتراضات زنان و دختران شجاع ایرانی برای دستیابی به حقوق اولیه انسانی خود اضافه کرد: «حکومت ایران تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر را در سرکوب خونین معترضان مسالمت‌جو در سراسر کشور کشته است، اعتراضاتی که با قتل مهسا امینی توسط به اصطلاح پلیس امنیت اخلاقی آغاز شد، اما اکنون دختران جوان دیگری از جمله سارینا اسماعیل‌زاده و نیکا شاکرمی به فهرست کشته‌شدگان اضافه شده‌اند.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم از شجاعت دختران و زنان ایران که برای حقوق خود دست به اعتراض زده‌اند ستایش کرد.

پرایس، در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه گفت: «آنچه زنان و دختران ایران در هفته‌های گذشته انجام داده و می‌دهند، خارق العاده است. کار آنها نشانی از قدرت حقوق بین‌المللی است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «این حقوق، همان اندازه که به آمریکائیان و دیگران در سراسر جهان تعلق دارد، به مردم ایران نیز تعلق دارد.»

پرایس بار دیگر بر پشتیبانی همیشگی دولت ایالات متحده از آنهایی که سعی می‌کنند حق و حقوق خود را بدون سلاح به دست گرفتن بیابند تاکید کرد و افزود: «در عمل هم، این را نشان داده‌ایم.»

پرایس اضافه کرد که آنچه بعنوان یک جنبش در واکنش به مرگ مهسا امینی شروع شد، «اکنون جنبه مهمتری برای مردم ایران پیدا کرده است.»

باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، و همسرش میشل اوباما نیز با صدور بیانیه‌ای درباره اعتراضات ایران، هم‌زمان با روز جهانی دختر، با زنان و دختران ایرانی ابراز همبستگی کردند.

آنها در این بیانیه نوشتند: «ما در همبستگی با زنان و دختران شجاع ایرانی که با اعتراضات مداوم خود برای جهان الهام‌بخش شده‌اند، کنارشان ایستاده‌ایم.»

باراک و میشل اوباما تأکید کردند که حقوقی که زنان ایران می‌خواهند «برابری، حق انتخاب پوشش، ابراز هویت، و آزادی بیان آن بدون مواجه شدن با آزار، تهدید، و خشونت» حقوقی جهانی است.

همزمان، نخست وزیر کانادا هم شعار امسال روز جهانی دختر را شایسته دختران و زنان در ایران دانست.

جاستین ترودو، شجاعت زنان، دختران و دانشجویان ایران را در برابر سرکوب حکومت جمهوری اسلامی ستود و گفت :«ما در کنار آنها ایستاده‌ایم، به همین دلیل، کانادا اقدامات بیشتری علیه حکومت ایران و به اصطلاح «پلیس اخلاق» آن اعلام کرده است.»

شعار دهمین سالگرد روز جهانی دختر، «اکنون زمان ما است، حقوق ما، آینده ما» تعیین شده است.

از: صدای آمریکا

*****

حمایت سینماتِک فرانسه از اعتراضات مردمی ایران با شعار «زن، زندگی، آزادی»

سینماتِک فرانسه با برگزاری مراسمی با عنوان «زن، زندگی، آزادی» و نمایش فیلم «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی، کارگردان زندانی، از اعتراضات ضدحکومتی در ایران حمایت کرد.

در این مراسم، تیِری فرِمو، مدیر انستیتو لومیر و دبیر هنری جشنواره فیلم کن، نیز حضور داشت.

کوستا گاوراس، کارگردان نامدار فرانسوی یونانی‌تبار که ریاست سینماتک فرانسه را برعهده دارد، پیش از نمایش این فیلم گفت: «این مراسم، پیامی برای همه کسانی است که به مبارزه علیه رژیمی ادامه می‌دهند که تنها هدفش سلطه بر زنان است.»

سپیده فارسی، کارگردان ایرانی، نیز در این مراسم حضور داشت و درباره اعتراضات ایران گفت امروز «ما تصاویر زیادی داریم. تصاویری پر از امید و خشم.»

در واکنش به این اظهارات، صدها نفر حاضر در دو سالن سینماتک فرانسه، از جای برخاستند و با تکان دادن دست‌ شعار «زن، زندگی، آزادی» سر دادند. 

جعفر پناهی شصت و دو ساله هم که از تابستان امسال در زندان اوین محبوس است، در پیامی به این مراسم نوشت: «برای ما زندگی کردن، خلق کردن است. اینها سفارشی نیست. امید به خلق دوباره دلیل وجودی ماست. ما فیلمسازان مستقلی هستیم.»

سینماتک فرانسه یکی از مراکز سینمایی معتبر در جهان به شمار می‌رود و جلسات نمایش فیلم آن بسیار معروف است.

در حالی که طبقه روشنفکران و هنرمندان فرانسوی در روزهای آغازین اعتراضات ایران درباره این اعتراضات سکوت کرده بودند، اکنون تعداد زیادی از هنرمندان، روزنامه‌نگاران، نویسندگان و فعالان مدنی فرانسوی به این اعتراضات واکنش نشان می‌دهند.

پیشتر نزدیک به هزار نفر از اهالی سینما در فرانسه از جمله لئا سیدو، ایزابل هوپر و دنی بون، با امضای یک تومار از «قیام زنان در ایران» حمایت کرده بودند.

همچنین بیش از پنجاه بازیگر و خواننده فرانسوی از جمله ژولیت بینوش و ایزابل آجانی در ویدئویی در حمایت از مبارزه زنان ایرانی برای رسیدن به آزادی، موی خود را قیچی کردند.

از: رادیو فردا

*****

دانشگاهیان فرانسه خواستار پایان یافتن خشونت‌های رژیم ایران علیه مردم و دانشگاهیان این کشور شدند

ناصر اعتمادی

شماری از روشنفکران و دانشگاهیان فرانسوی از جمله لوک بولتنسکی، آرمل آندرو، میشل آژیه، فرهاد خسروخاور، مروان محمدی … با انتشار متنی در نشریۀ لیبراسیون خواستار توقف فوری خشونت های رژیم اسلامی ایران به ویژه علیه دانشجویان و دانشگاهیان این کشور شده اند.

امضاکنندگان متن یادآوری کرده اند که تاکنون دهها نفر از تظاهرکنندگان در ایران به دست نیروهای نظامی حکومت ایران کشته و هزاران تن از اعضای جامعۀ مدنی این کشور از جمله شمار بالایی از دانشجویان و اساتید دانشگاه ها دستگیر شده اند.

نویسندگان با اشاره به هجوم شبه نظامیان بسیجی و نیروهای سپاهی به دانشگاه صنعتی شریف در دوم اکتبر گذشته تصریح کرده اند که هدف حکومت اسلامی ایران که بیش از پیش در کنترل نیروهای نظامی، امنیتی و شبه نظامی است خاموش کردن قیام جاری مردم ایران و مقاومت دانشجویانی است که پیوند میان جوانان معترض در خیابان ها و نهادهای جامعۀ مدنی به شمار می روند.

امضاکنندگان متن در پایان بیانیۀ خود نوشته اند که جهان آموزش و پژوهش در فرانسه حمایت خدشه‌ناپذیر خود را از جامعۀ دانشگاهی ایران و از مقاومت ستایش‌انگیز آن اعلام می‌کند. نویسندگان بیانیه ضمن محکوم کردن ورود نیروهای امنیتی ایران به داخل دانشگاه ها از رؤسای دانشگاه های فرانسه نیز خواسته اند که این عمل رژیم اسلامی ایران را محکوم کنند. دانشگاهیان فرانسه همچنین از مقامات این کشور خواسته‌اند که به سکوت خود خاتمه داده و خواستار آزادی فوری و بی قیدوشرط دانشجویان و اساتید بازداشت شده و همۀ زندانیان سیاسی در ایران شوند. نویسندگان بیانیه همچنین از دولت فرانسه خواسته اند که سفیر جمهوری اسلامی در پاریس را احضار و خواستار توضیحات او دربارۀ سرکوب جاری معترضان در ایران شود.

از: ار اف ای

*****

شهروندی افتخاری پاریس برای مهسا امینی

شورای شهر پاریس برای بزرگداشت یاد مهسا امینی، وی را شهروند افتخاری شهر پاریس اعلام کرد. قبلاً شهرداری پاریس گفته بود که یکی از خیابان‌های شهر را “مهسا امینی” نام خواهد داد.

پنج روز قبل، مراسمی به یاد مهسا امینی و در حمایت از جنبش اعتراضی ایرانیان در مقابل ساختمان شهرداری پاریس برگزار شد. در این مراسم خانم آن هیدالگو (یا ایدالگو)، شهردار سوسیالیست پاریس گفت که با یادآوری نام مهسا، یاد تمامی زنانی که در راه به‌دست آوردن زندگی آزادانه کشته‌شدند، گرامی داشته می‌شود.

آن هیدالگو همچنین گفته بود که موضوع شهروندی افتخاری مهسا امینی را به شورای شهر پیشنهاد خواهد کرد. شورای شهر پاریس دارای ۱۶۳ عضو است و ریاست آن به عهدۀ شهردار است.

سرانجام روز سه‌شنبه ۱۱ اکتبر/۱۹مهرماه، بعد از آن که خانم هیدالگو پیشنهاد شهروندی افتخاری مهسا امینی را رسماً در جلسۀ شورای شهر مطرح کرد، تمامی أعضاء به آن رأی مثبت دادند. شهردار پاریس گفت که با این حرکت نمادین، تمامی زنان ایرانی که به خاطر آزادی مبارزه می‌کنند مورد حمایت شهروندان پاریسی قرار می‌گیرند. او سپس از اعضای حاضر در جلسه خواست که به یاد مهسا امینی و زنان مبارز ایرانی یک دقیقه دست بزنند.

به گفتۀ آن هیدالگو “زنان ایران این شجاعت را داشته‌اند که گاه به قیمت جان، روسری‌های خود را آتش بزنند”. در مراسم پنج روز پیش، خانم هیدالگو  برای ابراز همبستگی با آنان موی خود را بریده بود.

از: ار اف ای


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.