فیلترینگ در ایران زندگی بسیاری را با چالشهای فراوانی مواجه کرده است
رسانههای ایران با انتشار گزارشهایی، به تاثیر «قطع اینترنت و فیلترینگ» که در روزهای اخیر به دستور مقامات حکومتی برای مقابله با اعتراضات صورت گرفته، پرداخته و آن را «شلیک» به بازارهای ایران و ایجاد «اختلال» در معیشت «۹میلیون خانوار ایرانی» تعبیر کردهاند.
روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران» در شماره روز شنبه بیست و سوم مهرماه با اعلام اینکه «شلیک فیلترینگ» به بازار «مسکن آنلاین»، طی یک ماه گذشته «رکود مراجعات و معاملات ملکی» در این بازار را تشدید کرده، نوشت: سه رویداد بازاریابی، جستوجوی خرید و مراحل اداری در یک ماه گذشته با «اختلال» مواجه شده است.
این نگرانی از وضعیت بازار مسکن در شرایطی است که گزارشهای دریافتی «صدای آمریکا» حکایت از «اختلال و قطعی اینترنت» در شهرهای مختلف ایران، از ساعت ۱۰ صبح امروز (شنبه) دارد. روندی که روزهای گذشته نیز در ساعات مختلف روز صورت گرفته و موجب اختلال در دسترسی شهروندان به شبکه جهانی اینترنت شده است.
گزارشهای دریافتی حکایت از اختلال و #قطعی_اینترنت در شهرهای مختلف #ایران، از ساعت ۱۰ صبح امروز (شنبه) دارد. در روزهای گذشته از سوی برخی گروههای معترض فراخوان #تجمعات_سراسری از ظهر شنبه صادر شده است. pic.twitter.com/LshpASrGwj
— VOA Farsi صدای آمریکا (@VOAfarsi) October 15, 2022
این رسانه در گزارش دیگری نیز با اشاره به «ضربههای» تصمیمات اخیر مقامات امنیتی و مخابراتی جمهوری اسلامی برای محدودسازی دسترسی شهروندان به شبکه اینترنت، آورده است: معیشت حدود «۹میلیون خانوار ایرانی» براثر«اختلال در اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی» به خطر افتاده و بر این اساس، روزانه دست کم «۱۱۰ میلیون تومان» به آنها «خسارت» وارد میشود.
روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی با اشاره به «ضربههای» تصمیمات اخیر مقامات برای محدودسازی دسترسی شهروندان به #اینترنت، نوشت: معیشت حدود «۹میلیون خانوار ایرانی» براثر«اختلال دراینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی» به خطرافتاده وروزانه «۱۱۰میلیون تومان» به آنها «خسارت» وارد میشود. pic.twitter.com/TehcfCC34f
— VOA Farsi صدای آمریکا (@VOAfarsi) October 15, 2022
«شورای امنیت کشور» که نهادی زیر مجموعه «شورای عالی امنیت ملی» است و ریاست آن را وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد، از ابتدای اعتراضات سراسری به مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه، مخالفت با حجاب اجباری و اعتراض به شیوه حکمرانی حکومت، دستور به محدودسازی حداکثری اینترنت و شبکههای اجتماعی داده است.
با وجود آنکه برخی از مقامات حکومتی ایران در هفتههای گذشته و همچنین امروز شنبه از«پایان یافتن» اعتراضات میگویند، اما محدودیتهای دسترسی به اینترنت نه تنها کاسته نشده، بلکه افزایش نیز یافته است.
فرمانده «یگانهای ویژه» پلیس جمهوری اسلامی ایران با «ناآرامی» خواندن #اعتراضات_سراسری اخیر، ضمن اعلام اینکه «قضیه جمع شده و پایان یافته»، مدعی شد که تعداد معترضان در «سختترین وضعیت» در #تهران، به «۲ هزار نفر» هم نمیرسید. pic.twitter.com/swmbniCysN
— VOA Farsi صدای آمریکا (@VOAfarsi) October 15, 2022
مهسا علیمردانی، کارشناس ارشد سیاستگذاری اینترنتی پیشتر به «صدای آمریکا» گفته بود که جمهوری اسلامی در هفتههای اخیر «پول و وقت زیادی» برای اعمال فیلترینگ و گسترش سانسور خرج کرده و نیاز به مقابله وجود دارد.
مهسا علیمردانی: #جمهوری_اسلامی پول زیادی برای #فیلترینگ خرج کرده و نیاز به مقابله وجود دارد pic.twitter.com/jIGgty20Xi
— VOA Farsi صدای آمریکا (@VOAfarsi) October 14, 2022
از: صدای آمریکا