صدور قرار جلب دادرسی علیه اعضای کانون صنفی معلمان استان بوشهر

دوشنبه, 17ام بهمن, 1401
اندازه قلم متن

ر اساس کیفرخواست صادره در دادگاه انقلاب بوشهر، آقایان «محمود ملاکی»، «عبدالرضا امانی‌فر»، «اصغر حاجب» و «محسن عمرانی» با اتهاماتی که ذکر شد به دادگاه فراخوانده شده‌اند.

ایران وایر

در ادامه سرکوب معلمان ایران توسط جمهوری اسلامی، برای چهار نفر از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر به اتهام «اقدام علیه امنیت داخلی»، «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «تمرد به مامور حین انجام وظیفه»، قرار جلب به دادرسی، صادر شده است.

بر اساس کیفرخواست صادره در دادگاه انقلاب بوشهر، آقایان «محمود ملاکی»، «عبدالرضا امانی‌فر»، «اصغر حاجب» و «محسن عمرانی»، با اتهاماتی که ذکر شد به دادگاه فراخوانده شده‌اند. این پرونده در ارتباط به بازداشت این معلمان در تجمع روز معلم سال جاری تشکیل شده است.  

کانون صنفی معلمان استان بوشهر ضمن محکوم کردن این اتهامات و پرونده‌سازی‌ها درخواست آزادی بدون قید و شرط محمود ملاکی و بازگشت حاکمیت به اجرای قانون اساسی را در بیانیه‌ای اعلام کرد.

این کانون در بیانیه خود می‌نویسد: «متاسفانه حاکمیت به‌جای شنیدن صدای مشفقانه معلمان، بعد از خیزش ژینا، قصد انتقام‌گیری از جنبش معلمان دارد. در همین راستا، در استان بوشهر با بازداشت پنجاه روزه بازرس کانون صنفی بوشهر جناب استاد محمود ملاکی بر علیه چهار نفر از اعضای هیات مدیره این کانون اعلام جرم کرده‌اند. همگان نیک می‌دانند زخم‌های نشسته بر پیکر آموزش‌وپرورش با تشدید فضای امنیتی مرهم‌پذیر نخواهد بود و دیر یا زود معلمان به خیابان باز خواهند گشت.»

 

رای هیات تخلفات اداری بر علیه تعدادی از معلمان بوشهری

در روزهای گذشته، «هیات رسیدگی به تخلفات اداری آموزش‌وپرورش استان بوشهر» نیز شش فعال صنفی این استان را محکوم کرده است. بر اساس گزارش کانون صنفی معلمان استان بوشهر، این هیات با قضاوت «عبدالحمید اکرامیان»، «محمدعلی خوش‌رفتار» و «مرتضی عباسی» نسبت به صدور رای بر علیه: «محسن عمرانی»، «محمد (پیام) ملاکی»، «محمود ملاکی»، «لادن ملاکی»، «حمید خجسته»، «حمید اقبال» اقدام کرده است.

بر اساس رای صادره هیات رسیدگی به تخلفات اداری «محمود ملاکی» به شش ماه انفصال از خدمت، «محسن عمرانی» به کسر یک سوم حقوق به مدت شش ماه و «لادن ملاکی»، «حمید خجسته»، «حمید اقبال»، «فریدون شفیعی» و «محمد (پیام) ملاکی» به توبیخ کتبی و درج در پرونده محکوم شده‌اند. این حکم در حالی صادر شده است که «محمود ملاکی» بیش از پنجاه روز است که در بازداشت اطلاعات سپاه است.

هیات رسیدگی به تخلفات اداری استان بوشهر در حکم خود «محسن عمرانی» را بابت «تهیه تراکت، بنر و دست نوشته، تحریک و تشویش فرهنگیان جهت شرکت در تجمع ۱۱ اردیبهشت معلمان» به کسر یک سوم حقوق و فوق‌العاده شغل و عناوین مشابه، به مدت ۶ ماه محکوم کرده است.

از زمان آغاز اعتراضات در ایران که در پنجمین ماه خود است، دست کم ۴۹۰ نفر از معلمان در سراسر ایران با پرونده قضایی یا هیات تخلفات اداری، یا دستور حذف رتبه‌بندی از پرونده پرسنلی برای تنبیه مواجه شده‌اند. معلمان ایرانی یکی از گروه‌هایی بوده‌اند که طی این مدت متحمل فشار بی‌امان نهادهای امنیتی بوده‌اند. بولتن محرمانه خبرگزاری «فارس» که برای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهیه می‌شد، نام شماری از معلمان را هم آورده است.

با گذشت این مدت از شروع اعتراضات سراسری در ایران، همچنان ابعاد برخورد سلبی و خشونت‌بار حکومت جمهوری اسلامی نسبت به گروه‌های مختلف معترضان در سراسر کشور روشن نیست. آنچنان‌که سازمان‌های حقوق‌بشری از بازداشت دست‌کم ۱۹هزار نفر و جان‌باختن بیش از۵۲۰ نفر از معترضان خبر می‌دهند.

«ایران‌وایر» در مسیر پیگیری‌ اخبار اعتراضات و گروه‌های صنفی، جزییات بیشتری از آنچه در جریان اعتراضات بر گروه‌های مختلف صنفی از جمله معلمان و کارگران رفته را منتشر کرده است. این گزارشات بر اساس اطلاعات منابع داخلی جمع‌آوری شده است. اطلاعاتی که نشان می‌دهد برغم همه کمبودها در فقدان تشکل‌های صنفی استانی و جو امنیتی دست کم ۴۹۰ نفر از معلمان ایران با پرونده قضایی، هیات تخلفات اداری یا دستور حذف رتبه‌بندی از پرونده پرسنلی برای تنبیه مواجه شده‌اند.

در جریان اعتراضات سراسری ایران، نه تنها زنان و مردان، که دختران و پسران و کودکان از هر طبقه به صحنه آمدند و به اشکال‌ مختلف همراهی خود را با معترضان به رخ حاکمیت کشیدند. تصاویر بسیاری از اعتراضات دانش‌آموزی دختران و پسران در مدارس نقاط مختلف کشور منتشر شد. خشونتی که از سوی حاکمیت نسبت به آن‌ها رفته است، دل هر انسانی را به درد می‌آورد.

هم کارگران و هم شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در جریان اعتراضات با فراخوان‌های سراسری خواهان اعتصاب کارگران، معلمان و دانش‌آموزان شدند. در جریان این فراخوان و تحصن‌ها معلمان بسیاری بازداشت و یا تهدید شدند. گروهی از دانش‌آموزان هم بازداشت، یا در جریان اعتراضات بر اثر شلیک ماموران یا ضرب‌وشتم وحشیانه و ضربات متعدد باتوم، زخمی یا جان خود را از دست داده‌‌اند. مدیران مدارسی هم که با ماموران امنیتی همکاری نکرده‌اند، بازداشت یا برکنار و یا با روشهای دیگری سرکوب شده‌اند.

 

در اعتراضات سراسری مردم، دانشجو، کارگر و معلم را کنار خود می‌بینند

«سعید تقوی»، عضو اتحادیه سندیکاهای کارگری«LO» در سوئد، مسوول پروژه پلتفرم سندیکاهای سوئد-ایران و رییس هیات مدیره تاکسیرانان استکهلم، پیشتر در گفت‌وگو با ایران‌وایر درباره تحصن و اعتراض و اعتصابات کارگری در ایران با اعلام اینکه برای تصمیم به اعتصاب، هرگونه تصمیمی داخل تشکیلات و با رای اکثریت اعضا انجام می‌گیرد، گفته بود: «اعضای اصلی گروه‌های صنفی در زندان هستند، ممکن است تشکیلات آن‌ها کاری نکرده باشند، اما اعضای آن شخصا با اعتراضات همراه شده‌اند. وقتی شورای هماهنگی فرهنگیان اعلام اعتصاب کرد، دانش‌آموزان و معلمان در مدارس نشستند و اعتصاب کردند. اعضای پدافند غیرعامل به مدارس رفته‌، تهدید کرده‌اند اگر به کلاس نروید، بازداشت می‌شوید. خبرهای بازداشت معلم و دانش‌آموزان یا جان باختن آن‌ها براثر ضرب‌وشتم هم منتشر شده‌اند.»

به گفته سعید تقوی، حکومت به‌شدت ترسیده است چون آن‌ها، کار اصلی را انجام می‌دهند: «وقتی مسوولان به مدارس رفتند تا صحبت کنند، دیدیم چطور با شعار «بی‌شعور برو گمشو»، دانش‌آموزان آن‌ها را اخراج کرده‌اند.

در هیچ کجای دنیا چنین چیزی اتفاق نیفتاده که بچه‌ مدرسه‌ای‌ها شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» را با شهامت فریاد بزنند. شرایط بد اقتصادی، سرکوب مستمر زنان و قوانین ارتجاعی، مجموعه‌ای از عواملی را ایجاد کرده‌اند که زمینه‌ساز اعتراضات سراسری شده است. 

مردم می‌دانند اگر در صحنه نباشند، دیگر هیچ‌وقت نمی‌توانند آزادی را در آغوش بگیرند، برای همین معترضان لحظه به لحظه بیشتر ‌شدند، این یک اتفاق تاریخی است. هر چقدر هم سرکوب کنند، جمع دیگری از نزدیکان همان‌ها به صحنه می‌آیند و خواستار تداوم مبارزات می‌شوند.»

او خطاب به ایرانیان خارج از کشور گفت: «وظیفه ما این است که عوامل و اقدامات حکومت را در سطح بین‌المللی افشا کنیم. ما اکثر احزاب پارلمان سوئد را بسیج کردیم و توانسته‌ایم در تاثیرگذاری بر مردم سوئد موثر باشیم. این حرکت باعث می‌شود که دولت دیگر مماشات نکند. جمهوری‌اسلامی می‌تواند به نیروهای سرکوبش اعتماد کند، ولی در جامعه پایگاهی ندارد. زمانی که مردم از حکومت می‌ترسیدند، گذشت؛ حالا حکومت از قیام مردم ترسیده. این تغییر معادله، در موفقیت جنبش اعتراضی مردم بسیار تعیین کننده است.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.