تجمع صنفی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس تهران
احضار تلفنی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات امری معمول در روزهای اخیر شده است؛ این خبری است که شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرده است. این شورا تاکید میکند که پیش از این، کمیته انضباطی و حراست دانشگاه نزدیک به بیش از ۱۰۰ پرونده انضباطی با «اتهامات واهی و بیاساس» برای دانشجویان تشکیل داده است.
این شورا صنفی همچنین از در پیش گرفتن «سیاست ترس، تهدید، تماس با خانواده و ایجاد فشار روانی» توسط فرهاد دانشجو بعنوان رئیس دانشگاه و بسیح کارکنان خبر داده و مدعی شده که رئیس دانشگاه تربیت مدرس، از ترس و برای «محکمکاری» کار را به «نهاد امنیتیتر» یعنی وزارت اطلاعات سپرده است.
برخورد با دانشجویان و ایجاد ترس عمومی در بین آنها یکی از راهکارهای دستگاههای امنیتی در دهههای گذشته بوده و بر همین اساس خبرگزاری «هرانا» نیز نوشته است که معصومه مومنی، دانشجوی دانشگاه هنر و دو تن از دانشجویان دانشگاه تهران توسط کمیته انضباطی این دانشگاهها هر کدام به «منع موقت از تحصیل» محکوم شدند.
چند روز پیش نیز شورای صنفی دانشجویان از اخراج فاطمه محزون دانشجوی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی بجنورد توسط شورای انضباطی مرکزی وزارت بهداشت خبر داد و نوشت که او به ۵ سال محرومیت از تحصیل در کلیهی دانشگاههای کشور محکوم شده است.
در تهران نیز باران امیدیان دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، زمانی که برای انجام کارهای پایاننامه به سایت مرتبط مراجعه کرد متوجه اخراج خود از دانشگاه شد.
این دانشجو پیشتر به دلیل حمایت از دیگر دانشجویان در مقابل «رفتار بد و نامحترمانهی» نیروهای حراست، به ساختمان حراست احضار و تعهد کتبی داده بود اما با این وجود باز هم اخراج شد.
در دانشگاه علامهطباطبائی نیز کماکان از ورود دانشجویان شرکت کننده در اعتراضات سراسری ممانعت بعمل میآید و حمید حکیم، دبیر کمیته انضباطی دانشجویان در واکنش به این اقدام گفته است که «اگر مدت ممنوعالورودی دانشجویی به دانشگاه تموم شده باشد، حراست حق ندارد از ورود دانشجو جلوگیری کند.»
در روزهای گذشته مقامات وزارت آموزش عالی ادعا کرده بودند که در پی «عفو» اعلام شده توسط علی خامنهای، دستورالعمل نحوه اعمال آن برای دانشجویان به دانشگاهها ابلاغ شده است.
از: صدای آمریکاhttps://ir.voanews.com/a/6965535.html