ایران اینترنشنال
فعالان مدنی در ایران همچنان با خطر بازداشت و صدور حکم جدید روبهرو میشوند. آرش صادقی، فعال حقوق بشر، مجددا به بیش از چهار سال حبس محکوم شد. سهیل عربی را تبعید و عاتکه رجبی، معلم معترض را بازداشت کردند. حکم اعدام سه متهم پرونده «خانه اصفهان» هم در دیوان عالی کشور به تایید رسید.
در کنار سرعت گرفتن اجرای احکام اعدام زندانیان در ایران، معترضان خیزش سراسری و زندانیان سیاسی و مدنی هم در روزهای گذشته با صدور احکام حبسهای طولانیمدت، باز شدن پروندههای قضایی جدید و بازداشت و تبعید مواجه شدند.
واخواهی آرش صادقی و صدور حکم حبس
آرش صادقی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق که مهر ماه گذشته در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود، در دادگاه بدوی به چهار سال و سه ماه حبس محکوم شده است.
رامین صفرنیا، وکیل مدافع او، روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت، در توییتی نوشت: «موکلم بابت اتهام اجتماع و تبانی به سه سال و هفت ماه حبس و در مورد فعالیت تبلیغی علیه نظام به هشت ماه حبس محکوم شد. مجازات اشد، قابلیت اجرا دارد. رای صادره ظرف ۲۰ روز قابل تجدیدنظر خواهی است.»
جلسه واخواهی پرونده آرش صادقی برای اعتراض به حکمی که در غیاب او صادر شده بود، حدود یک ماه پیش برگزار شد.
صادقی در دادگاه نخستی که اوایل بهمن ماه سال گذشته بدون حضور او برگزار شده بود، به پنج سال و هشت ماه زندان و مجازاتهای تکمیلی از جمله ممنوعیت خروج از کشور و منع حضور در تهران به مدت دو سال محکوم شده بود.
این فعال حقوق بشر که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود، بعد از سه ماه و در جریان دادگاه بدوی خود با قرار وثیقه آزاد شد.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل آذر ماه سال گذشته درباره وضعیت سلامتی آقای صادقی که در مدت بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده و به شدت دچار کاهش وزن شده بود ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی فوری او از زندان شده بودند.
در صورت تایید حکم او در مرحله تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی سه سال و هفت ماه حبس در خصوص آرش صادقی قابل اجرا خواهد بود.
نتیجه فرجامخواهی متهمان پرونده خانه اصفهان
همزمان پایگاه خبری «دادبان» گزارش داد حکم اعدام سه متهم ردیف اول پرونده «خانه اصفهان» در دیوان عالی کشور تایید شده است.
بنا بر این خبر، دیوان عالی کشور فرجامخواهی مجید کاظمی، سعید یعقوبی و صالح میرهاشمی را رد و حکم اعدام آنها را تایید کرده است.
نوزدهم دی ماه سال گذشته قوه قضاییه خبر داده بود که حکم شش نفر از معترضان بازداشت شده در روز ۲۵ آبان در اصفهان موسوم به پرونده «خانه اصفهان» صادر و سه نفر از آنان به اعدام محکوم شدهاند.
قوه قضاییه مدعی شده بود کاظمی، یعقوبی و میرهاشمی در روز ۲۵ آبان، سه مامور به نامهای محسن چراغی، محسن حمیدی و محمد کریمی را با «شلیک گلوله» کشتهاند.
با وجود اعتراض شمار زیادی از وکیلان و فعالان حقوق بشر به احکام صادر شده برای این متهمان به دلیل اعترافات اجباری و شکنجه آنها، دیوان عالی کشور فرجامخواهی این سه جوان را رد کرده است.
صدور کیفرخواست برای ۱۱معلم استان خوزستان
جزییاتی از اتهامهای ۱۱ فعال صنفی فرهنگیان استان خوزستان و صدور کیفرخواست برای پرونده آنان منتشر شده است.
بر اساس گزارشها، قرار است جلسه محاکمه کوکب بداغیپگاه، دبیر تربیت بدنی و فعال صنفی فرهنگیان ایذه و ۱۰ عضو دیگر کانون صنفی معلمان استان خوزستان به نامهای پیروز نامی، سیامک صادقی چهرازی، علی کروشاتی، اقبال تامرادی، صادق ناصری، زهره بختیاری، شهریار شیروانینیا، معین زرگانی، بهنیا بهمئینژاد و عماد رفیعی، روز شنبه ۲۷ خرداد در دادگاه انقلاب اهواز برگزار شود.
«فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی» و «عضویت در گروههایی که هدف آنها بر هم زدن امنیت کشور است»، عناوین اتهاماتی است که دادسرای اهواز بر اساس آنها برای اعضای کانون صنفی معلمان خوزستان کیفرخواست صادر کرده است.
بازداشت عاتکه رجبی، معلم معترض
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان خبر داد امروز (سهشنبه ۱۹ اردیبهشت) عاتکه رجبی، معلم معترض در خراسان رضوی بازداشت شد.
بر اساس این گزارش، خانم رجبی که از دوم مهر سال گذشته در اعتراض به «قتل حکومتی دانشآموزان» و مسمومسازی عمدی آنان دست به اعتصاب زده بود، به دلیل پیگیری حقوق دانشآموزان از شغل معلمی خود اخراج شد.
ماموران حکومتی این آموزگار را که امروز به منظور شرکت در تجمع سراسری معلمان در شهر مشهد از خانه خارج شده بود دستگیر و منزل او را تفتیش کردند.
تشکل صنفی فرهنگیان همچنین خبر داد که نیروهای امنیتی با هجوم به منزل عاتکه رجبی، با در هم ریختن خانه، آرزو رجبی، خواهر این معلم را نیز بازادشت کردند.
به گفته این تشکل صنفی، عاتکه رجبی که اکنون در بازداشت اداره اطلاعات است، در روزهای گذشته بارها مورد تهدید قرار گرفته بود.
بازداشت خانم رجبی و ربایش دو معلم در تجمع امروز فرهنگیان در سنندج در حالی رخ میدهد که یکی از خواستههای اصلی امروز تجمعکنندگان، آزادی معلمان و فعالان صنفی زندانی است.
از سوی دیگر اما وبسایت هرانا خبر داد سهیل عربی، زندانی سیاسی سابق که اواخر اسفند ماه سال گذشته از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود، برای تکمیل محکومیت دو سال تبعید خود به شهرستان برازجان اعزام شده است.