(رفراندوم مردمی نه به جمهوری اسلامی)
شبکه همیاری برای دموکراسی در ایران، یک شبکه غیر متمرکز و بدون رهبری است که با کمک همه شهروندان برای گذار به دموکراسی در ایران تلاش میکند. هر شهروندی که علاقمند به دموکراسی در ایران است میتواند خود را بخشی از این شبکه بداند. این شبکه تلاش میکند که با بهرهگیری از روشهای خشونتپرهیز و کمهزینه کمپینهای مختلفی را طراحی کرده و به اطلاع جامعه برساند. هدف از این کمپینها تقویت روحیه مبارزه مردم و ایجاد فشارهای متناوب علیه جمهوری اسلامی تا مرحله تسلیم و یا فروپاشی این رژیم است.
نه گفتن امری دموکراتیک است و حق هر شهروندی است که به عنوان صاحبان این آب و خاک به حاکمان آن نه بگویند و آنها را از حکومت پایین بکشند و یا خواستار نظامی شوند که بدون تبعیض و نابرابری حقوق شهروندی آنها را تامین کند. از آنجایی که امکان انجام رفراندمی دوباره برای تغییر این نظام وجود ندارد؛ از آنجایی که نسل جوان هیچ نقشی درآن رفراندوم نداشته و مجبور به تحمل این نظام است و از آنجایی که کاسه صبر اکثریت مردم از این حکومت لبریز شده است برای همصدا شدن به این کمپین بپیوندید. البته این کمپین به تنهایی نمیتواند باعث تغییر اساسی در جامعه شود، اما در این شرایط چنین کمپینهایی باعث ایجاد حس همبستگی و اعتماد در جامعه میشود و این امر تاثیر مثبتی دارد. درعین حال این کمپینها به حاکمان ثابت خواهد کرد که مخالفین تغییر این نظام در اکثریت هستند.
کمپین کارت قرمز و نه به جمهوری اسلامی متعلق به هیچ شخص و گروهی نیست و هر شهروند ایرانی که به هر شکلی مخالف این نظام است میتواند به صلاحدید خود در این کمپین مشارکت کند. این کمپین از تاریخ خرداد ۱۴۰۲ شروع خواهد شد و تا مرحله گذار از جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت. لذا از همه شهروندان تقاضا میشود که با دقت و پیگیری این کمپین را حمایت کنند که نتیجه آن به نفع همه جامعه خواهد بود.
برای اجرای این کمپین ما چند پیشنهاد مطرح میکنیم که بستگی به سلیقه افراد میتوان هر کدام از انها را اجرا کرد:
۱- برگههای رایگیری سال ۵۸ با دو رنگ سبز برای (بله) و رنگ قرمز برای (نه) طراحی شده بود با اضافه کردن (رای من امروز) میتوانید روی شیشه اتومبیل، مغازه، منازل و دیوارها نصب کنید. این برگهها متعلق به خود جمهوری اسلامی است و نصب آن مغایرتی با قانون ندارد.
۲- برگههایی به رنگ قرمز تهیه کنید و روی آن (نه به جمهوری اسلامی)، (زن زندگی، آزادی) و شعارهای دیگر را بنویسید. این برگهها را میتوانید در اماکن عمومی نصب کنید.
۳- در روش سوم شما میتوانید یک کارت کوچک به رنگ قرمز مانند کارت داوران فوتبال در جیب یا کیف خود داشته باشید و در متروها، اماکن عمومی یا در مقابل نیروهای انتظامی نشان دهید. کارت قرمز به معنی اخراج است و در آینده میتوانید در اعتراضات عمومی نیز استفاده کنید.
۴- روبان قرمز را با سنجاق به لباسها خود نصب کنید و یا به موهای خود ببندید. همچنین میتوان این روبانها را به آنتن، برفپاکن اتومبیلها و حتی به شاخه درختان آویزان کنید.
۵- پوشیدن لباس، تیشرت، شال، روسری، کفش و جوراب قرمز
رنگ قرمز در جامعه انسانی در چراغ راهنمایی، چراغهای اتومبیل، ورزش، و خیلی از موارد دیگر به معنی نفی و توقف استفاده میشود؛ رنگ قرمز نماد مبارزه و سمبل خون جوانانی است که جان خود را فدا کردهاند؛ کارت قرمز در فوتبال به معنی معنی اخراج از زمین و مهمتر از همه رنگ قرمز بخشی ازرنگ پرچم ایران است و حتی لباس تیمهای ملی ورزشی به رنگ سفید و یا قرمز است.
تجربه استفاده از رنگ سبز نشان داد که تاثیر رنگ نمایانگر یک جنبش است و حاکمان به هر شکلی از آن میترسند. در واقع هدف از این کمپین این است که رنگ قرمز به عنوان نماد نفی جمهوری اسلامی؛ به معنی جنبش زن، زندگی، آزادی در جامعه بازتاب پیدا کند و نوعی حس همگرایی را در میان مردم و جامعه ایجاد کند. کمپینهای روبان در خیلی از کشورهای جهان به مناسبتهای مختلف انجام گرفته و بازتاب مثبتی داشته است و هدف این است که این پیام را به حاکمان جمهوری اسلامی برسانیم که این جنبش زنده است و همچنان برای نفی این حکومت مبارزه میکند.
زن زندگی آزادی
همیاری برای دموکراسی در ایران
از: ایران امروز