حاشیه‌های همسر رییس جمهوری؛ از همایش زنان تاثیرگذار تا درختان دانشگاه بهشتی

جمعه, 26ام خرداد, 1402
اندازه قلم متن
 
«جمیله علم‌الهدی» از سال ۱۳۹۶ و با نامزدی همسرش در فضای عمومی مطرح شد
«جمیله علم‌الهدی» از سال ۱۳۹۶ و با نامزدی همسرش در فضای عمومی مطرح شد
 

سخنان «جمیله علم‌الهدی» در سفر به ونزوئلا خبرساز شده است. پیش از این نیز او با برگزاری «همایش زنان تاثیرگذار»، نحوه سخن گفتنش به زبان انگلیسی و سخنان مختلفش درباره زنان خبرساز شده است. 

این گزارش درباره جمیله علم‌الهدی، همسر «ابراهیم رئیسی» و دختر «احمد علم‌الهدی»، امام جمعه مشهد است؛ کسی که بیش از همسران روسای جمهوری پیشین در فضای عمومی حضور یافته است اما سخنانش همواره پر حاشیه بوده‌اند.

***

پس از انتخابات ریاست‌جمهوری، گزارش‌های مختلفی درباره نفوذ جمیله علم‌الهدی بر ابراهیم رئیسی و حتی تاثیر او در انتصابات مطرح شدنند. در این میان، بخشی از نفوذ «مقداد نیلی»، داماد ابراهیم رئیسی و برادرش «میثم» را نیز می‌توان به حساب جمیله علم‌الهدی گذاشت.

او که از سال ۱۳۹۶ و با نامزدی همسرش برای ریاست جمهوری در فضای عمومی مطرح شد، پیش از آن سمت‌هایی چون رییس «موسسه پژوهشی برنامه‌ریزی درسی و نوآوری آموزش و پرورش» داشته و در نشست‌هایی سخنرانی کرده است.

جمیله سادات علم‌الهدی سال ۱۳۴۴ متولد شده و مانند همسرش در مدرسه عالی «مطهری» درس خوانده است. با این حال اعلام شده که او مدرک دکترای فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از «دانشگاه تربیت مدرس» گرفته است.

ابراهیم رئیسی در یکی از معدود اظهارنظرها درباره همسرش می‌گوید که او لیسانس مامایی داشت ولی تغییر رشته داد و علوم تربیتی را برگزید.

در سال۱۳۸۲، پژوهش جمیله علم‌الهدی با عنوان «تبیین ماهیت تعلیم و تربیت اسلامی و دلالت‌های آن برای برنامه درسی» به عنوان یکی از پژوهش‌های برگزیده فرهنگی سال انتخاب شد.

در سال ۱۳۸۶، علم‌الهدی هم‌چنین دبیر «همایش بین‌المللی سیمای پیامبر اعظم» بود که توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شد. در همان سال نیز نشستی با عنوان «دردها و رنج‌های بشری و عوامل رهایی انسان از نظر مولوی و کارل یاسپرس» با سخنرانی جمیله علم‌الهدی برگزار شد.

او هم‌چنین رییس موسسه پژوهشی برنامه‌ریزی درسی و نوآوری آموزش و پرورش بود و در سال ۱۳۸۸ از «بررسی چگونگی رویکرد اسلامی مدارس بعد از گذشت ۳۰ سال از انقلاب» در قالب یک همایش خبر داد.

جمیله علم‌الهدی سال ۱۳۸۹ با معرفی رییس شبکه یک و موافقت «علی دارابی»، معاون سیما، به عنوان یکی اعضای «شورای راهبردی» شبکه یک تلویزیون منصوب شد.

 جمیله علم‌الهدی، رییس پژوهشکده خانواده «دانشگاه شهید بهشتی» نیز بود و در نشست‌هایی، از جمله «رویکردهای اسلامی و سکولار به تعلیم و تربیت» سخنرانی کرد.

 

سخنان و اقدامات جنجال‌برانگیز علم‌الهدی

جمیله علم‌الهدی روز ۲۴ خرداد ۱۴۰۲در مصاحبه با یک رسانه ونزوئلایی گفت: «سن درختان دانشگاهی که من در آن تدریس می‌کنم (دانشگاه شهید بهشتی) بیشتر از سن امریکا است، برای همین ایرانیان از تلاش‌های امریکا خنده‌شان می‌گیرد.» 

این سخنان در فضای مجازی باعث تمسخر شده و برخی یادآوری کرده‌اند که سن دانشگاه شهید بهشتی ۶۴ سال و سن استقلال امریکا ۲۴۷ سال است.

جمیله علم‌الهدی در مصاحبه‌ای با یک شبکه تلویزیونی ونزوئلایی گفت: «ما می‌خواهیم زن‌ها زن بمانند، چرا ما باید مثل مردها درس بخوانیم و کار و زندگی کنیم؟ این مصداق خشونت است.»

او هم‌چنین گفت: «دیکتاتوری رسانه‌ای تلاش می‌کند نظام خانواده را در سراسر جهان، به‌ویژه در ایران از بین ببرد.»

نسخه‌ای از کتاب جمیله علم‌الهدی به نام «فلسفه تربیتی نهضت امام خمینی» روی دکور مصاحبه دیده می‌شود و به نظر می‌رسد این کتاب در ونزوئلا به زبان اسپانیایی ترجمه شده است. 

علم‌الهدی هم‌چنین در بخشی از گفت‌وگوی خود با شبکه تلویزیونی دولتی «تله‌سور» از واژه «قتل» برای توصیف مرگ «ژینا (مهسا) امینی» استفاده کرده و در عین حال گفته است که او در اداره پلیس دچار عارضه قلبی شده بود و همه به دنبال پیدا کردن دلیل قتل او بودند و به همین دلیل کمیسیونی برای بررسی این موضوع تشکیل شد.

علم‌الهدی از «کنگره بین‌المللی زنان موفق» به عنوان دستاورد خود تحت عنوان بانوی اول ایران یاد کرد و گفت که برای برگزاری کنگره زنان تاثیرگذار، با همسر «مادورو» مشورت کرده و او بوده که همسر رییس‌جمهوری ایران را تشویق کرده است که این کنگره را برگزار کند. بعد از این هم اتحادیه‌ای با حضور همسر مادورو تشکیل شده که کلمه به کلمه اساسنامه کنگره، با مشورت آن‌ها نوشته شده است.

همایش زنان تاثیرگذار بسیار خبرساز شد و حتی همسران روسای کشورهای اسلامی همسایه، از جمله «امینه اردوغان»، همسر رییس جمهوری ترکیه و «اسما اسد»، همسر رییس جمهوری سوریه در این نشست شرکت نکردند. از عراق، مصر، چین، روسیه و کشورهای شمال ایران نیز نماینده‌ای در این کنگره شرکت نکرده بود.

عبارت بانوی اول هم در این همایش خبرساز شد و «مهدی فضائلی»، عضو دفتر نشر آثار  «علی خامنه‌ایی تلویحا از این عبارت انتقاد کرد و نوشت: «کم نبوده‌اند بانوان بزرگ و عالی‌قدری که در کنار مردان بزرگ نقش‌آفرینی کرده‌اند اما خطا است که دولتمردان برای تکریم آن‌ها از الگوی نابه‌جای بیگانگان کپی‌برداری کنند.»

«حسین امیر عبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت که برخی از میهمانان خارجی به همسر رئیسی بانوی اول می‌گفتند اما علم‌الهدی می‌گفته که من بانوی اول نیستم و بانوی اول همسر خامنه‌ای است.

 

سخنرانی در دوره انتخابات 

در انتخابات سال ۱۴۰۰، حضور زنان نامزدها به صورت پررنگ‌تری مطرح شد. با وجود این که «سپیده شبستری»، همسر «عبدالناصر همتی» به نمایندگی از او به برنامه خبری شبکه دو تلویزیون رفت، ابراهیم رئیسی دختر خود را به یک برنامه فرستاد، نه همسرش را.

 «ریحانه‌سادات رئیسی»پس از انتخابات در فضای عمومی حضور نیافت اما نام مقداد نیلی، همسرش به عنوان فرد تاثیرگذار در انتصابات دولت مطرح شده است. ولی میثم، برادرش کمتر در فضای عمومی حضور دارد. او از دانشجویان «دانشگاه امام صادق» بوده است؛ دانشگاهی که تعدادی از مدیران دولت «محمود احمدی‌نژاد» از آن فارغ‌التحصیل شده‌اند. 

با انتشار فایل صوتی «مهدی طائب»، رییس قرارگاه «عمار» و برادر رییس سازمان اطلاعات سپاه نیز نام میثم نیلی، برادر مقداد نیلی، داماد ابراهیم رئیسی مطرح شد.

اواخر سال ۱۳۹۶، ویدیوی کوتاهی از یک کنفرانس علمی در برلین منتشر شد که نشان می‌داد همسر رئیسی علی‌رغم داشتن دانشیاری دانشگاه، تسلط چندانی به زبان انگلیسی ندارد.

جمیله علم‌الهدی در دوران نامزدی ریاست جمهوری همسرش در سال ۱۳۹۶، فعالیت‌های تبلیغاتی، از جمله سخنرانی‌هایی داشته است اما در یک مصاحبه گفته بود که فردی سیاسی نیست.

علم الهدی گفته که در زمینه‌‌های سیاسی، اجتماعی و… هم‌سو با همسر و پدرش است: «بله، ما کاملاً منطبق بر هستیم اما من کلاً آدم سیاسی نیستم.»

جمیله علم‌الهدی هم‌چنین در دوره انتخابات ریاست جمهوری در همدان سخنرانی کرد و در واکنش به این که همسرش در صورت پیروزی بین زنان و مردان دیوار خواهد کشید، دیوارکشی میان زن و مرد را محصول تمدن غرب دانست و گفت: «حق برابری جنسیتی برای زنان به معنای آن است که حق نفقه آن‌ها را پرداخت کنیم.»

سال ۱۳۹۶ نیز مصاحبه‌ای از علم‌الهدی با سایت «سمعک نیوز» منتشر شد که در آن گفته بود: «به یاد دارم که فرزندانم خیلی گریه کردند و گفتند پدر می‌دانی داری چه می‌کنی؟ می‌دانی وارد چه کارزاری می‌شوی؟ خود من چند روز در بیمارستان بستری شدم. اما ایشان بالاخره تصمیم گرفت که کاندیدا شود.» 

با این حال، روابط عمومی ستاد انتخابات رئیسی این مصاحبه را تکذیب کرد.

علم‌الهدی پس از به قدرت رسیدن ابراهیم رئیسی نیز سخنرانی‌هایی داشت و از جمله گفته بود: «بزرگ‌ترین چالش امروز دانشگاه ایرانی، چالش آزادی است. میان آزادی بیان در دو نوع گفتاری و رفتاری با نظم دانشگاه تعارض و واگرایی پیش می‌آید. مشکل این‌جا است که این آزادی که به صورت اراده انباشته جمع شده است، به شدت ایدئولوژیک است و در ایدئولوژیک لیبرالیسم در دانشگاه اتفاقی که می‌افتد، این است که آزادی بیان ممکن نیست.»

هرچند که حضور جمیله علم‌الهدی در فضای عمومی بیشتر از همسران روسای جمهور قبل بوده است اما سخنان او بیشتر با حاشیه همراه شده‌اند.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.